joi, 24 iunie 2021

Filmul "Agatha și blestemul lui Iștar", pe 26 iunie 2021 la televiziunea Epic Drama

Produs de Tom și Emily Dalton, soț și soție, filmul "Agatha și blestemul lui Iștar" îi are în distribuție pe actrița britanică Lyndsey Marshal în rolul Agathei Christie și pe Jonah Hauer-King, cunoscut publicului din seria dramatică "O lume în flăcări", care joacă rolul chipeșului istoric Max Mallowan, anunță televiziunea Epic Drama printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România.

Povestea

Este iarnă în sudul Irakului în 1928 și o echipă de arheologi britanici, condusă de Leonard Woolley (Jack Deam) și asistenții săi Max și Pearl (Crystal Clarke), descoperă un sit architectural în deșert, care revelă o abundență de artefacte babiloniene antice, inclusiv o tabletă cu blestemul lui Iștar gravat pe ea. Proaspăt divorțată și luptându-se cu faima și succesul, Agatha Christie călătorește în Irak, unde este curând prinsă într-o pânză de intrigi și dragoste.

La doi ani de la senzația provocată de dispariția ei de unsprezece zile, Agatha ajunge la Bagdad în căutare de descoperiri culturale și liniște. În schimb, îl găsește pe Max, un tânăr arheolog atrăgător, ajungând printr-o întâmplare chiar să îi salveze viața în urma unei răni la cap provocate de un glonț.

Aruncată în inima decadentă a comunității de expați, Agatha este asediată de colegi geloși, oficiali corupți, contrabandiști de antichități și localnici furioși de furtul moștenirii lor culturale. Pe măsură ce numărul victimelor crește și Agatha se îndrăgostește de Max, devine evident că cheia acestui mister se află în afara zidurilor vilei coloniale în care sunt cazați: există cineva care nu are niciun interes pentru istorie sau umanitate. Dar Agatha nu este un rival oarecare!

Pentru rolul reginei ficțiunii polițiste, Agatha Christie, Lyndsey Marshal a apelat la un alt mare detectiv pentru inspirație:

„Cu ani în urmă, am filmat un film Poirot cu David Suchet, se numea Cu cărțile pe masă. Nici nu realizam atunci cât de mult avea să îmi folosească să joc alături de el la filmarea scenei finale. Nu adesea ai ocazia ca actor să interpretezi un final al cărui scenariu se intinde pe opt pagini, ca în Agatha și Blestemul lui Iștar. Este destul de important pentru un actor”.

Chimia de pe ecran dintre Jonah și Lyndsey Marshal a fost un adevărat bonus.

Jonah Hauer-King spune despre Max Mallowan: „este un personaj real, al doilea soț al Agathei Christie. Asta m-a atras în mod deosebit la relația dintre el și Agatha. Este neobișnuit și se simte foarte real. Aproape că transcede generații. Mi s-a părut foarte autentic și îmi place foarte mult faptul că scenaristul Tom Dalton nu a micșorat decalajul de vârstă. Ei au fost împreună timp de 46 de ani, așa că s-a simțit ca o relație specială, un lucru minunat de adus la viață".

Agatha și blestemul lui Iștar ia o porțiune din viața reală a Agathei Christie - divorțul de Archibald "Archie" Christie, a doua călătorie în Orient și întâlnirea cu Max Mallowan - și o transformă într-un film polițist plin de suspans, acțiune și romantism. În premieră la Epic Drama sâmbătă, 26 iunie, la 22:00.

Știați că?

Agatha Christie și Max Mallowan, cu 14 ani mai mic decât ea, au fost căsătoriți timp 46 de ani, până la finalul vieții autoarei;

Agatha Christie obișnuia să bea pahare de frișcă pentru că nu bea alcool;

Max Mallowan a fost un proeminent arheolog britanic, specializat în istoria antică a Orientului Mijlociu. El și Lady Agatha Christie s-au numărat printre puținele cupluri căsătorite în care fiecare dintre soți să fi fost înnobilați;

Conform Guinness World Records, Agatha Christie este „cel mai bine vândut scriitor de ficțiune din lume”, cu vânzări estimate la peste 2 miliarde.

Agatha și blestemul lui Iștar 

Genul programului: Crimă & Mister

Anul: 2019

Durata: 95 min

Regizor: Sam Yates

Distribuţie: Lyndsey Marshal (Rome, Hanna, Trespass Against Us), Jonah Hauer-King (World on Fire, Little Women), Crystal Clarke, Bronagh Waugh, Jack Deam, Rory Fleck Byrne

Vizionați filmul pe 26 iunie 2021, de la ora 22:00, pe Epic Drama.


Niciun comentariu despre subiectul „Filmul "Agatha și blestemul lui Iștar", pe 26 iunie 2021 la televiziunea Epic Drama”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile