miercuri, 26 mai 2021

Roland-Garros vine pe Eurosport cu sesiuni de seară, conținut nou și analiza experților

- Eurosport va difuza peste 350 de ore de tenis de la Paris;

- Noi serii de conținut original vor complementa acțiunea de pe teren;

- Sesiunile de seară se pot vedea pe parcursul turneului până după miezul nopții.

Eurosport va acoperi Roland-Garros în detaliu, fiind destinația ideală în care fanii tenisului pot avea experiența cea mai complexă în timpul turneului din 2021, până pe 13 iulie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.

FIECARE TEREN, FIECARE MECI, FIECARE PUNCT – CEI MAI BUNI EXPERȚI

Fiecare punct din fiecare meci de pe fiecare teren va fi disponibil în direct pe Eurosport pe parcursul Roland-Garros. Acțiunea de pe teren va fi complementată din nou de către echipa de experți și prezentatori, în frunte cu Barbara Schett și Mats Wilander, care vor prezenta analize din studioul de realitate mixtă premiat, Eurosport Cube, aflat la Londra. Alături de ei vor fi prezenți legendarii Chris Evert și Boris Becker, care împreună au în palmares 25 de titluri de Grand Slam, dar și dublul finalist la Roland-Garros, Alex Corretja. 

Mischa Zverev, fratele numărului șase mondial Alex Zverev, va prezenta populara serie Mischa’s Missions chiar de la Paris, oferind opiniile sale asupra lucrurilor care contează de-a lungul turneului. Becker va analiza turneul pentru Eurosport Germania în emisiunea zilnică Matchball Becker, în timp ce Corretja va prezenta emisiunea Pasondas Bolas pentru Eurosport Spania. Mai mult, finalista de Grand Slam Roberta Vinci și Jonas Bjorkman vor fi experții Eurosport în Italia, respectiv Suedia.

Eurosport va transmite turneul în peste 50 de țări din Europa, România având parte în plus de o acoperire a jucătorilor locali pe canalele liniare, alături de alte țări precum Germania, Italia, Polonia, Spania, Țările de Jos și Marea Britanie.

POVEȘTILE CARE CONTEAZĂ

Cu peste 350 de ore de tenis în direct, Eurosport va acoperi turneul de calificări și tabloul principal de la Roland-Garros, însă va oferi fanilor și conținutul care să amplifice acțiunea de pe teren. Toate poveștile care contează vor fi prezentate cu ajutorul unor serii de conținut noi și originale, în care se vor regăsi unii dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

Eurosport continuă să spună povestea celor mai importante momente din istoria modernă a sportului în seria Trailblazers, cu episoade noi despre Althea Gibson și Billie Jean King publicate pe platformele digitale și rețelele sociale.

Player’s Voice reprezintă o altă emisiune emblematică în materie de tenis pentru Eurosport, iar noi episoade îi vor avea în prim plan pe Frances Tiafoe și Iga Swiatek vorbind despre presiunea pe care o simte din postura de campioană en-titre la Paris.

Mai mult, pe aplicația Eurosport va putea fi urmărit un nou film-documentar, Building the Legend, care acoperă transformarea și modernizarea Roland-Garros din trecut, până la forma în care o cunoaștem astăzi. Documentarul include interviuri cu personaje importante ale sportului precum Chris Evert, Justine Henin sau Michael Chang.

Totodată, seria de podcasturi dedicate explorării prejudecăților și problemelor la care sunt supuși sportivii la nivel global, Raw, va explora subiectul orientării sexuale alături de jucătoarele Alison van Uytvanck și Greet Minnen. Episoidul va fi disponibil pe toate platformele de podcast și lansarea sa coincide cu Pride Month 2021. Eurosport va publica și un articol complementar pe platformele sale digitale.

Nu în ultimul rând, Rafa 14 completează oferta de conținut a Eurosport. Mats Wilander, Alex Corretja, Boris Becker sau Toni Nadal vorbesc despre uimitoarea realizare a lui Rafael Nadal de a câștiga 13 titluri la Roland Garros. Este un al 14-lea la îndemână? Acest documentar unic va fi disponibil pe platformele digitale și pe rețelele sociale Eurosport de-a lungul turneului.

O CAMPANIE NOUĂ PENTRU O NOUĂ ERĂ

Campania de marketing a Eurosport pentru Roland-Garros, având sloganul „Roland-Garros strălucește mai mult”, se concentrează pe sesiunile de seară introduse în premieră de Federația Franceză de Tenis (FFT). Fanii vor putea astfel să urmărească tenis de înaltă calitate de dimineață până seara pe Eurosport. Campania este activă pe toate platformele.

Scott Young, Senior VP of Production, Content, Eurosport, a spus: „Tenisul de Grand Slam a devenit sinonim cu Eurosport. Alături de abilitățile noastre de producție ce includ analizele și inovațiile unice, cred că Eurosport are și un rol important în creșterea sportului.”

„Acoperirea fiecărui meci pe platformele liniare, digitale și sociale vor entuziasma fanii tenisului. Acesta este un sport plin de povești și cred cu tărie că avem parte de cea mai bună echipă pentru a le spune. Suntem concentrați, alături de prezentatori, experți și invitați, să redăm un Roland-Garros plin de viață pe toate ecranele. Sunt deosebit de bucuros cu planurile de producție pe care le-am pus în practică și abia aștept să văd cum se va desfășura turneul.”


CITATE ALE EXPERȚILOR EUROSPORT ÎNAINTEA ROLAND-GARROS



CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și dublu finalist Roland-Garros


Este absența Simonei Halep importantă pentru turneu?


Da, absența Simonei Halep este importantă, pentru că ea ar fi fost cu siguranță printre favorite. A câștigat turneul, a jucat finale și mereu a avut evoluții bune la Roland-Garros în ultimii ani. Când te gândești la niște nume care ar putea să câștige turneul feminin, te gândești mereu la Simona. Probabil că ai considera-o prima, a doua sau a treia favorită – trebuie să fie mereu în acest top 3. Este un șoc pentru turneu că nu poate juca și va fi o veste bună pentru adversarele ei, fiindcă una dintre cele mai periculoase jucătoare pe zgură nu este aici. Simona este una din cele mai puternice jucătoare din circuit și pe zgură este una dintre cele mai dificile adversare pe care le poți avea.

Ce jucători aștepți să vezi pe tabloul masculin și feminin?

Mi-ar plăcea să văd care dintre jucătorii tineri e capabil să înceapă să le pună probleme celor mai experimentați. Mă gândesc la jucători precum Casper Ruud, Felix-Aguer Aliassime, Jannik Sinner sau chiar și Lorenzo Sonego – pe aceștia i-am putea vedea mai aproape de cei experimentați. Sunt curios și cum vor evolua Stefanos Tsitsipas sau Alex Zverev și dacă vor pune probleme lui Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem, fiindcă aceștia sunt cei care vor fi favoriți. Nu știu dacă tabloul va fi la fel de deschis ca la feminin, dar cred că va fi similar. Nimeni nu este la fel de constant ca Djokovic, Nadal sau Roger Federer, așa că vor exista oportunități pentru mulți alți jucători.

Pe tabloul feminin, o să fiu interesat să văd cum se va adapta Iga Swiatek la statutul de campioană en-titre și sunt curios să văd cum va evolua Garbine Muguruza. Nu știu dacă Aryna Sabalenka consideră că este suficient de solidă pentru a face față pe zgură timp de două săptămâni, în special la Roland-Garros, unde condițiile se pot schimba foarte rapid.

Poate cineva să joace umăr la umăr cu Rafael Nadal anul acesta?

Da, sunt jucători care pot. Unul este Novak, desigur, apoi mai sunt Thiem, Tsitsipas, Zverev, Diego Schwartzman – toți pot juca bine. Sigur că și tineri precum Ruud sau Berrettini pot juca cot la cot cu Rafa, dar nu sunt sigur că pot și pe durata a cinci seturi. Dacă Thiem este în formă, cred că împotriva lui poate suferi Rafa cel mai mult pe zgură, datorită stilurilor de joc. Austriacul are un forehand bun, un backhand bun, serviciu bun. Totuși, cred că titlul este la îndemâna lui Rafa mai mult decât a oricărui alt jucător.

Vor schimba sesiunile de seară dinamica turneului?

Cred că da, puțin. Ele pot crea probleme unor jucători dacă meciurile se prelungesc târziu în noapte. Condițiile pot deveni foarte diferite. Știm că este așa deja și la alte Grand Slam-uri, însă aici zgura poate deveni mult mai grea. Sunt foarte deschis sesiunilor de seară, însă nu sunt un mare fan al sesiunilor care încep la ora 21 la Roland-Garros în luna iunie. După mine, este prea târziu.


CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fost număr 7 mondial

Este cineva capabil să-l învingă pe Rafael Nadal anul acesta la Paris?

Avem această discuție în fiecare an și în fiecare an mă gândesc că nu are cum să câștige Rafa din nou. Arată puternic, dar nu putem să nu-i punem în ecuație pe Novak Djokovic sau Stefano Tsitsipas, care joacă foarte bine în acest moment. Dacă ne uităm însă la cifre, la câte meciuri și titluri a câștigat la Roland-Garros și la felul în care joacă în fiecare an, e practic camera lui de zi. Trebuie să spun că nu, nimeni nu poate să-l învingă.

Cred că Novak va fi rivalul numărul 1 pentru Rafa. Nu îl văd pe Federer pregătit suficient pe zgură, pe Thiem nu îl văd făcând un turneu bun, iar cineva precum Zverev nu cred că are stilul de joc cu care să-l învingă pe Rafa pa zgură. În afară de ei, nu rămân mulți – Medvedev urăște zgura, Rublev nu este constant. Novak este cu siguranță cel mai mare rival al lui Rafa și va fi interesant de văzut unde nimeresc cei doi pe tablou.

Cum ar arăta un turneu bun pentru Roger Federer la Roland-Garros?

Zgura nu a fost niciodată suprafața lui preferată, în special când joacă împotriva lui Rafael Nadal sau Novak Djokovic. Acum, după ce a jucat doar câteva meciuri la Doha și Geneva, nu cred că este prea concentrat pe acest turneu. Ținta sa va fi Wimbledon, iar el va încerca să aibă cât mai multe meciuri în picioare pentru că știm că antrenamentele și chiar și meciurile de antrenament sunt complet diferite față de a juca într-un turneu sau într-un Grand Slam.

Federer se va concentra pe Wimbledon, acolo unde crede – și știm și noi – că are cea mai bună șansă de a mai câștiga un Grand Slam. Va fi interesant să vedem cum va rezista fizic. În ultimul an și jumătate nu a mai jucat mai mult de două meciuri la rând. A juca un meci este diferit de antrenament, fiindcă intervin emoțiile, devii încordat și obosești. Va fi interesant de urmărit cum va face față fizic după câteva meciuri.

Ce așteptări putem avea de la turneul feminin?

Principalele favorite mi se par Ashleigh Barty și Iga Swiatek. Este păcat că Simona Halep a trebuit să se retragă, dar va fi un turneu interesant. Pe Naomi Osaka nu o văd câștigând titlul, fiindcă nu este confortabilă pe zgură. La fel și Serena Williams – pentru ea cred că este important să joace meciuri. Nu cred că mizează pe a câștiga titlul la Paris. Dacă trece de prima săptămână cred că poate considera turneul un succes.

Barty și Swiatek sunt favoritele mele. Iga este în formă maximă, iar Barty a câștigat câteva titluri, inclusiv pe zgură. Mi-ar plăcea să le văd jucând împreună în ultima parte a turneului, poate chiar în finală. Nu văd vreun alt nume care poate emite pretenții adevărate. Sofia Kenin va fi interesantă de urmărit, însă nu a fost suficient de convingătoare, a schimbat mult componența echipei ei și nici nu a jucat cel mai bun tenis al ei în acest sezon. Nu aș vrea nici să nu-i dau șanse Arynei Sabalenka. A avut un sezon destul de solid pe zgură și este periculoasă, dar nu sunt sigură că Sabalenka are suficientă stabilitate pe parcursul a două săptămâni. Uneori este inconstantă, dar poate face meciuri bune.

CINE: Chris Evert, expert Eurosport și de 18 ori campioană de Grand Slam

Care este jucătoarea cea mai puternică din circuitul WTA în acest moment?

Ash Barty a arătat în formă și a câștigat câteva turnee, la fel ca Aryna Sabalenka. Sabalenka m-a surprins și ar trebui să fie printre principalele favorite datorită rezultatelor sale și faptului că este puternică și mai constantă acum. Barty este însă specială pentru mine. Cred că poate să facă orice – are putere, are finețe, poate urca la fileu, are toate armele și o apărare bună. Barty, Iga Swiatek și Sabalenka, acestea sunt favoritele mele. Dacă Serena Williams ajunge în a doua săptămână poate fi periculoasă, și cred că și Coco Gauff joacă foarte bine, așa că ele ar fi alte două candidate în opinia mea.

Care jucător va reuși să-și încheie cariera cu cele mai multe titluri de Grand Slam din cei trei mari?

Novak este acum la 18 și cu siguranță poate încheia cu cele mai multe. El joacă grozav pe toate suprafețele și este cu câțiva ani mai tânăr. Totul ține de a rămâne sănătos, după ani la rând de uzură. Dacă va mai juca trei-patru ani, cu siguranță va câștiga încă patru sau cinci Grand Slam-uri după mine.

Va reuși Rafael Nadal să câștige Roland-Garros pentru a 14-a oară în 2021?

Are o șansă foarte mare să o facă. Este mai vulnerabil în meciuri de trei seturi, dar în cinci seturi este dificil de învins, fiindcă are și rezistență, dar și mentalitatea de a rămâne în meci timp de trei, patru sau chiar cinci ore. El este favoritul meu, Djokovic este al doilea și apoi restul.

Va reuși Roger Federer să mai câștige un Grand Slam?

Va fi dificil pentru Roger. Cred că la Wimbledon are cea mai bună șansă, fiindcă schimburile de mingi sunt mai scurte, poate urca la fileu și lovește bine în slice și scurte. Aceasta ar fi șansa lui. Faptul că nu a jucat mult mă îngrijorează. Am spus asta și despre Serena Williams. Dacă nu joci îți pierzi din instinct, din anticipare, din încredere. Ai nevoie de meciuri pentru a juca bine. Să sperăm că până la Wimbledon poate juca trei turnee și poate că asta îl va ajuta să devină mai solid.


Despre Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) este lider mondial în divertismentul inspirat din realitate, furnizând conținut care inspiră, informează și delectează o audiență de fani pasionați din întreaga lume. Cu peste 8.000 de ore de conținut original anual, disponibil în 220 de teritorii și 50 de limbi, Discovery este liderul unor genuri TV îndrăgite în toată lumea, puse la dispoziția fanilor pe toate ecranele, prin: portofoliul de aplicații GO; servicii de streaming pentru consumatori, cum ar fi discovery+, Food Network Kitchen și Motor Trend OnDemand; conținutul digital al grupului Nine Media; un parteneriat ce dezvoltă conținut inspirat din realitate și despre istoria naturii cu BBC; și un acord strategic cu PGA TOUR pentru a deveni gazda internațională a golfului. Portofoliul de branduri premium cuprinde Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, ID, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel și viitoarea multi-platformă dezvoltată ca un joint-venture global alături de Chip și Joanna Gaines, Magnolia Network, precum și OWN: Oprah Winfrey Network în S.U.A., Discovery Kids în America Latină și Eurosport, destinația principală pentru competiții sportive premium, relevante la nivel local, și gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corporate.discovery.com și pe platformele sociale @DiscoveryInc.

Despre Eurosport

Eurosport este destinația pentru sport nr. 1 din Europa și dezvoltă puterea sportului prin conținut localizat de la cele mai importante evenimente sportive din lume. Drept Gazda Jocurilor Olimpice în Europa, Discovery aduce Eurosport către discovery+, serviciul de streaming direct către consumator, începând cu o selecție de țări, din 2021. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 246 de milioane de abonați, în 75 de țări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 30 milioane de vizitatori unici pe lună. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaționale. Pentru mai multe informații, vizitați corporate.eurosport.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Roland-Garros vine pe Eurosport cu sesiuni de seară, conținut nou și analiza experților”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile