marți, 9 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 2

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua a 2-a de la Australian Open, opinii remise printr-un comunicat transmis către blogul HD Satelit România:

- Mats Wilander și Alex Corretja despre evoluția și problemele lui Rafael Nadal

- Mats Wilander despre șansele lui Daniil Medvedev sau Stefanos Tsitsipas de a câștiga turneul

- Stefanos Tsitispas a vorbit la Eurosport despre meciul său din primul tur

- Alex Corretja crede că Garbine Muguruza va câștiga un Slam în 2021

- Mats Wilander și Alex Corretja despre partida dintre Coco Gauff și Elina Svitolina din turul doi.


DATĂ: 9 februarie 2021

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam 

SUBIECT: În Eurosport Cube, Wilander a analizat jocul lui Rafa Nadal și a explicat de ce spaniolul a avut probleme înaintea Australian Open

„Rafa a jucat extrem de agresiv, extrem de rapid și în timpul punctului, și între ele. Știm că e ceva ce încearcă să facă în ultima parte a carierei sale, să scurteze punctele cât de mult posibil. Suprafața îl face să joace puțin mai aproape de fundul terenului, în special când se află la retur. A făcut un meci bun. A fost o partidă dificilă. Laszlo Djere este un jucător foarte solid și joacă într-un stil similar lui Novak Djokovic, așa că a fost un meci foarte bun pentru Rafa Nadal.”

„Problemele cu accidentările dinaintea Australian Open ar putea să fi venit de la faptul că a fost nevoit să se pregătească pentru Australia pe hard timp de două luni – asta în primul rând. Ai putea crede că se accidentează mai des în sezonul de zgură, dat fiind că joacă mai multe meciuri. Știm că îi place să joace multe meciuri, pentru a-și spori încrederea. Mă pot gândi și că atunci când se antrenează, o face mai intens, pentru că are nevoie de încredere. L-am văzut lovind minge după minge în timpul turneelor, iar alți jucători nu fac asta. El se antrenează din greu chiar și în timpul turneelor majore. Poate fi o combinație între suprafața de hard și antrenament. O face repetitiv și este intens. Acesta este Rafa Nadal, asta a făcut întreaga carieră și o va face mereu la limită.”

„Astăzi mi s-a părut că Rafa a lovit mai multe cu backhand-ul decât obișnuiește și chiar lovește mai puternic decât cu forehand-ul, ceea ce este incredibil. O parte din explicație poate veni de la suprafață, căci joacă mai aproape de fundul terenului, dar cred că îl vedem pe Rafa Nadal încercând să scurteze punctele. Terenurile sunt mai rapide decât ne-am obișnuit și nu are timp să alerge în jurul mingii pentru a lovi cu forehand-ul. Efectul de top spin al loviturii nu funcționează la fel de bine aici, așa că trebuie să câștige puncte cu lovituri plate – iar backhand-ul lui plat este probabil la fel de bun ca forehand-ul, dacă nu și mai bun.”


CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Alex Corretja spune că nu era sigur la ce să se aștepte de la Rafael Nadal înaintea victoriei sale din primul tur

„Nu eram sigur pe care Rafa să-l aștept, pentru că nu l-am văzut jucând de mult timp. Am fost foarte impresionat de jocul său agresiv practicat încă de la început, încercând să scurteze punctele. A jucat mai plat decât de obicei, fiindcă terenul este destul de rapid. Poziția lui la retur era de multe ori chiar în interiorul terenului, în special pe serviciul secund. Astăzi a încercat să pună presiune încă de la primul punct. S-a văzut că nu a servit cât de tare putea, ci a încercat să fie constant. S-a descurcat bine, a fost un meci plăcut pentru el, un meci bun pentru găsirea ritmului, cu puncte lungi. Cred că a făcut un meci bun per total.”

„A fost un meci bun pentru ca el să se obișnuiască cu revenirea pe teren. Nu a jucat niciun meci oficial anul acesta, nu a jucat la ATP Cup săptămâna trecută din cauza accidentării la spate, așa că avea nevoie de așa ceva. Cred că poate fi foarte mulțumit de evoluția sa.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam 

SUBIECT: Vorbind în Eurosport Cube, Wilander consideră că Daniil Medvedev este un candidat la titlu la Australian Open în acest an

„Cred că un jucător precum Daniil este printre favoriții la titlu. Terenurile de la Melbourne sunt destul de rapide pentru ca loviturile sale plate, în special pe backhand, să fie arme puternice. Știm că servește foarte bine și știm că preferă suprafețele de hard, fie că sunt la Australian Open sau US Open. Va fi un jucător puternic în meciuri de cinci seturi. Nu este ușor să îl miști în teren și să variezi jocul astfel încât să îl pui în situația de a juca diferit. Medvedev se mișcă bine, citește bine jocul și are o atitudine grozavă. Deține un serviciu puternic, iar serviciul doi este și el o armă mai puternică decât la alți jucători.”


CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Alex Corretja crede că Garbine Muguruza va câștiga un Grand Slam în 2021  

„Chiar mizez pe Garbine în acest an. Nu știu dacă va fi cazul la acest turneu sau nu, dar cred că va câștiga un Grand Slam în acest an. Cred că este pregătită, este mai matură, mai calmă, mai în control în ce privește emoțiile sale. A jucat foarte bine săptămâna trecută, a pierdut abia în finală cu Barty, dar a jucat bine. Cred că este pregătită. Știe mai bine ce are de făcut. A avut parte de o tragere la sorți dificilă, însă cred în șansa ei. Cred că va termina anul în top 5 și are șanse bune să câștige un titlu important.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam 

SUBIECT: Wilander îl laudă pe Stefanos Tsitsipas după victoria sa din primul tur în fața lui Gilles Simon și răspunde întrebărilor primite despre abilitatea sa de a câștiga un Slam și despre situația antrenorului său

„Jucătorii tineri precum Stefanos Tsitsipas lovesc mingea atât de puternic și atât de bine încât atunci când au parte de zile bune, jucători precum Gilles Simon nu au ce să facă. Din cauza meciurilor de acest tip jucătorii mai în vârstă se lasă de tenis, finalmente. Forehand-ul lui Tsitsipas este unul dintre cele mai bune din tenis, iar dacă adversarul pune mingea în centrul terenului asta înseamnă că el va lovi cu forehand-ul tot timpul.”

Poate Tsitsipas să câștige un Grand Slam?

„Stefanos nu are de făcut multe lucruri diferit pentru a câștiga un Grand Slam. Cred că este foarte aproape de a fi pregătit să câștige unul. Cred că are dispoziția mentală corectă, cred că suprafața de la Melbourne este bună pentru el, fiind mai rapidă. Îi place să vină la fileu, o face natural, mai ușor pe terenuri mai rapide pentru că există oportunități mai multe. Aș crede că de la acest turneu are și amintirile cele mai bune, grație parcursului de acum doi ani. Are o oportunitate bună fiindcă este un jucător de hard. A reușit să ajungă în semifinale și la Roland-Garros, așa că este foarte competitiv, dar este mai natural pentru el să atace. Astfel, serviciul său poate fi o armă. Cu siguranță se află în acel grup secundar de jucători care vor câștiga un Grand Slam cândva, sunt 100% sigur. El, alături de Medvedev și poate Rublev – cu toții sunt acolo, în valul doi, cu siguranță. Nu văd de ce nu ar putea câștiga turneul.”

Este posibil să lucreze cu Patrick Mouratoglou în viitor?

„Nu văd așa ceva întâmplându-se. Nu cred că este ceea ce are nevoie. Când ai fost antrenat de tatăl tău întreaga viață, pasul următor este cu siguranță de a fi antrenat de un fost jucător care știe prin ce treci – de exemplu faptul că nu ai câștigat încă un Slam. Aș compara situația sa cu cea a lui Andy Murray. A ajuns aproape de vârf, însă cum poate face pasul spre nivelul următor? Merge la cineva care a ajuns deja acolo? Sunt convins că pasul următor ar trebui să fie spre cineva care a câștigat Slam-uri sau care s-a descurcat foarte bine, pentru a avea cu cine să vorbești despre unele situații.”


CINE: Stefanos Tsitsipas, numărul 6 mondial

SUBIECT: Tsitsipas a vorbit la Eurosport despre victoria sa din primul tur în fața lui Gilles Simon

„Am avut un meci grozav. Este dificil să judec cum a jucat adversarul meu, dar cred că eu mi-am făcut treaba foarte bine. Am făcut un meci foarte echilibrat de la început până la final, am reușit să dictez jocul și asta mi-a oferit încredere. Faptul că am avut timp a fost un bonus, am reușit să dictez ritmul și să-mi creez oportunități cu forehand-ul și chiar și cu backhand-ul uneori.”

„Game-urile jucate pe serviciul meu au pus multă presiune și tot ce am avut de făcut a fost să joc bine pe retur. Am executat totul așa cum trebuia – am fost agresiv, am venit la fileu și am finalizat puncte aproape de fileu. A fost un meci complet, executat foarte bine.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam 

SUBIECT: Wilander a fost impresionat de Heather Watson în debutul turneului

„Cred că jucătorii care au intrat în carantină au făcut totuși ceva ieșit din comun sunt cei care au de profitat – ei sunt cei care au avut un plan. Am auzit-o pe Azarenka spunând că i-a fost foarte greu să fie în camera de hotel mereu, că a fost dificil să se pregătească după cele două săptămâni de carantină. Heather Watson a avut un plan de a avea mereu ceva cu care să-și ocupe timpul și a rămas puternică mental, ceea ce a fost decisiv.”

„Din punct de vedere fizic este dificil să revii, dar este la fel pentru toată lumea. Cât despre partea mentală, este bine că a făcut unele lucruri pe care altfel nu ar avea timp să le facă sau nu ar fi încercat să le facă dacă nu era în carantină.”


CINE: Experții Eurosport Mats Wilander și Alex Corretja 

SUBIECT: Wilander și Corretja fac avancronica meciului din turul doi dintre Coco Gauff și Elina Svitolina  

Alex Corretja

„Este un meci foarte interesant. Coco ar putea avea șansa să-și dezvolte jocul împotriva Svitolinei. Este o jucătoare foarte puternică, dar în același timp este una care îți oferă ocazia să-ți faci propriul joc. Va fi o luptă intensă, în special pe plan fizic. Mental, Svitolina trebuie să știe ce vrea să facă, fiindcă are mai multă experiență. De partea cealaltă, știm că Gauff este tânără, agresivă și că va încerca să dicteze punctele. Va fi un meci foarte interesant.”

Mats Wilander

„Nu știm cum arată jocul lui Gauff în acest moment. Ea cred că a fost tratată ușor nedrept până acum, fiindcă mereu se spune că este această nouă senzație tânără. Are un talent nemaipomenit, însă atunci când văd cum joacă deja, cred că lumea se gândește prea mult la evoluția ei pe termen lung și nu pe ce poate face pe termen scurt. Ce îmi place mult la Coco Gauff este că nu are ca obiectiv doar să câștige meciuri, ci și să lucreze la jocul ei pe termen lung – o abordare corectă. Este foarte matură și joacă gândindu-se înainte cu unul sau două meciuri. Va fi un meci dificil contra Svitolinei, însă Coco poate învinge pe oricine. Svitolina este o adversară grea, însă îți oferă oportunitatea să joci. Nu te va da afară din teren cu tenisul ei.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 2”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile