marți, 16 februarie 2021

Eurosport: Australian Open, Ziua 9

Experții Eurosport și jucătorii despre ziua 9 de la Australian Open, opinii transmise printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România:

- Boris Becker crede că Nick Kyrgios are talentul necesar pentru a fi un jucător de top 10 în lume

- Alex Corretja și Tim Henman fac avancronica meciului dintre Rafa Nadal și Stefanos Tsitsipas

- Mats Wilander și Tim Henman fac avancronica meciului dintre Andrey Rublev și Daniil Medvedev

- Justine Henin și Barbara Schett fac avancronica meciului dintre Karolina Muchova și Ash Barty

- Alex Corretja este de părere că parcursul lui Aslan Karatsev la Australian Open este dovada că ATP trebuie să susțină mai mult jucătorii care nu sunt în vârful clasamentului

- Aslan Karatsev a vorbit cu Eurosport despre evoluția sa, după victoria din sferturile de finală

- Vorbind în cadrul Europort Cube, Mischa Zverev a analizat înfrângerea fratelui său, Alex Zverev, în fața lui Novak Djokovic

- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander a discutat despre îmbunătățirile din jocul lui Alex Zverev după înfrângerea în fața lui Novak Djokovic

- Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Tim Henman a lăudat evoluția lui Novak Djokovic după victoria sa în fața lui Alex Zverev.


DATĂ: 16 februarie 2021


CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Boris Becker crede că Nick Kyrgios are talentul necesar pentru a fi un jucător de top 10 în lume

„Dacă joacă așa cum a făcut-o, dacă luptă cum a luptat și dacă încântă publicul, mie îmi place. Păcat că Nick nu mai este în turneu. Ar fi putut să-l învingă pe Dominic Thiem. Nu sunt fanul unora dintre comentariile făcute de el în afara terenului, însă ar trebui să vorbim despre jucătorul Nick Kyrgios. Are 25 de ani și mi-ar plăcea să-l văd în top 10 în lume. Cred că are talentul necesar. Ce mai face în conferințele de presă nu îmi pasă cu adevărat.”


CINE: Alex Corretja și Tim Henman, experți Eurosport

SUBIECT: Alex Corretja și Tim Henman fac avancronica meciului dintre Rafa Nadal și Stefanos Tsitsipas 

Alex Corretja

„Este un meci încântător, fiindcă deja ne aflăm în faza sferturilor de finală. Cred că Rafa a ajuns aici în cea mai bună stare posibilă. Cred că a avut nevoie de primele trei tururi pentru a intra într-un ritm pe care nu l-a avut înainte de turneu. Contra lui Fognini ne-a arătat că devine tot mai bun și este un semn bun pentru el. Cred că meciurile din timpul zilei i se potrivesc mai bine, sincer.”

„Împotriva lui Tsitsipas mă aștept la un meci foarte interesant fiindcă știm că Tsitsipas va juca foarte agresiv, va încerca să varieze tenisul său, să vină la fileu, să servească bine, să atace cu forehand-ul, inside-out și în lung de linie. Stefanos ar putea să aibă probleme dacă Rafa îl joacă pe backhand, fiindcă va trebui să urce în teren. Nu poate aștepta mingea, fiindcă va avea de suferit. Cred că va fi un meci lung, fiindcă ambii sunt competitori incredibili.”

„Stafanos este un jucător diferit de cel cu care a jucat Rafa în urmă cu câțiva ani, când l-a învins confortabil. Acum Stefanos este mai matur, știe cum să gestioneze meciurile de cinci seturi mai bine, este odihnit și un adversar pe cinste. Mă aștept la un meci grozav, dar dacă Rafa joacă la cel mai bun nivel al său, consider că are un plus. Tsitsipas este un jucător periculos, așa că vom vedea ce se întâmplă.”

Tim Henman

„Atunci când joci contra lui Nadal trebuie să fii odihnit și plin de energie. Cred că faptul că nu a jucat turul precedent îl ajutăm pe Stefanos. Nu și-ar fi dorit să aibă probleme adversarul său, dar acum trebuie să profite de asta. Sunt sigur că a avut câteva antrenamente decente și s-a pregătit pentru meci. Trebuie să lovească niște mingi cu antrenorul său, dar apoi să-și schimbe atenția de pe un meci dificil cu Berrettini pe o provocare și mai mare contra lui Nadal.”


CINE: Mats Wilander și Tim Henman, experți Eurosport

SUBIECT: Mats Wilander și Tim Henman fac avancronica meciului dintre Andrey Rublev și Daniil Medvedev

Mats Wilander 

„Andrey este foarte periculos. Cred că meciurile care se joacă după sistemul trei din cinci seturi îl avantajează. Cred că mulți jucători tineri au mari probleme contra lui fiindcă el nu ratează mingi multe. Lovește puternic, este agresiv și are o atitudine grozavă. Mie mi se pare că nici nu obosește și cred că trebuie să fii un jucător cu experiență și să variezi mult jocul pentru a-l scoate din zona de confort.”

Tim Henman

„Daniil Medvedev poate să-l scoată pe Andrey din zona de confort. A făcut-o și în trecut. În cazul lui Rublev mă întreb dacă nu are mici probleme pe plan mental. Poate deveni foarte nervos și există în plus presiunea unui sfert de finală de Grand Slam jucat împotriva conaționalului său – nu este mereu ușor și cred că va fi interesant să vedem cum încep meciul amândoi. Este încă o partidă grozavă pe care o așteptăm.”


CINE: Justine Henin și Barbara Schett, experți Eurosport

SUBIECT: Justine Henin și Barbara Schett fac avancronica meciului dintre Karolina Muchova și Ash Barty

Barbara Schett:

„Muchova a făcut un turneu extraordinar, în special în meciul cu Elise Mertens, la 1-4 în primul set, când a reușit să întoarcă rezultatul. Îmi place atitudinea sa pe teren. Este foarte încrezătoare și victoria ei împotriva Karolinei Pliskova a ajutată-o mult. Îmi place varietatea cu care intră pe teren și are un serviciu destul de bun.”

„Joacă cel mai bun tenis al său la Australian Open, însă o va înfrunta pe Ash Barty, care este jucătoarea în formă. Chiar dacă nu a jucat timp de un întreg an, s-a întors foarte confortabilă pe teren. Barty are un serviciu uriaș cu care câștigă multe puncte, așa că va fi important pentru Muchova să returneze bine. Trebuie să aibă grijă și la forehand-ul lui Barty de după serviciu, o altă lovitură cu care câștigă multe puncte ușor. Acestea vor fi esențialem – primele lovituri ale punctului, în care Muchova trebuie să fie fermă. Cred că totuși șansele sunt de partea lui Ash Barty.”

Justine Henin:

„Mereu există surprize în turnee, iar Muchova a făcut o treabă incredibilă până acum. O va întâlni pe Ash Barty, care m-a impresionat după ce nu a jucat atât de mult timp – mai bine de un an. Acum este pregătită să joace, evoluează bine și poate juca foarte variat și cu o creativitate bogată. Este un joc diferit de cel practicat de Muchova, desigur.”

„O văd pe Barty drept favorită la început, dar ele vor juca fără spectatori, ceea ce s-ar putea să nu fie pe placul lui Barty. Va fi totuși mai puțină presiune pe ea, chiar dacă și-ar dori să joace în fața publicului. Știm cât de dificil este să ajungi în fazele finale ale unui Grand Slam când ești favorita locală.”


CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și fost număr 2 mondial

SUBIECT: Alex Corretja este de părere că parcursul lui Aslan Karatsev la Australian Open este dovada că ATP trebuie să susțină mai mult jucătorii care nu sunt în vârful clasamentului

„Cred că acest parcurs a fost unul dintre cele mai surprinzătoare din ultimii ani. Știm că este una din poveștile care mai apar din când în când, în special la Melbourne, unde am văzut de-a lungul timpului surprize din partea jucătorilor. Aslan trebuie lăudat, însă să ținem minte și că Grigor Dimitrov a fost incapacitat de accidentare de la începutul setului trei. În tenis trebuie să supraviețuiești, mental dar și fizic, iar Karatsev a arătat că este puternic. Lovește mingea tare și este agresiv.”

„Parcursul său le va da speranțe multor jucători care se află în același punct al carierei și care cred că nu li s-ar putea întâmpla asta – să facă suficienți bani din tenis ar fi aproape un miracol pentru ei. În același timp ne arată că nivelul în tenis este destul de apropiat. Poți fi numărul 160-170 în lume dar să fii mai aproape de top 20-30 decât crezi. Este un moment benefic pentru jucătorii care joacă turnee Challenger sau mai mici.”

„Ar trebui să servească drept o atenționare că la nivele mai joase, ATP ar trebui să ajute jucătorii mai mult, fiindcă ei sunt foarte valoroși. Dacă ești pe locul 160, 180 sau 220 în lume, ești un jucător foarte bun, dar premiile sunt foarte mici iar turneele ATP sunt greu de pătruns. Cred că ATP trebuie să creeze un sistem prin care să ajute acest tip de jucător.”

„Mai vedem și că dacă ai trecut de calificări și ai timp să te recuperezi și să te odihnești, ajungi să câștigi încredere și să-ți intri în ritm la început de an, când nu mulți jucători au meciuri în picioare. Devii încrezător și nu mai ții cont de ce adversar ai. Ajungi la turneu și deodată ești în semifinale. Este fantastic să vedem astfel de povești.”


CINE: Aslan Karatsev, semifinalist Australian Open și număr 114 mondial

SUBIECT: Karatsev a vorbit cu Eurosport despre evoluția sa, după victoria din sferturile de finală

Despre accederea în semifinale

„Dacă mi-ar fi spus înainte cineva că voi ajunge în semifinale, aș fi zâmbit. Sunt foarte surprins că sunt aici și voi juca fiecare meci ca până acum.”

Despre pregătirea cu Daniil Medvedev și Andrey Rublev de la ATP Cup

„Antrenamentele cu ei și atmosfera de acolo mi-a oferit încredere pentru Australian Open.”

Despre provocarea de a rămâne concentrat odată ajuns la conducere în meciul de astăzi

„Unele game-uri au fost grele. Încercam să mă concentrez asupra mea, să-mi fac jocul și să nu țin cont de ce i s-a întâmplat lui Grigor.”

Despre victoriile cu adversari mult mai bine cotați ca Dimitrov 

„M-am simțit bine când am intrat pe teren, am reușit să fac un break imediat iar apoi am devenit mai tensionat cumva și nu am putut juca bine. În setul doi m-am liniștit puțin și l-am lăsat și pe el să joace pentru a vedea ce se întâmplă. La început încercam să fac ceva special, să găsesc lovituri câștigătoare.”


CINE: Mischa Zverev, expert Eurosport și parte a anturajului lui Alexander Zverev la Australian Open 

SUBIECT: Vorbind în cadrul Europort Cube, Mischa Zverev a analizat înfrângerea fratelui său, Alex Zverev, în fața lui Novak Djokovic

„A fost un meci incredibil, dificil fizic și emoțional pentru toată lumea implicată – atât cei din teren, cât și cei din afara lui. A fost o înfrângere grea, după ce a câștigat primul set, după ce a avut un break în fața în seturile trei și patru, dar acesta este Novak – niciodată nu renunță. Mereu găsește o modalitate de a reveni. Poate juca slab unul sau două game-uri, după care poate să nu rateze o minge timp de 20 de minute. De aceea este unul dintre cei mai buni.”

„Sascha nu a intrat în meci așteptându-se la un Novak accidentat. Nimeni nu s-a așteptat la asta. Djokovic a servit cu 199km/h în primul set sau cu 207km/h în setul patru, așa că nu ne așteptam sau speram să reiasă accidentarea în seturile patru sau cinci. Știam că poate duce un meci întreg, fiindcă îl cunoaștem. El nu intră pe teren dacă nu este pregătit să lupte.”

„Când ai un break în fața într-un set, e nevoie să dai 10% în plus. Mai multă putere, mai multă energie și un limbaj al trupului care să-i arate adversarului că vrei să câștigi setul și meciul. Sascha a avut acest break în față, și-a păstrat ritmul însă Novak a reușit să-și modifice jocul, să aibă mai multă energie. De aceea este atât de dificil să-l învingi.”

„Nu i-am spus nimic în plus lui Alexander, uneori e mai bine cu cât spui mai puține, cu cât îi oferi timp și spațiu, fiind doar alături de el. Dacă are nevoie de ceva, ești acolo cu el. Dacă nu, îl lași în pace. Uneori după înfrângeri dificile nu e nevoie să zici mare lucru.”


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Mats Wilander a discutat despre îmbunătățirile din jocul lui Alex Zverev după înfrângerea în fața lui Novak Djokovic

„Cred că Sascha își poate îmbunătăți jocul, desigur. În situația în care este în avantaj trebuie să fie mai ofensiv puțin. Să adauge acel 10% în plus. Nu poți face asta fără să fii un jucător complet, iar el este pe drumul cel bun. A fost aproape de a câștiga, are multe lucruri pozitive de extras din meci, însă poate acesta este unul din motivele pentru care nu a câștigat.”

„Cred că tenisul de la începutul meciului nu a fost de mare calitate, dar în final a fost. Ambii jucători au jucat bine. Dacă analizăm în detaliu, Zverev nu a fost suficient de ofensiv, dar poate că Djokovic l-a forțat să joace așa. Cred că a fost un meci de calitate. Pentru Zverev este un pas în direcția bună – l-a pus în pericol pe Novak și ar fi putut câștiga acest meci.”


CINE: Tim Henman, expert Eurosport și fost număr 4 mondial

SUBIECT: Vorbind în cadrul Eurosport Cube, Tim Henman a lăudat evoluția lui Novak Djokovic după victoria sa în fața lui Alex Zverev

„În opinia mea, meciul de astăzi a subliniat de ce Novak Djokovic este așa un campion extraordinar. Nu a jucat grozav, dar a găsit o modalitate de a câștiga meciul. Cred că nivelul lui de top în acest turneu abia va urma, iar acesta este un gând negru pentru cei rămași pe tablou.”

„Accidentarea sa este probabil analizată și de adversari. Poate că ei se gândesc să joace mai sigur, pentru a-l face să alerge mai mult? Există mentalități diferite de fiecare parte a fileului.”


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Australian Open, Ziua 9”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile