joi, 4 martie 2021

Un miliardar japonez invită 8 artiști să i se alăture într-un zbor în jurul Lunii

Mogul al industriei modei din Japonia, miliardarul Yusaku Maezawa a anunțat în anul 2018 intenția sa de a lua cu el un grup de artiști într-un zbor în jurul Lunii. Acum el a invitat publicul să aplice pentru a ocupa cele opt locuri libere din misiunea programată să decoleze în anul 2023.

Maezawa a mai spus că a decis să extindă înțelesul termenului de „artist”, pe care l-a exemplificat inițial prin cântăreți, dansatori, pictori și alte tipuri de artiști din domeniile creative tradiționale. Acum miliardarul va accepta orice persoane care se consideră artiști.

Site-ul web „Dear Moon”, numele dat de miliardarul japonez Maezawa pentru misiunea sa spațială, include acum un link pe care solicitanții pot da click pentru a se preînregistra, până pe 14 martie 2021.

Cei opt candidați selectați din public se vor alătura lui Maezawa, care plătește călătoria pentru aceștia și cel puțin pentru încă un pasager. Nu este încă clar cine va ocupa acest loc sau aceste locuri suplimentare, deși Maezawa a spus anul trecut că este în căutarea unui partener de viață care să i se alăture în călătorie. În total, vor fi între 10 și 12 pasageri, a spus Maezawa.

Misiunea Dear Moon se va baza pe racheta masivă Starship a SpaceX, care se află încă în primele etape de dezvoltare la instalațiile de testare din sudul Texasului. Deși câteva prototipuri mai mici au efectuat scurte „teste”, dintre care unele au zburat la câțiva kilometri deasupra Pământului, încă nu a fost construit un prototip la scară normală. Nici SpaceX nu a început să testeze public Super Heavy, o rachetă gigantică care va fi necesară pentru a propulsa Starship.

Elon Musk, CEO al SpaceX, a declarat în timpul unui interviu recent că se așteaptă ca Starship să efectueze zboruri regulate până în 2023, deși nu este clar dacă SpaceX va respecta acest termen. Industria aerospațială este renumită pentru proiectele care durează mult mai mult și în care se cheltuiesc sume mult mai mari de bani decât se anticipase inițial.

Dacă misiunea va avea succes, echipajul lui Maezawa va fi primul grup de cetățeni privați care s-ar aventura dincolo de orbita joasă a Pământului. Musk a declarat într-un videoclip postat marți că misiunea s-ar putea aventura și mai departe decât oricare dintre misiunile Apollo pe care NASA le-a desfășurat în secolul XX.

Din misiunea de șase zile, trei zile vor fi necesare sa ajungă la la destinație. Acolo va înconjura Luna o dată, iar apoi va porni pe drumul de întoarcere pe Terra.


Niciun comentariu despre subiectul „Un miliardar japonez invită 8 artiști să i se alăture într-un zbor în jurul Lunii”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile