luni, 8 februarie 2021

ZOOM TV, o nouă televiziune Ultra HD românească, va emite și în HD și SD, nu doar în 4K

O nouă televiziune Ultra HD a primit licență audiovizuală în România: ZOOM TV va emite și în HD și SD, nu doar în 4K. Solicitarea de acordare a licenței audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe ZOOM TV din Braşov a fost primită din partea societății comerciale ERA MEDIA ART SRL din Ucea de Sus, județul Brasov și a fost aprobată de majoritatea membrilor CNA, cu două voturi împotriva (Radu Herjeu si Monica Gubernat).

Potrivit certificatului constatator, asociatul unic este Vlad Adina. Societatea ERA MEDIA ART SR nu deține alte licențe audiovizuale.

Formatul de principiu va fi tematic, de turism si relaxare. Zona de difuzare va fi națională, iar modalitatea de difuzare va fi prin rețele de comunicații electronice (discuții de principiu cu RCS & RDS).

Programele producție proprie vor reprezenta 90% din grilă, iar producțiile audiovizuale ale altor producători doar 10%. Toate producțiile vor fi românești. Programele de informare vor fi in procent de 12,5%, iar cele educative in procent de 25%.

Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi, dintre care reluări o ora pe zi de luni pana miercuri, două ore pe zi joia si vinerea, 12 ore și jumătate sâmbăta și 11 ore duminica.

Investiția va fi de 400.000 euro, din surse proprii.

Vlad Sandu, reprezentantul postului, a explicat: "Zoom Tv va crea un conținut pentru a atrage publicul de toate vârstele. Vom pune în prim plan potențialul uriaș pe care îl are România, filmând orice colțișor al țării noastre. Emisiunile vor fi cu tematică de turism si relaxare, vrem să facem cât mai multe emisiuni proprii. Vrem sa arătăm potențialul zonelor din România, cunoscute sau necunoscute. Vom avea o emisiune "Zoom Original", în care se va prezenta zona respectivă, potențialul, ce se poate face în zona respectivă. "Zoom prin România" este o emisiune unde vom arăta, fără numele hotelurilor, câte locuri de cazare sunt în zona respectivă, ce se poate face în zona respectivă, fără sa dăm numele locațiilor. Emisiunile realizate de Zoom Tv nu sunt emisiuni cu un prezentator în fața camerei, deoarece se va pierde tot ceea ce este frumos. În România mai există televiziuni de travel, dar prezintă si din alte țări. Noi vrem sa arătam doar din România, doar ceea ce e frumos. Avem o echipă foarte mare, formată din 23 de persoane, care se ocupă de la regie până la tot ce trebuie. Am avut plăcerea să cazăm in hotelul nostru o echipă BBC, și am fost chiar curios dacă ei se uită la ceva rău. Toate televiziunile care au intrat în orașul Victoria au văzut doar două blocuri lăsate în paragină, dar nu văd nimic frumos, nu văd de exemplu pădurea frumoasă. Dar echipa de la BBC, în timp ce mergea la locații, trecea pe lângă acele blocuri si eram curios dacă se uită la acele blocuri. Si nici nu se uitau. Cei de la BBC mi-au dat acest impuls. De aceea am înființat și firma în anul 2018, de a arăta ceva frumos, în vremurile acestea când sunt numai scandaluri la televiziuni. Avem o mulțime de lucruri frumoase în țara noastră, nu le vedem. Suntem fascinați de natură. De exemplu, avem emisiunea Natura Relax, prin care lăsăm natura să vorbească prin sunetele ei. Dacă obținem licența de emisie, vom intra in rețelele RCS RDS, desigur contracost pentru echipamente si abonamentul de transmisie".

Vlad Andra, fondatorul acestui proiect de televiziune, a explicat că de fapt echipa e formată din studenți și a completat: "Dorim să schimbăm estetica materialelor care sunt difuzate de obicei la televizor. Majoritatea sunt brute, foarte puțin editate. Dorim să modificăm modul de prezentare a acestora, să fie asemănătoare cu videoclipurile de travel de pe platformele Youtube, Vimeo sau Twitch. Vrem să captivăm publicul, imaginile să vorbească mai mult. Îmi place să mă refer la aceste materiale ca la un fel de "fast entertainment", adică ușor de privit, ușor de înțeles, antrenante și cu șanse foarte mari sa le privești din nou. Materialele vor fi cu efecte si tranziții. Doresc sa pun accentul pe aceste două aspecte intenționat, deoarece prin aceasta vrem să ne diferențiem ca televiziune. Îmi place sa privesc Zoom Tv din două perspective: o televiziune realizată de tineri care cunosc tendințele și ceea ce este popular pe internet si nu numai, dar si o televiziune care încearcă să prezinte locurile din România și turismul în prim plan. Am vizionat multe documentare, dar majoritatea erau despre locuri cunoscute, fiind ignorate împrejurimile si posibilele atracții turistice din apropriere. Nu vrem ca televiziunea noastră să fie confundată cu blogurile si videoclipurile home made realizate de diverși creatori de conținut. Vrem să împrumutăm cumva acest conținut dinamic. Publicul va fi privit ca un prieten. Estetica va fi asemănătoare emisiunilor occidentale, de exemplu difuzate de National Geographic, History sau de ce nu, Discovery. Dar totul va fi filmat în România. Va fi evitată plasarea de produse, deoarece vom discuta in prealabil cu proprietarii pensiunilor și vor evita afișarea numelui pensiunii. Dar vom specifica zona in care se află. Proiectul este finanțat de familia mea, din fonduri proprii. Studiourile sunt pregătite în proporție de 80%, tot proiectul este gata. Avem deja echipamente 4K. Avem spațiu închiriat în orașul Victoria, unde sunt studiourile. Avem chiar studenți din orașul Victoria, iar ceilalti vor edita din Brașov, nu vor face naveta în Victoria".


15 comentarii despre subiectul „ZOOM TV, o nouă televiziune Ultra HD românească, va emite și în HD și SD, nu doar în 4K”:
Cristy

un proiect foarte frumos

marian

Succes !!!

Costin

Denumirea Zoom Tv poate nu e cea mai inspirata, dacă se dorește ceva autentic românesc. Poate era mai adecvată o denumire formata din cuvinte românești.

Și primul meu sfat: puteți utiliza mici efecte peste imagine, dar fără să alterați prea mult imaginea, preferabil mici corecții și filtre simple de culoare. Nu folosiți tranziții complicate între cadre, nu e profesional și e obositor. Simplul Cross fade e suficient sau chiar doar Cut e utilizabil.

Și încă un sfat: dacă chiar vreți să vă diferențiați, filmați în HDR, montați in HDR și emiteți in HDR transmisia dvs. 4K.

Anonim

Bravo Costin, le-ai oferit sfaturi profesioniste, sper sa tina cont de ele dacă vor citi vreodată pe aici.

Anonim

Turist Tv sau România 4K sau Natura UHD ar fi fost mai original și mai românesc, Zoom Tv pare mai degrabă o denumire de emisiune de reportaje.

Anonim

Nu au specificat când vor începe să emită și nici dacă RCS RDS ii va prelua in 4K. Dacă vor fi doar HD sau, mai rău, doar SD, nu va fi așa de senzațional.

Daniel vasi

Da ! alt nume e mai turistic e mai frumos

Anonim

Pare să fie ceva în genul Travel-mix. Și acela a promis 4K, dar tot SD îl avem da Digi.

marian

Subscriu Costin !!!

Anonim

La ce bun 4k daca majoritatea operatorilor le retransmit maxim HD????

Gaby

Anonim, majoritatea operatorilor de cablu tv au cel puțin un canal 4K in grilă.

Anonim

Dpmdv postul acesta o să fie maxim SD că travel mix în grila operatorilor. Sa transmiți un post în 4k de început ar însemna să blochezi o frecventa cu maxim 2 posturi comprimate în 4k pe cavlue6pe o frecvență cu 2 posturi de nivel pentru level. Cine are face asta dpdv financiar????? Maxim afla început, pe urmă dacă targhetul urca vorbim de HD sau 4k

Anonim

Cum face un român ceva bun, gata, comentați ca nu e bine... Pana atunci, daca vreti UHD, puneti antena de satelit pe Hotbird, Nasa Tv si altele... Pe 16 gr Est este Ultra Extreme UHD, un post foarte bun, este din Rusia, insa in engleza. Este nemaipomenit!

Anonim

Cand incepe ?

Anonim

Difuzarea versiunii SD este inutilă, între timp unii producători renunțând complet la aceasta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile