sâmbătă, 12 iunie 2021

Difuzarea meciurilor FIFA pe vase de croazieră, interzisă fără un acord prealabil, chiar daca partidele de fotbal sunt transmise de televiziuni la liber

A fost soluționată o dispută juridică dintre FIFA și o companie de croaziere ce are sediul în Germania, privind difuzarea pe navele de croazieră a conținutului tv licențiat de FIFA: compania germană a recunoscut drepturile de difuzare ale FIFA, anunță Federația Internațională de Fotbal printr-un comunicat pentru presă. Este creat astfel un important precedent juridic pentru spețe similare din industriile vizate.

Litigiul juridic dintre FIFA și compania de turism, aflat pe rolul camerei de arbitraj a Curții Districtuale Hamburg din 1 iulie 2020, a fost încheiat printr-o soluție cu care părțile au fost de acord în instanța de judecată.

FIFA a intentat un proces împotriva companiei de turism după ce aceasta a recepționat și utilizat pe navele sale de croazieră, în ape internaționale, transmisiunile în direct (difuzate de ARD și ZDF) ale meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal 2018 și Campionatului Mondial de Fotbal Feminin 2019. Compania de turism nu avea un acord de licență cu agenția FIFA care administra drepturile de televizare, precizează Federația Internațională de Fotbal.

După ce Camera de arbitraj a indicat în ședința din 15 aprilie 2021 că respectiva companie trebuia să respecte drepturile FIFA asupra conținutului transmis în mod liber de ARD și ZDF, compania de turism a recunoscut drepturile FIFA care sunt licențiate către diverși radiodifuzori internaționali de televiziune. 

Compania a fost de asemenea de acord să nu mai utilizeze semnalul cu conținut FIFA (chiar dacă este preluat de pe canale la liber precum ARD și ZDF) pe navele sale sau în zonele de restaurante și divertisment, fără a deține o licență obținută în prealabil de la FIFA sau de la partenerul lor oficial de licențiere pentru drepturi tv.


Niciun comentariu despre subiectul „Difuzarea meciurilor FIFA pe vase de croazieră, interzisă fără un acord prealabil, chiar daca partidele de fotbal sunt transmise de televiziuni la liber”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile