vineri, 19 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 12

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua 12 de la Australian Open, opinii remise către blogul HD Satelit România:

- Tim Henman face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

- Justine Henin face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

- Alex Corretja face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

- Wim Fissette (antrenorul lui Naomi Osaka) face avancronica finalei feminine de la Australian Open din perspectiva lui Naomi Osaka

- Michael Geserer (antrenorul lui Jennifer Brady) face avancronica finalei feminine de la Australian Open din perspectiva lui Jennifer Brady

- Roberta Vinci crede că visul egalării recordului de Grand Slam-uri câștigate al lui Margaret Court ar putea fi încheiat pentru Serena Williams după înfrângerea sa cu Naomi Osaka din semifinale

- Daniil Medvedev a vorbit cu Eurosport despre victoria în fața lui Stefanos Tsitsipas

- Novak Djokovic a vorbit în cadrul Eurosport Cube despre faptul că nu va ceda locul său de lider al sportului fără o luptă

- Vorbind în cadrul Matchball Becker pentru Eurosport Germania, Boris Becker face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

- Justine Henin face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

- Mats Wilander face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

- Mischa Zverev face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev


DATĂ: 19 februarie 2021

CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial

SUBIECT: Tim Henman face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

„Naomi are experiență în aceste meciuri mari, însă nu trebuie să considere că meciul este jucat sau să fie prea entuziasmată. Va fi mulțumită de evoluția ei din semifinale. Cred că în final, dacă analizăm confruntarea dintre cele două, Osaka este superioară în toate ariile. Cred că este jucătoarea cu jocul complet, are experiență și a câștigat Grand Slam-uri în trecut.”

„Frumusețea sportului este însă că nu avem un scenariu predefinit. Vom vedea cum va face față Jennifer Brady. Nefiind favorită, trebuie să abordeze meciul în maniera potrivită. Nu are nimic de pierdut, ci numai de câștigat.”



CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

TOPIC: Justine Henin face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

„Meciul din semifinale a fost greu pentru Jennifer. Au fost multe suișuri și coborâșuri. Ambele jucătoare au fost emoționate, mai ales Brady. A început meciul foarte bine, dar apoi a devenit emotivă, nu era foarte clar ce încerca să facă pe teren. Apoi, în setul trei a devenit mai calmă. M-am temut puțin pentru ea în final, fiindcă deși a mai jucat semifinale de Slam, este ceva destul de nou pentru ea. Este extraordinar cât de mult și-a îmbunătățit jocul în ultimul an. A ieșit din zona de confort, a lucrat din greu în ultimele luni și cred că aceasta este răsplata pentru ea, o finală de Grand Slam. O merită, a muncit din greu și am fost chiar surprinsă de cât de solidă a reușit să fie în ultimul game, sub presiune.”

„Naomi Osaka a făcut multe greșeli la începutul meciului ei cu Serena. Ambele au greșit. Diferența mare a fost că Naomi acum are experiență și știe să rămână în meci chiar și atunci când nu joacă bine. M-a impresionat faptul că Naomi nu forțează mai mult decât ar trebui. A fost în controlul punctelor, a fost puternică și a servit mai bine. Pentru mine tenisul feminin are o <<șefă>> nouă. Are abilitatea asta și și-a dus jocul într-o dimensiune nouă.”

„Cred că este carismativă, nu are multe slăbiciuni deși are momentele ei bune și rele. Își poate îmbunătăți procentajul pe primul serviciu. Uneori poate greși mult, dar am fost impresionată că atunci când trebuie să joace bine, când trebuie să servească bine, joacă asemenea unei campioane. Sunt foarte încrezătoare că va mai câștiga turnee de Grand Slam.”

„În mod clar Osaka va fi favorită, nu aș fi onestă dacă aș spune altceva. Va trebui să aibă însă grijă. Brady a emoționată în semifinale fiindcă avea o oportunitate uriașă, dar cred că va fi complet diferit în finală. Osaka este cu adevărat pregătită – a arătat că este foarte puternică atât fizic, cât și mental. Cu siguranță Naomi este mare favorită în acest meci.”


CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Alex Corretja face avancronica finalei feminine dintre Jennifer Brady și Naomi Osaka

„Aș spune că de la Naomi Osaka ne așteptam să ajungă în fazele finale. Pentru mine momentul cheie al parcursului său a fost victoria cu Garbine Muguruza. La momentul respectiv am simțit că oricine câștiga acel meci avea șanse mari să câștige turneul. Naomi a mers mai departe, iar de atunci a jucat foarte bine, foarte agresiv, cu un serviciu incredibil. Lovește puternic și se deplasează bine.”

„Cred că Osaka este în mod clar favorită. Are mai multă experiență și a învins-o pe Jennifer la US Open, dar acesta este un meci diferit. Este o finală de Grand Slam și experiența face o mare diferență. Brady servește grozav, are un forehand grozav, un backhand bun, dar nu sunt sigur că va avea timp să dicteze cu forehand-ul așa cum îi place și să obțină o poziționare bună în teren contra lui Naomi. Îi place să domine. Cred că Brady este puțin surprinsă că este în finală, însă trebuie să o lăudăm fiindcă a profitat de oportunitate foarte bine. Mă aștept la o finală de calitate, însă cred că rezultatul depinde numai de Osaka.”



CINE: Wim Fissette, antrenorul lui Naomi Osaka

CINE: Wim Fissette face avancronica finalei feminine de la Australian Open din perspectiva lui Naomi Osaka

„Fiecare Grand Slam este diferit – felul în care abordezi turneul, lucrurile care se întâmplă sau nu se întâmplă, oamenii din jurul tău. Proiectul nostru pentru acest turneu a fost foarte lung. Am început pe 2 noiembrie fiindcă ne așteptam ca Australian Open să aibă loc devreme în ianuarie. Am petrecut multe săptămâni împreună, ceea ce ne-a oferit o șansă de a face pași în dezvoltarea jocului ei. Cred că ne-am folosit foarte bine de acest timp. A avut o atitudine incredibilă, o dorință de îmbunătățise și a făcut o treabă fenomenală în acele săptămâni de antrenamente. A fost distractiv să fiu alături de ea la ele.”

„Venind aici, am impresia că iubește să fie în competiție. Antrenamentele sunt distractive, dar iubește să fie în competiție. De aceea lucrează din greu, în special pentru meciuri precum cel din semifinale cu Serena Williams. Acela a fost cel mai bun moment al său.”

Despre concentrarea din săptămânile de antrenament

„US Open a fost grozav. Naomi a jucat un tenis de nivel foarte ridicat, dar obiectivul a fost mereu să-și îmbunătățească jocul și erau câteva elemente pe care ne doream să le îmbunătățim. Unul dintre acestea a fost cu siguranță returul și a fi mai constantă din fundul terenului, rămânând foarte agresivă, și să schimbe direcția mingilor puțin mai mult. După mai mult meciuri aici în Australia, simțim că aceste lucruri funcționează destul de bine. Suntem foarte bucuroși cu ce ne arată statisticile și cred că totul a fost pus la punct.”

Despre abordarea finalei 

„Naomi este foarte încântată să fie în finală, iubește asemenea momente. Aici își dorește să fie, evident. Noi nu putem controla cine este de partea cealaltă a terenului. Am avut un meci foarte dificil împotriva lui Brady la New York și ne așteptăm la un meci foarte dificil și mâine. Câteva puncte vor decide cine va câștiga, dar pregătirea ei va fi aceeași.”

Despre care vor fi elementele cheie în finală 

„Cred că Naomi este o jucătoare mai bună decât era la US Open anul trecut. Returul său s-a îmbunătățit mult și cred că anul trecut avea probleme pe retur în fața lui Brady. Terenurile de la Australian Open din acest an sunt foarte rapide. A servi puternic și a returna cât mai multe servicii în teren – aceste două puncte vor fi foarte importante.”

Dacă publicul va deveni un factor în finală

„Este dificil să știu la ce să mă aștept. Mă gândesc că o va ajuta pe Naomi. Este foarte fericită că avem din nou public. Emoția venită din partea publicului face tenisul mai distractiv. E greu de prezis cum o va afecta pe Brady. Am fost surprins de cât de relaxată a reușit să fie în semifinala de la New York. A fost foarte concentrată tot meciul deși eu mă așteptam să aibă puține emoții. Are experiența de a juca foarte bine pe scenele importante și mă aștept să fie la fel mâine.”

Despre cât l-a impresionat Naomi Osaka până acum în turneu

„Probabil atitudinea ei m-a impresionat – felul în care a rămas calmă în toate meciurile, chiar și când a avut de salvat mingi de meci cu Muguruza. Își etalează cel mai bun tenis atunci când trebuie – la mingi de break, când servește pentru câștigarea meciurilor. Livrează acest cel mai bun tenis al ei.”


CINE: Michael Geserer, antrenorul lui Jennifer Brady

SUBIECT: Michael Geserer face avancronica finalei feminine de la Australian Open din perspectiva lui Jennifer Brady

„Jennifer vrea cu adevărat să devină cea mai bună jucătoare care poate fi. Are o etică a muncii foarte puternică și mereu dă 100% pe teren, în afara terenului și în sală. Rezultatele ne arată că face ce trebuie, chiar și după o carantină strictă.”

Despre elementele la care au lucrat de când și-au început colaborarea

„Ne-am concentrat pe multe lucruri. Ne-am concentrat pe punctele ei forte, dar și pe partea fizică. Lucrăm împreună cu Daniel Paul, care pentru mine este un antrenor fizic de talie mondială. El a ajutat-o să-și construiască bazele pentru jocul său agresiv. Mereu avem la ce să lucrăm în jocul ei, iar acum ne concentrăm foarte mult pe serviciul ei, pe forehand și pe a pune presiune pe adversare. De aceea suntem aici în acest moment.”

Despre ce au învățat din semifinala de la US Open contra lui Naomi Osaka

„Jennifer a progresat din prima zi de la US Open până acum. A lucrat foarte mult în extrasezon, în sală, pe teren, și și-a îmbunătățit jocul foarte mult, cred. Are experiența din meciul de la US Open în minte și știe destul de bine cum joacă Naomi – este o jucătoare extrem de periculoasă, una dintre cele mai bune din lume. Suntem conștienți de asta și cred că Jennifer va fi pregătită pentru o luptă mare mâine.”

Despre abordarea finalei

„Ne pregătim de finală în stilul normal. Vom aborda meciul cu un plan, uitându-ne pe statistici – tot ceea ce face de obicei. Suntem conștienți că aceasta este o finală, dar o abordăm ca pe oricare meci, ceea ce am făcut și în semifinale sau sferturile de finală. Va fi o atmosferă plăcută cu public, sperăm cu un public mare, iar Jennifer se va bucura de competiție și va face tot ceea ce poate.”

Despre care vor fi elementele cheie în finală 

„Vom face față presiunii venite de la Naomi și vom pune la rândul nostru presiune pe ea, ceea ce am făcut deja și la New York. Ne putem aștepta la o luptă foarte bună. Ambele jucătoare apreciază stilul de joc al celeilalte, așa că va fi o luptă interesantă.”

Despre ce l-a impresionat la Jennifer Brady până acum

„M-a impresionat fiindcă este 100% angajată încă din prima zi în care am început să lucrăm, până acum. Cred că este rezultatul muncii pe care o face în tenis.”


CINE: Roberta Vinci, expert Eurosport și finalistă US Open în 2015

SUBIECT: Roberta Vinci crede că visul egalării recordului de Grand Slam-uri câștigate al lui Margaret Court ar putea fi încheiat pentru Serena Williams după înfrângerea sa cu Naomi Osaka din semifinale

„Îmi pare rău că a pierdut. Cei care ne-au urmărit în ultimele zile știau că îmi doream să câștige și speram să reușească să egaleze recordul de 24 de Slam-uri câștigate. Despre retragere nu știu ce să spun, însă cred că ea probabil știe adânc în suflet că visul e posibil să se fi încheiat, că are nevoie de mai multă susținere pentru a câștiga un Slam și că nu mai depinde totul numai de ea.”


CINE: Daniil Medvedev, finalist Australian Open și număr 4 mondial

SUBIECT: Daniil Medvedev a vorbit cu Eurosport despre victoria în fața lui Stefanos Tsitsipas

„Ca să fiu sincer, am fost în controlul meciului numai până la 3-2 în setul trei, când publicul l-a ajutat să revină. Am făcut câteva greșeli, o dublă greșeală, așa că sigur nu a fost un game bun din partea mea, însă știam ce trebuie să continui să fac, am avut strategia mea. Cu siguranță l-am văzut puțin obosit, am reușit câteva lovituri foarte bune la 5-5 și mă bucur să fiu în finală.”

„Când îmi pierd elanul pot fi puțin zguduit, pot pierde meciuri și apoi pierd încredere, dar simt că trebuie să am încredere la începutul unui turneu. Atunci este cel mai dificil, iar de acolo doar continui la fel. Sunt sigur pe jocul meu acum și pe măsură ce avansez în turneu, adversarii devin mai dificil. Peste două zile joc împotriva cuiva care nu a pierdut vreo finală sau semifinală aici, așa că am nevoie de tactică și de backhand-uri bune. Îmi trebuie ceva mai mult.”

„Nu a fost ușor în semifinale. Cu siguranță sunt mai mulți greci aici decât sunt ruși, și sunt gălăgioși. E normal ca atunci când publicul a fost implicat să mă simt mai tensionat, când publicul țipă pe serviciul doi, la mingea de break înainte de forehand-ul meu. Este greu să lovești bine când cineva țipă. Publicul a intrat puțin în mintea mea, dar am continuat să mă gândesc că primul obiectiv este să câștig meciul. Apoi puteam vorbi despre public, despre adversar, fileu, mingi, despre orice. Trebuie să rămân concentrat în timpul meciului și mă bucur că am făcut asta.”


CINE: Novak Djokovic, de opt ori campion Australian Open și numărul 1 mondial

SUBIECT: Novak Djokovic a vorbit în cadrul Eurosport Cube despre faptul că nu va ceda locul său de lider al sportului fără o luptă

„Turneul a fost ca un rollercoaster, fără dubii – cu o accidentare în turul trei, semnele de întrebare pe care le aveam după acel meci cu Fritz, dacă pot continua sau nu, cu zilele fără antrenament dintre meciuri. Am avut parte de un parcurs dificil, meciuri împotriva unor jucători care lovesc puternic precum Zverev și Fritz.”

„Îmi place fiu pus la încercare devreme în turneu, să îmi intru în ritm și în formă și am fost testat pe mai multe planuri în ultima săptămână și ceva, dar în general sunt într-o poziție sau o situație foarte bună. Este foarte încurajator să fiu în finală, să joc cum joc și să mă simt cum mă simt.”

„Presiunea există mereu, este parte din ceea ce facem. S-a vorbit mult în ultima vreme despre generațiile noi care vin și vor prelua controlul de la noi trei [n.r. Djokovic, Nadal, Federer]. Realist vorbind, încă nu se întâmplă, dar putem discuta despre asta toată ziua. Cu tot respectul pentru ceilalți jucători, ei încă au multe de făcut. Nu o să cedez inițiativa lor. Voi face în așa fel încât să muncească enorm pentru ea.” 


CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam

TOPIC: Vorbind în cadrul Matchball Becker pentru Eurosport Germania, Boris Becker face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

„Dacă l-ai fi întrebat pe Novak Djokovic pe cine ar fi preferat să întâlnească dintre Tsitsipas și Medvedev, probabil ar fi spus Tsitsipas. Medvedev joacă prea imprevizibil și este în mijlocul unui șir fantastic de 20 de victorii la rând. Este jucătorul momentului, însă joacă împotriva câștigătorului de opt ori al Australian Open la Melbourne.”

„Australian Open este turneul preferat al lui Novak Djokovic. L-a câștigat de opt ori, ceea ce influențează adversarul. Novak este favoritul în opinia mea, însă Medvedev este cel mai dificil adversar pe care îl putea avea în finală. Tânărul rus poate câștiga. Ceva se întâmplă atunci când un jucător se gândește că a câștigat de opt ori Australian Open și că are 17 Grand Slam-uri în palmares, însă va fi un meci dificil contra lui Medvedev.”


CINE: Justine Henin, expert Eurosport și de șapte ori câștigătoare de Grand Slam

SUBIECT: Justine Henin face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

„Acum Daniil Medvedev este un adevărat campion care a acumulat experiență. Acum își gestionează mult mai bine emoțiile, în special în momente tensionate. A fost în control în semifinală și nu a forțat peste măsură în primele două seturi. Pentru mine diferența dintre cei doi jucători [din semifinală] este uriașă. A fost extrem de solid și a fost încrezător că poate să câștige tot.”

„Cred că Djokovic ar fi preferat cu adevărat să joace contra lui Tsitsipas în finală. Cu Medvedev se vede că este foarte strâns, au același nivel de joc. Djokovic este determinat să-și lase amprenta la Australian Open, însă cred că vom vedea o luptă reală, iar Medvedev este complet pregătit, atât fizic, când și ca nivel de încredere și dorință.”



CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

„Sunt un mare fan al lui Daniil Medvedev. Încă de la acea situație de la US Open în care publicul a fost împotriva lui, iar apoi i-a întors în favoarea sa în 2019. Este un personaj grozav pentru sportul nostru. Daniil este foarte deștept. A văzut ce a făcut Tsitsipas cu Nadal și a jucat aproape perfect.”

„Backhand-ul în lung de linie al lui Medvedev este la fel de bun ca al lui Novak Djokovic, la fel de bun ca al oricui altcuiva. Este foarte greu de citit lovitura, fiindcă lovește foarte devreme, și nu putem să uităm de serviciul lui Daniil, o armă uriașă.”

„Partea psihologică a meciului va fi esențială. Dacă Novak este încrezător că va câștiga, simt că Medvedev se va bucura mai mult de luptă, fiindcă eu cred că va intra pe teren dorind să-i facă viața amară adversarului său. Dacă va câștiga, foarte bine. Îi place să-l vadă pe Novak frustrat și simte că îl poate frustra, iar Novak cred că are încredere că va câștiga meciul.”

„Jucătorul mai bine pregătit fizic va câștiga acest meci și simt că Medvedev nu va deveni obosit. Novak ar putea să fie ușor frustrat contra sa și s-ar putea să resimtă asta și în picioare. Cred că Novak este încrezător că va putea face față, dar apoi trece o oră, trec două ore și Medvedev va face același lucru, astfel încât Djokovic poate rămâne fără idei. Sigur, trebuie să ne gândim și că Novak nu a pierdut niciodată pe acest teren, iar asta este esențial.”


CINE: Mischa Zverev, expert Eurosport și fost număr 25 mondial

SUBIECT: Mischa Zverev face avancronica finalei masculine dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev

„Finala este una dificilă, fiindcă am impresia că amândoi joacă un tenis similar. Folosesc viteza venită de la adversar, au backhand-uri foarte bune, le place să joace mult în cros cu backhand-ul. Și forehand-urile sunt foarte periculoase, dar simt că ambii pot greși mai mult pe forehand. Ultimele dăți când au jucat, meciurile au fost echilibrate și foarte lungi, fiindcă atunci când unul scade ritmul și devine mai lent, celălalt face la fel. Nu e ca și cum vor exista ruperi de ritm. Sincer, cred că jucătorul mai bine pregătit fizic va câștiga meciul.”

„Novak a transmis un mesaj către cei mai tineri, dar nu îl transmite prin cuvinte, ci prin ce face pe teren. Nu contează cu adevărat ce a spus în interviu. Totul se întâmplă pe teren. A câștigat Australian Open de numeroase ori, este numărul 1 mondial de mulți ani – acesta este mesajul pe care îl transmite.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 12”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile