marți, 31 august 2021

US Open - Citate de la experții Eurosport

Televiziunea Eurosport România a remis către blogul HD Satelit un material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport despre prima zi de la US Open.

De asemenea, televiziunea menționată atrage atenția asupra unui mini-documentar Eurosport lansat ieri. „Road to 21” urmărește drumul lui Novak Djokovic către un eventual titlu de Grand Slam cu numărul 21 și oferă o privire unică asupra jucătorului, precum și analize ale experților Eurosport. Puteți urmări documentarul aici: https://www.youtube.com/watch?v=spYXwHgeG1E.


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBIECT: Mats Wilander despre victoria Simonei Halep din turul 1

În momentul în care joci contra Simonei Halep care joacă așa cum a făcut-o împotriva Camillei Giorgi, acela nu mai e un meci de tenis, ci o luptă mentală. Camilla nu a jucat la fel de bine ca în Canada. Pentru Simona Halep a fost un meci mare și un moment important, pentru că nu a jucat mult în ultima vreme, dar iată că știe ce are de făcut.

Simona a simțit ce are de făcut pentru a trece peste momentele în care nu a fost așa de sigură pe ea din acest meci. Există o diferență mare între meciurile de Grand Slam și cele din circuit, iar jucătoarele precum Halep ne arată motivele pentru care au câștigat Slam-uri.

Voi fi foarte precaut în ceea ce o privește pe Halep în acest turneu. Aș spune că a jucat foarte bine astăzi. A servit foarte bine, cu o mișcare schimbată. Și-a modificat felul în care aruncă mingea, nu o mai aruncă la fel de înalt, iar serviciul ei este mai bun. Având în vedere accidentările prin care a trecut și puținele meciuri jucate, nu am nicio idee cât de mult poate avansa în turneu, însă a jucat foarte bine în turul întâi. A făcut un meci grozav contra unei adversare foarte bune. Aș crede că este ușurată că a câștigat.

---


CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam

SUBBIECT: Mats Wilander îi ia apărarea lui Stefanos Tsitsipas după momentele tensionate ale meciului său cu Andy Murray din primul tur de la US Open


Despre „pauza de toaletă”

Tsitsipas transpiră mult, așa că are nevoie să-și schimbe echipamentul uneori. Mă gândesc că unii oameni pot face asta în șapte minute, iar pentru alții durează mai mult. Nu mi se pare că Andy a dat dovadă de o lipsă de experiență, fiindcă a jucat mult timp, însă a devenit foarte iritat, nu s-a mișcat. Poate ar fi putut exersa niște servicii. Poate că în acel moment a fost prea mult pentru el și l-a iritat acel moment – nu ai voie să lași așa ceva să se întâmple.

În același timp, toți jucătorii de top au câte ceva care împinge limitele regulamentului – nu intenționat, dar își văd de treaba lor în acel moment. Nadal uneori are nevoie de prea mult timp, Djokovic se folosește de time-out-urile medicale, McEnroe țipa, Connors avea și el momentele lui – asta fac campionii. Tsitsipas avea un astfel de moment, iar Murray poate că s-a implicat prea mult. Nu sunt sigur dacă ar fi fost vreo diferență dacă nu o făcea, însă Tsitsipas a spus că s-a relaxat după acel time-out medical. Nu mai simțea vreo presiune și nu avea așteptări. Asta l-a făcut să joace cu o mai mare libertate.

Despre evoluția lui Andy Murray

A fost unul din acele meciuri în care am rămas surprins plăcut de cât de bine a jucat Murray. Atunci când joacă așa stai și te gândești wow, ce jucător grozav este. Cred că în final el a pierdut din cauză că nu avea suficiente astfel de meciuri în picioare. Cred că a devenit ușor iritat, dar nu știu dacă asta l-a afectat în joc.

A jucat suficient de bine încât să câștige meciul? În final, nu. Dar cu siguranță a fost aproape. A jucat suficient de bine încât să continue să încerce și să se antreneze, fiindcă meciurile de genul ăsta îl vor face din nou un jucător mai bun. A fost foarte aproape.

Cu puțin noroc Murray ar fi putut câștiga partida, însă aceasta este diferența la acest nivel. Era obișnuit să câștige astfel de meciuri, însă acum are nevoie să joace mai multe de acest gen. Mesajul său pentru generația mai tânără este că el nu a terminat-o cu tenisul. Se antrenează bine și este puternic. Să joace trei seturi cu Stefanos Tsitsipas pe arena Arthur Ashe este destul de impresionant.

Murray a arătat bine până la final. Nu te poți antrena specific pentru aceste meciuri. Trebuie doar să le joci cât mai des – poate de patru, cinci, poate chiar zece pe an, ca să fi pregătit pentru ele. 


Niciun comentariu despre subiectul „US Open - Citate de la experții Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile