miercuri, 26 mai 2021

Viața diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond, într-o mini-serie la TVR2

Din 26 mai TVR 2 difuzează mini-seria de televiziune despre viața diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond, anunță televiziunea publica printr-un comunicat pentru presă. Pe parcursul a trei săptămâni, în fiecare miercuri şi joi, de la 21.10, la TVR 2 urmăriţi povestea dominicanului Porfirio Rubirosa, devenit o legendă datorită aventurilor sale politice, sportive şi amoroase.

Diplomat de carieră, susţinător al dictatorului Rafael Trujillo, Rubirosa a cutreierat întreaga lume în perioada 1930-1960, martor sau participant direct în războaie, revoluţii, lovituri de stat şi diverse comploturi politice. Marea lui pasiune pentru femei – a avut cinci neveste oficiale şi zeci de amante, multe dintre ele actriţe celebre – era probabil egalată doar de obsesia pentru polo călare şi pentru maşinile de curse, cu care a participat chiar şi pe celebrul circuit de la Le Mans.

Conform presei latino-americane, Rubirosa a fost personajul real care l-a inspirat pe Ian Fleming să dea viaţă faimosului său spion britanic James Bond. Acum, miniseria mexicană de televiziune demonstrează valoarea acestui mit spunând povestea diplomatului dominican.

Românii vor urmări în premieră cele 6 episoade care beneficiază de o distribuţie de excepţie – într-o producţie total diferită de şablonul serialelor latino-americane. După cum au declarat producătorii: "Rubirosa este, fără îndoială, un proiect cu mari valori ca producție, având o distribuție internațională extraordinară. Este o propunere diferită pentru America Latină şi suntem cu adevărat mulțumiți de calitatea ei".

Rolul principal este interpretat de columbianul Manolo Cardona - actor care, în această miniserie, a schimbat complet registrul cu care publicul era obişnuit. Chiar dacă a studiat relaţii şi finanţe internaţionale şi s-a afirmat ca actor de succes în telenovele, Manolo Cardona demonstrează acum, în Rubirosa, adevăratul său potenţial interpretativ.

Filmările s-au desfăşurat în Germania, Cuba, Statele Unite, Franța și Spania – unde au fost reconstituite diferitele momente istorice ale anilor 30, cu întreaga lor încărcătură istorică reală – cu elemente de spionaj, politică, diplomaţie şi aventură.

Rubirosa (RUBIROSA – Mexic, 2018)

Regia: Juancho Cardona

Cu: Manolo Cardona, Damian Alcazar, Ana Serradilla, Shalim Ortiz

Şase episoade – din 26 mai, în fiecare miercuri şi joi, de la 21.10, la  TVR2


Niciun comentariu despre subiectul „Viața diplomatului care fost modelul real pentru personajul James Bond, într-o mini-serie la TVR2”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile