marți, 27 aprilie 2021

Transmisiune live realizată de PRO TV prin 5G, în colaborare cu Orange

PRO TV a ales Orange Business Services ca partener tehnologic pentru o transmisiune tv live în mișcare care a avut loc in weekendul acesta prin intermediul unei rețele 5G a Orange. Datorită soluției utilizate, echipa tehnică PRO TV a beneficiat de standard înalt de calitate a imaginilor video pe întreaga perioadă a difuzării, prin utilizarea echipamentelor portabile de transmisiune și a conectivității Orange 5G cu bandă garantată. Transmisia s-a desfășurat pe un traseu de peste 15 km, în București, beneficiind astfel de acoperirea orașului cu 5G.

Viteza foarte mare, latența scăzută și capacitatea de a gestiona lățimea de bandă acordată unui utilizator, demonstrează viabilitatea conectivității 5G pentru companii media, precum PRO TV, dar mai ales ajută la o simplificare semnificativă a proceselor și echipamentelor necesare la o transmisiune live de înalta calitate.

Așteptăm de mult timp lansarea în România a tehnologiei 5G care să ne permită transmisiuni video live la calitate de broadcast, în special pentru filmările cu camere în mișcare care necesită o structură tehnică complexă pe care ne-am dorit întotdeauna să o simplificăm. Colaborarea cu Orange ne-a arătat că tehnologia 5G e pregătită să servească nevoia de calitate fără compromisuri, pe care PRO TV își dorește să o ofere clienților săi”, a declarat domnul Bogdan Andreescu, Director Tehnic PRO TV.

PRO TV este sinonim cu cele mai înalte standarde în media, iar deschiderea spre utilizarea unor noi tehnologii precum 5G demonstrează calitatea rețelei și oportunitățile oferite afacerilor pentru simplificare fără compromisuri la nivel de calitate. Rețeaua Orange 5G a fost extinsă în 2020, iar astăzi este prezentă în 15 orașe din România, Bucureștiul fiind 100% acoperit. În prezent, infrastructura 5G oferă afacerilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze de până la 1,2 Gbps. Inovațiile Orange 5G continuă și datorită eforturilor de cercetare făcute în domeniu. Tocmai am deschis primul laborator 5G din România, în colaborare cu Institutul de Cercetare Campus al UPB, un spațiu dotat cu cea mai avansată arhitectură de rețea, care permite testarea soluțiilor bazate pe 5G și deschide oportunități de dezvoltare pentru companii”, a precizat Florin Popa, Director B2B Orange România.


2 comentarii despre subiectul „Transmisiune live realizată de PRO TV prin 5G, în colaborare cu Orange”:
Anonim

Utilizarea 5G va elimina necesitatea carelor de transmisie prin satelit sau prin alte modalități, e suficient chiar si un telefon 5G pus pe un stativ.

Cristi

Nu si daca vor face throttling. Odata populata reteaua de 5G, in marile centre nu e mai rapida decat 4G intr-un oras mai mic. De ex. 140Meg in 5G pe centru vs. 130Meg in 4G-ul unui sat. La fel, va depinde si cata latime de banda vor aloca pt upload. Pentru o calitate decenta ar fi nevoie de 10 - 12 mega, ideal 30 mega. Din testele facute, rar am depasit 20meg in upload. Deci, satelitul va ramane acolo pt situatiile in care e nevoie de stabilitate. Sa nu mai pomenim, ca in situatii de criza, celulele mobile sunt mereu suprasolicitate si cad. Satelitul ramane tot acolo, cu latime de banda garantata.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile