miercuri, 2 iunie 2021

Roland-Garros, ziua a treia: Citate de la experții Eurosport

Europort a remis către blogul HD Satelit Romania o selecție de citate ale experților Eurosport după ziua a treia a Roland-Garros:

Barbara Schett despre forma Soranei Cîrstea, calificată în turul al 3-lea: „Se pare că odată cu vârsta, Sorana are mai multă răbdare, iar atunci când greșește, gestionează momentele mai bine decât în trecut”

Mats Wilander și Mischa Zverev despre revenirea lui Roger Federer la Roland-Garros: „Am simțit că sunt în paradis uitându-mă la meciul său din primul tur. Simt că deși am văzut atâtea meciuri ale sale, tot mi-aș dori să-l văd jucând pentru totdeauna.”

Mats Wilander și Alex Corretja despre începutul de turneu al lui Rafael Nadal: „În turul următor, Richard Gasquet nu are nicio șansă cu Nadal. Efectiv nicio șansă. A fost o evoluție stabilă a lui Rafa în turul 1.”


CINE: Barbara Schett, expert Eurosport și fostă număr 7 mondial

CE: Despre forma Soranei Cîrstea


Sorana Cîrstea a jucat extrem de bine la Strasbourg. Mereu a fost o jucătoare care ar putea învinge pe oricine, dar căreia i-a lipsit constanța. Are în repertoriu toate loviturile din tenis, însă era puțin nerăbdătoare și nu le folosea la momentul potrivit. Se pare că odată cu vârsta, Sorana are mai multă răbdare, iar atunci când greșește, gestionează momentele mai bine decât în trecut, când se panica. A început Roland-Garros foarte bine, învingând-o pe Johanna Konta, iar acest lucru îi va da încredere. Arată puternică în acest moment.

---

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de 7 ori campion de Grand Slam

CE: Despre revenirea lui Roger Federer la Roland-Garros


Am simțit că sunt în paradis uitându-mă la meciul său din primul tur. Roger a părut că nici măcar nu a lipsit. Este atât de grațios în tot ce face – mingi scurte, rever în slice, serviciu-voleu. Fiecare minge pe care o lovește mă face să mă simt ciudat, ca și când am fost un jucător de tenis groaznic. Este incredibil cum poate juca Roger tenis.

Cred că selecția loviturilor sale este foarte importantă. Din cauză că este puțin alunecos și l-am văzut alunecând în primul meci, este important ca atunci când are oportunitatea să lovească, să imprime efect mingii, astfel încât ea să nu revină la fel de repede. Federer trebuie să fie în controlul punctelor, să imprime efect încât să nu poată fi atacat de adversar.

---

CINE: Mischa Zverev, expert Eurosport și fost număr 25 mondial

CE: Despre revenirea lui Roger Federer la Roland-Garros


Am fost puțin emoționat urmărindu-l pe Roger Federer, care a fost senzațional. Simt că deși am văzut atâtea meciuri ale sale, tot mi-aș dori să-l văd jucând pentru totdeauna. Este ceva ce nu vrei niciodată să ratezi și a fost foarte plăcut să-l văd pe teren.

Terenul a fost rapid și a putut să construiască mult. S-a folosit de lovituri diferite și a știut cum să câștige puncte în feluri atât de diverse. Federer aduce multă bucurie tuturor prin abilitățile sale și prin talentul lui. Este remarcabil jocul său de picioare. Se mișcă precum un adolescent, este incredibil. Tehnica sa la serviciu este atât de curată, fluidă și eficientă. Nu are nevoie de mult antrenament. Odată ce ajunge într-un ritm, poate servi la nesfârșit. Nu servește foarte rapid – în jur de 195 km/h – dar poate servi înspre exterior, poate servi în slice, poate să-și schimbe aruncarea mingii. Există atât de multe opțiuni pentru Roger.

---


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de 7 ori campion de Grand Slam

CE: Despre începutul de turneu al lui Rafael Nadal



Condițiile de joc au fost absolut perfecte pentru Rafa în primul tur. Mingea a sărit foarte înalt și lui îi place asta. A fost meciul perfect pentru el, împotriva unui jucător foarte bun. A fost pus la încercare în setul trei și a revenit de la 3-5. A fost o situație perfectă pentru el de a avea o perioadă echilibrată în meci. Nadal a arătat puternic și e clar că nu vrea să petreacă prea mult timp pe teren în primele tururi, însă vrea în același timp să fie pus la încercare.

În turul următor, Richard Gasquet nu are nicio șansă cu Nadal. Efectiv nicio șansă. Nu poate face nimic pentru a cauza o surpriză, decât dacă lovește fiecare minge „totul sau nimic” și îi iese, însă nu poate face asta fiindcă nu are suficientă putere în lovituri. Este un duel perfect pentru Rafa și o nouă oportunitate de a-și întări încrederea. Gasquet ar trebui să servească grozav, însă nu deține un serviciu puternic, așa că nu cred că are nicio șansă să-l pună în pericol pe Nadal. Niciuna.

---

CINE: Alex Corretja, expert Eurosport și dublu finalist la Roland-Garros

CE: Despre începutul de turneu al lui Rafael Nadal


A fost o evoluție stabilă a lui Rafa în turul 1. Primele două seturi au fost destul de lejere, aș zice. Popyrin a făcut destul de multe greșeli, dar în al treilea set a condus cu 5-2 și l-a forțat pe Rafa să reacționeze și să joace mai agresiv. A fost dificil pentru el să câștige setul, pentru că am văzut că Rafa s-a ajutat de experiența sa. Sincer cred că este bine pentru Rafa că a jucat un meci ceva mai lung, dar în același timp e bine că nu s-a intrat în setul patru, pentru că își poate folosi energia în restul turneului. Condițiile de joc au fost bune și l-au ajutat pe Rafa, care a avut o evoluție bună. Jocul va încetini puțin când va deveni mai răcoare, dar în condiții calde este perfect pentru Rafa.

Acum urmează un meci clasic cu Richard Gasquet. Cred că Rafa l-a învins de 16 ori, așa că va fi dificil pentru Richard, care nu a fost într-o formă fizică bună în ultimele sezoane și acum joacă împotriva unui adversar de coșmar. Rafa va juca în forță și va fi dificil pentru Richard să țină pasul. Chiar dacă francezul este un jucător talentat, Nadal va câștiga meciul. În aceste condiții – meci de cinci seturi pe zgură – cred că vom asista la o nouă victorie a lui Rafa.


Niciun comentariu despre subiectul „Roland-Garros, ziua a treia: Citate de la experții Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile