miercuri, 10 februarie 2021

Google Arts & Culture prezintă expoziția dedicată lui Vassily Kandinsky

Pentru a descrie o culoare este necesar să apelezi la o comparație: sânge pentru roșu, cer pentru albastru, iarba pentru verde și tot așa. Dar dacă ai putea asocia culorile cu sunete, cu muzică? Aceasta este ceea ce și-a propus Vassily Kandinsky prin o parte din picturile sale. Grație sinesteziei, o abilitate de percepție multi-senzorială, Kadinsky era capabil să exploreze relația dintre sunet, culori și forme, și astfel să transpună muzica în picturi.

Centrul Pompidou și Google Arts & Culture îl omagiază pe marele Vassily Kandinsky, considerat inițiatorul mișcării abstracte în artă, prin expoziția virtuală “Sounds like Kandinsky”. Aceasta reunește operele de artă emblematice ale lui Kadinsky, oferă acces la arhive personale rare și prezintă experimentul “Play a Kandinsky” (realizat cu tehnologie „Machine Learning”) care oferă tuturor șansă să audă sunetele culorilor și formelor, precum Kadinsky, anunță reprezentanții Google printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România.

Puteți explora expoziția la această adresă: https://artsandculture.google.com/project/kandinsky

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe blogul Google: https://blog.google/outreach-initiatives/arts-culture/discover-artist-who-could-hear-colors/


Niciun comentariu despre subiectul „Google Arts & Culture prezintă expoziția dedicată lui Vassily Kandinsky”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile