vineri, 7 mai 2021

Eurosport aduce o acoperire fără precedent a Giro d'Italia, primul Mare Tur ciclist al anului

- Eurosport și GCN aduc transmisiuni exclusive în direct ale cursei începând cu 8 mai.

- Formatele digitale și analizele turului vor aduce fanii mai aproape ca oricând de eroii lor din ciclism.

- Alberto Contador, dublu câștigător al Giro d’Italia, își extinde parteneriatul ca expert Eurosport.


Primul Mare Tur al anului începe sâmbătă, 8 mai, iar cele 21 de etape ale acestei ediții vor fi disponibile exclusiv pe Eurosport 1*, în timp ce toată acțiunea, fără întreruperi sau publicitate, poată fi urmărită pe Eurosport Player, astfel încât fanii nu vor rata niciun moment al cursei, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit Romania. Mai mult, noi episoade ale podcastului The Bradley Wiggins Show vor fi difuzate de-a lungul turului ca parte a abordării complete a Eurosport și GCN, „Gazdele Ciclismului”. Alte emisiuni tematice locale vor fi disponibile în mai multe țări din Europa.

Totodată, Eurosport și GCN anunță o prelungire a parteneriatului pe termen lung cu dublul campion al Giro d’Italia, Alberto Contador. Acesta va reveni cu analizele sale ca expert cu experiență în mijlocul plutonului și va comenta etape cheie pentru Eurosport Spania. Contador se alătură din nou listei puternice de experți Eurosport care îi cuprinde pe foștii cicliști Sir Bradley Wiggins (pe plan internațional și în Marea Britanie), Juan Antonio Flecha (Spania), Jens Voigt și Rolf Aldag (Germania), Jacky Durand și Steve Chainel (Franța) și Karsten Kroon (Olanda).

Alberto Contador a spus: „Sunt foarte fericit să continuu să mă bucur de cel mai bun ciclism alături de Eurosport în următorii doi ani. Sunt foarte entuziasmat să continuu această aventură în familia Eurosport și sper ca fanii să se bucure mai departe de sport alături de noi.”

Guy Voisin, Director of Cycling Eurosport și GCN, a spus: „După un început de sezon fascinant, entuziasmul dinaintea Giro d’Italia a crescut, iar alături de experții noștri, de conținutul interactiv și de acoperirea live a cursei, suntem gata să le oferim fanilor cea mai grozavă experiență Giro de până acum.”

Un episod special al seriei Eurosport Trailblazers (Deschizătorii de drumuri) vine în completarea experienței Giro d’Italia și se concentrează pe acțiunile eroice ale lui Gino Bartali din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Episodul va putea fi vizionat gratuit pe platformele digitale și pe rețelele sociale ale Eurosport.

____________________
*Eurosport 1 și/sau Eurosport 4K. Exclude: America Centrală și de Sud, Mexic și Noua Zeelandă; Acoperire non-exclusivă în Italia; Acoperire digitală în Franța.



Alberto Contador, de două ori câștigător Giro și expert Eurosport:


2021 Giro d’Italia

Despre favoriții la victoria generală în 2021: „Este dificil să aleg doar un favorit pentru că există multe necunoscute. Momentan, singurul care ne-a arătat ce poate și că este în formă este Simon Yates, după succesul din Turul Alpilor. Apoi, putem să mai spunem că startul de sezon al lui Mikel Landa a fost bun, chiar dacă nivelul său nu a fost extraordinar. Nu i-aș uita nici pe Egan Bernal sau Remco Evenepoel. Știm că Evenepoel este capabil de absolut orice, chiar dacă el nu a mai concurat din Il Lombardia din cauza problemelor de sănătate. Pe de altă parte, Bernal știe deja de ce e nevoie pentru a câștiga Turul Franței și pentru a trece peste probleme fizice, așa că îl consider unul dintre favoriți.”

Despre cele mai importante etape ale traseului din acest an: „Știm deja despre cățărări precum Mortirolo sau Zoncolan că de multe ori decid grupul de favoriți din care cineva o să câștige cursa. În acest an va fi la fel, dar traseul din 2021 este și foarte obositor, iar cu etapa de contratimp din ultima zi va fi dificil să fie cineva sigur de victorie înaintea ei.”

Despre faptul că Giro este o cursă individuală: „Giro d'Italia este cursa perfectă în care te poți remarca individual și în care poți să te gândești mai puțin la rolul întregii echipe. Din cele trei Mari Tururi, aceasta reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca cicliștii să caute o performanță individuală grozavă.”

Despre etapele 1 și 21 – contratimp individual: „Știind că ultima etapă este un contratimp de 29,4 km, este clar că va fi un final dificil de tur. Fiind ultima zi a unei curse atât de complicate și de dificile precum Giro d’Italia, este clar că specialiștii vor porni cu șanse mai apropiate. Va fi complicat să se stabilească un câștigător înainte de ultima etapă așa că vor fi lupte importante acolo.”

Despre șansele echipei Deceuninck-QuickStep: „În ce privește victorii de etapă, Giro d’Italia este cursa perfectă pentru echipă. Ei sunt maeștrii în aceste circumstanțe și cu siguranță vor reuși câteva succese de etapă. Când vine vorba de clasamentul general este o poveste diferită, fiindcă turul acesta nu se pliază unei echipe precum ea. Etapele sunt atât de grele încât echipa trebuie să se relaxeze în multe momente. Echipele italiene tind să preia responsabilitatea rapid, însă traseul are grijă să separe cicliștii.”

Despre impactul publicului pe cățărări: „Nu cred că lipsa spectatorilor în general va afecta plutonul prea mult. Este ceva cu care sportivii sunt obișnuiți și am văzut asta în multe alte curse din sezon. Giro d’Italia este tradițional plin de fani – știm câtă lume e de obicei pe Zoncolan și ce impact au ei, însă vorbim de niște sportivi profesioniști care se adaptează circumstanțelor, iar lipsa spectatorilor este acum resimțită mai normală ca acum șase luni. Este rar să vedem un Giro ca acesta, dar nu cred că așa ceva o să decidă cine câștigă turul în acest an.”

Despre echipa susținută de Fundația Alberto Contador, Eolo-Kometa: „Abordăm cursa cu o echipă cu o medie foarte scăzută de vârstă. Este evident că vom concura împotriva unor echipe mai profesioniste și experimentate, așa că obiectivul este să facem ce putem. Mergem în Italia știind că am făcut o treabă foarte bună până acum și fiind convinși că vom avea un rol de jucat în cursă. Vom crește treptat, având mereu entuziasm.”


Amintiri din participările sale la Giro d’Italia

Despre victoriile sale din Giro: „A câștiga Giro d’Italia este de neuitat. Prima cursă am câștigat-o fără să mă aștept sau să planific asta. Am primit un telefon de ultim moment de la Johan Bruyneel și nu eram pe lista de start. Circumstanțele au făcut să ajung la acea ediție și pe măsură ce a avansat cursa, am reușit să mă impun. A fost incredibil pentru mine și, în plus, vorbim despre o cursă la care plouă mult și ai nevoie să muncești din greu pentru orice victorie. Îmi aduc aminte de fanii de la acea ediție, care m-au ajutat să-mi schimb planurile și mi-au oferit acest simț de apreciere pe care îl am față de cursă acum.”

Despre regretul unei retrageri timpurii: „Sincer, nu regret asta. Mereu m-am gândit că vreau să mă retrag cu sentimente pozitive. Vorbim despre un moment foarte dificil, fiindcă nu poți să știi niciodată cum te vei simți, fizic, în viitor și dacă vei putea concura mai mult decât crezi. Am mers la ultima mea ediție din La Vuelta și am concurat în stilul propriu, câștigând pe Angliru. Probabil că aș fi putut să concurez mai mult timp, dar sincer, viața mi-a oferit un rămas bun frumos și asta înseamnă mult pentru mine. La fel cum faptul că lucrez cu Eurosport este un fel de terapie pentru mine acum, faptul că m-am retras în felul acela mă ajută să am sentimente plăcute față de ultimele mele momente din ciclism. Asta nu înseamnă că uneori nu sunt nostalgic și că nu mi-ar plăcea să mai concurez, dar rămân cu ce am făcut și aș lua aceeași decizie oricând.”

Despre etapa lui favorită din Giro d’Italia: „Aș spune că cea mai frumoasă etapă la care am luat parte a fost cea în care am trecut linia de sosire alături de fostul meu coleg, Paolo Tiralongo. Am fost și încă suntem foarte buni prieteni și îmi amintesc cu mare drag acea etapă și felul în care am ajuns la final împreună. Cel mai mult am suferit cu siguranță pe Mortirolo. Este o cățărare extrem de grea și de multe ori nu m-am simțit bine acolo. A fost fără dubii una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele.”

Despre cățărarea sa favorită din Italia: „Cum am spus, Mortirolo este cățărarea pe care am suferit cel mai mult, dar în același timp recunosc că îmi și place cel mai mult. Este ciudat, știu, dar acolo unde am suferit cel mai mult am primit și bucurie. Știu acea zonă bine, la fel cum știu și Stelvio sau Gavia, și știu că acelea au fost provocările pentru mine. Sunt cățărări foarte grele, printre cele mai grele, dar reprezintă esența acestei curse.”


General

Despre generația tânără de cicliști (inclusiv Pogacar și Evenepoel) și dacă ei vor avea cariere lungi sau vor ceda mai devreme: „La această întrebare nu pot răspunde decât cu timpul. Va trebui să urmărim cât de mult pot rămâne, fizic, la nivelul pe care îl arată acum. Apoi mai trebuie să ne gândim și la elementul psihologic. În sportul profesionist și în special în unul ca ciclismul, trebuie să fii foarte responsabil, iar asta implică tensiune, efort și sacrificii pentru a fi în cea mai bună formă. Noi facem multe sacrificii, iar asta ajunge să te afecteze diferit în cinci sau zece ani față de douăzeci. Este o loterie, dar sper să ne putem bucura de această generație mult timp. Ei sunt superstarurile acestui sport, iar nouă ne este imposibil să facem predicții așa cum o făceam în deceniile trecute.”

Despre ce lasă în urmă cicliștii după retragere: „Cred că orice sportiv este diferit și are calități diferite. De exemplu, aș spune că în ce privește moștenirea, generațiile noi sigur au elemente pe care le asimilează din trecut. Mi s-a întâmplat și mie cu Pantani – am fost fascinat de felul în care ataca și într-un fel mi-am dorit să fiu ca el. Marco putea rupe cursa în orice clipă, în orice etapă. Asta m-a ajutat mental, să fiu curajos și să încerc să fac lucruri atunci când nimeni nu se aștepta. Sper ca acest lucru să fie o inspirație și pentru viitorii sportivi care își vor dedica viața ciclismului.”

Despre relația sa cu Eurosport: „Îmi aduce un echilibru care pentru mine este de neegalat. Eurosport a fost ca o terapie grozavă pentru mine fiindcă îmi permite să țin legătura cu lumea ciclismului. Acel sentiment pe care orice sportiv care iubește să concureze îl are este înlocuit de rolul meu cu Eurosport. Este cea mai bună modalitate pentru mine de a trăi ciclismul așa cum îmi place, fiindcă iubesc în continuare acest sport.”



Despre Discovery:

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) este lider mondial în divertismentul inspirat din realitate, furnizând conținut care inspiră, informează și delectează o audiență de fani pasionați din întreaga lume. Cu peste 8.000 de ore de conținut original anual, disponibil în 220 de teritorii și 50 de limbi, Discovery este liderul unor genuri TV îndrăgite în toată lumea, puse la dispoziția fanilor pe toate ecranele, prin: portofoliul de aplicații GO; servicii de streaming pentru consumatori, cum ar fi discovery+, Food Network Kitchen și Motor Trend OnDemand; conținutul digital al grupului Nine Media; un parteneriat ce dezvoltă conținut inspirat din realitate și despre istoria naturii cu BBC; și un acord strategic cu PGA TOUR pentru a deveni gazda internațională a golfului. Portofoliul de branduri premium cuprinde Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, ID, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel și viitoarea multi-platformă dezvoltată ca un joint-venture global alături de Chip și Joanna Gaines, Magnolia Network, precum și OWN: Oprah Winfrey Network în S.U.A., Discovery Kids în America Latină și Eurosport, destinația principală pentru competiții sportive premium, relevante la nivel local, și gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corporate.discovery.com și pe platformele sociale @DiscoveryInc.


Despre Eurosport

Eurosport este destinația pentru sport nr. 1 din Europa și dezvoltă puterea sportului prin conținut localizat de la cele mai importante evenimente sportive din lume. Drept Gazda Jocurilor Olimpice în Europa, Discovery aduce Eurosport către discovery+, serviciul de streaming direct către consumator, începând cu o selecție de țări, din 2021. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 246 de milioane de abonați, în 75 de țări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 30 milioane de vizitatori unici pe lună. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaționale. Pentru mai multe informații, vizitați corporate.eurosport.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport aduce o acoperire fără precedent a Giro d'Italia, primul Mare Tur ciclist al anului”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile