marți, 31 august 2021

China limitează accesul copiilor la jocuri video online la doar 3 ore săptămânal

Autoritățile din China au anunțat o diminuare și mai mare a timpului în care copiii pot juca jocuri video online, noua limită fiind stabilită la doar trei ore pe săptămână.

Platforme precum Tencent pot permite acum accesul copiilor la jocuri online doar între orele 20:00 - 21:00, și doar vinerea, în weekend și de sărbătorile legale. Este o reducere semnificativă comparativ cu regula anterioară din anul 2019, care plafona timpul de joc online al minorilor la 1,5 ore pe zi.

La începutul acestei luni, platforma Tencent a fost nevoită să reducă timpul în care minorii se pot juca titlul de succes Honor of Kings la doar o oră în nopțile din cursul săptămânii și două ore în weekend. Restricția suplimentară, la doar 3 ore săptămânal, va afecta probabil prețul acțiunilor companiilor din acest domeniu, care sunt deja afectate de instabilitate.

China are o bine-cunoscută aversiune față de jocurile video, deși cu mai multe nuanțe decât cred majoritatea oamenilor. În ultimii ani, autoritățile chineze au amplificat propaganda împotriva jocurilor video, iar pe 3 august 2021 un comunicat a descris jocurile video drept o activitate care creează dependență "spirituală" la fel de gravă ca dependența generată de substanțele interzise. Comunicatul a descris și toate modurile prin care jocurile ar putea dăuna copiilor chinezi.

Pe lângă limitarea duratei în care minorii pot accesa jocurile online, autoritățile doresc ca în toate jocurile să fie implementată o conexiune la un sistem anti-dependență. Alte reguli noi obligă companiile să stocheze date ce includ numele reale ale tuturor utilizatorilor, mai multe rapoarte cu privire la utilizarea tranzacțiilor în jocuri, precum și un control general mai restrictiv.

Nu este clar care cât de mare va fi impactul noilor decizii, deoarece companii precum Tencent afirmă că minorii reprezintă o parte mică a jucătorilor. Dar, având în vedere atacul constant al autorităților chineze împotriva diverselor zone ale industriei tehnologice, probabil vor exista mai multe dificultăți în viitor în China pentru companiile din domeniul jocurilor video.

Între timp, acum o săptămână, Coreea de Sud a anunțat că va renunța la infama sa „Lege a Cenușăresei”, care interzice jucătorilor să joace jocuri video între miezul nopții și ora 6 dimineața, afirmând că astfel va respecta mai bine drepturile copiilor.


Un comentariu despre subiectul „China limitează accesul copiilor la jocuri video online la doar 3 ore săptămânal”:
Gabriel

Foarte bine fac, jocurile astea fac din copii nostri niște "legume" care abia merg pe strada si-si rup picioarele pe străzi cu ochii în telefon

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile