marți, 30 martie 2021

Noi funcționalități anul acesta în Google Maps: de la detalii despre vreme și calitatea aerului la rute „eco-friendly”

Google prezintă o serie de schimbări de care Google Maps va beneficia anul acesta, având la bază cele mai noi tehnologii machine learning. În 2021, Google Maps va primi peste 100 de îmbunătățiri bazate pe AI (inteligență artificială), pentru a oferi informații precise și la zi, atunci când este nevoie de ele, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România. Iată câteva dintre cele mai importante schimbări din Google Maps, de interes pentru utilizatorii din România: 

Începând din luna mai, Google Maps va avea două noi niveluri de date: vreme și calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS.  

Nivelul cu informații despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea. Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index).  Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extins la nivel global. 

Nouă interfață pentru rute către destinație

Interfața prin care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație. În loc să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât le ia să ajungă la destinație în fiecare mod de transport, acestea fiind așezate una lângă alta. Informații necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate și altele. Noua interfață va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android și iOS.


Mai multe detalii despre îmbunătățirile și noile funcționalități ale Google Maps, în articolul de pe blogul Google, dând click AICI.


4 comentarii despre subiectul „Noi funcționalități anul acesta în Google Maps: de la detalii despre vreme și calitatea aerului la rute „eco-friendly””:
Anonim

Poate ar trebui și o vizualizare 3d a traseului, așa cum ceilalți producători de hărți de navigare o fac demult. Dacă se poate în Waze, de ce nu se poate și în Google Map ?

Anonim

Vremea și calitatea aerului nu sunt indispensabile pentru navigație. În timp ce alte lucruri, care lipsesc din Google Map, deși este nevoie de ele, sunt mai departe ignorate. Uneori Google parcă lucrează în folosul concurenței, refuzând ceea ce este apreciat pe piață, dar băgându-ne pe gât lucruri de care chiar nu avem nevoie, cel puțin nu pentru navigare.

Costi

Google Map e cea mai simpla, curata, corecta aplicatie de navigare. Dar daca iti place Waze, foloseste-l liniștit. Eu am incercat Waze si nu imi place. Nu ma ajuta cu nimic ce scriu unii si altii pe acolo ( radare etc). Ba chiar ma deruteaza. Am dezinstalat Waze. Eu am nevoie de aplicatii serioase si cu interfata simpla, nu de floricele care sa imi distraga atentia de la condus.

Anonim

Hmmm... inteligenta artificială????

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile