marți, 15 iunie 2021

Windows 10 iese peste 4 ani la pensie: nu va mai primi actualizări din octombrie 2025. Urmează Windows 11.

Microsoft a anunțat când va scoate Windows 10 la pensie: va opri suportul pentru sistemul de operare actual pe 14 octombrie 2025. Aceasta înseamnă că Microsoft se așteaptă ca trecerea la următoarea versiune de Windows, pe care o va prezenta pe 24 iunie, să dureze aproximativ patru ani, după care nu va mai oferi actualizări pentru Windows 10. Compania a anunțat informația într-o actualizare a paginii de asistență.

Astfel, ciclul de viață al Windows 10 va fi de peste 10 ani, similar cu ciclul de viață al sistemelor de operare anterioare de la Microsoft.

Microsoft a anulat recent Windows 10X, care inițial era dedicat pentru dispozitivele cu ecran dublu și va aduce unele caracteristici (planificate pentru sistemul de operare Windows 10X) în versiunea standard de Windows. Aceasta decizie va facilita dezvoltarea de aplicații pentru ecrane duble fără a fi nevoie de o versiune separată de Windows.

În ceea ce privește ceea ce așteptăm de la noul Windows (UPDATE 25 iunie 2021: a fost confirmat oficial că se va numi Windows 11), vor exista cu siguranța diverse modificări, inclusiv ale interfeței de utilizator, comparativ cu versiunile anterioare de Windows. Conform zvonurile actuale, printre aceste se numără si următoarele modificări;
 - Pictogramele barei de activități și meniul de start sunt centrate, oferind Windows-ului un aspect in stilul MacOS (desigur, pot fi aliniate și la stânga, daca vă place stilul vechi).
- Meniul Start elimină tile-urile live pentru aplicațiile fixate.
- Este lansată o nouă siglă Windows: patru dreptunghiuri de dimensiuni egale în loc de trapezul pe care Microsoft îl folosește pentru Windows încă de la lansarea din 2012 a Windows 8.
- Toate pictogramele Windows au fost reproiectate cu un gradient mai colorat și un aspect mai 3D.
- Ferestrele vor avea colțuri rotunjite.
- Când faceți clic pe butonul de maximizare, vor fi afișate opțiuni despre modul în care doriți să afișați fereastra (de exemplu, lângă fereastra altei aplicații, într-o o grilă de trei ferestre sau de patru ferestre).
- Are imagini de fundal noi, stilizate, cu lumină strălucind prin ferestre cu design mai floral.
- De asemenea, chiar dacă nu este o schimbare vizuală, Windows 11 readuce sunetul de pornire a Windows-ului (de exemplu, ca la Windows 7).


10 comentarii despre subiectul „Windows 10 iese peste 4 ani la pensie: nu va mai primi actualizări din octombrie 2025. Urmează Windows 11.”:
Bogdan

Acesta este bancul zilei 😂😂😂. Microsoft au spus că alt Windows după 10 n-or sa mai lanseze.

Anonim

Așa au spus, dar s-au răzgândit.

Anonim

În sfârșit Microsoft recunoaște că a exagerat atunci când a spus că Windows 10 va fi ultima versiune de Windows pe care o va lansa. Numai din update-uri nu se putea menține pe piață acest sistem de operare. Sau poate ca următorul nu se va mai numi Windows ?

Cosmin D.

Se va numi Windows 11 si va avea interfața asemănătoare cu cea de la Windows 10X.
Nu pot sa mențină aceeași denumire mai mult de 10 ani, multora li s-ar părea ca e un Windows vechi.
Din necesitați de marketing, trebuie schimbata denumirea măcar o data la 10 ani.
Tehnic, puteau sa lase denumirea Windows 10 si sa continue cu actualizări prin care schimbau nucleul si era cu totul alt Windows, așa cum s-a procedat de câteva ori prin update-urile de versiune de la Windows 10. Puteau chiar sa lanseze si un Windows complet nou, construit de la zero, ca update pentru Windows 10 si denumire tot de Windows 10, si nu anunțau ca e un upgrade complet, ci doar major, si nimeni nu își dădea seama.
Eu personal, deși nu am fost fan Windows 10, acum nu cred ca il voi mai schimba nici dupa 2024, deoarece sistemul e extrem de îmbunătățit si de stabil, foarte matur, nu mai e ceea ce era la lansare.

VANGHELE

Oricum eu raman la 10 deoarece 11 nu imi place desingul cum arata

Cosmin

VANGHELE, unde ai vazut tu cum arata Windows 11?? Ca nu a fost lansat si nici prezentat.

Vreau si eu link oficial de pe pagina Microsoft sa vad cum arata, dar nu zvonuri pe care le-ai vazut tu pe nu stiu unde din surse neoficiale.

Anonim

Cosmin ! cauta pe youtube windows 11 si ai sa vezi !!

Cosmin

Nu caut nimic. Sunt zvonuri postate din unii care nu au ce face, pe diverse platforme video și prin alte părți. Am spus clar: sursa oficială Microsoft, nu mă interesează altceva.

radu.ionut.boss

Windows 11 se lanseaza pe 24 Iunie 2021.

Cristian28

Și vor merge jocurile în el și cele vechi și cele noi numai zic

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile