joi, 19 august 2021

Jocurile Paralimpice la Look Sport, din 24 august 2021

Televiziunile de sport Look au anunțat că vor transmite din 24 august competițiile sportive de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la care participă și sportivii români. Pentru România vor participa șapte sportivi printre care Octavian Tucaliuc, Bobi Simion, Alex Bologa și Eduard Novak.

Jocurile Paralimpice sunt o serie periodică de evenimente internaționale sportive care implică sportivi cu o serie de dizabilități, inclusiv puterea musculară afectată, deficiență a membrelor, diferență de lungime a piciorului, tulburări de vedere sau tulburări intelectuale. Există Jocuri Paralimpice de Iarnă și Vară, care de la Jocurile Olimpice de vară din 1988 din Seul, Coreea de Sud, se desfășoară aproape imediat după Jocurile Olimpice respective. Toate Jocurile Paralimpice sunt guvernate de Comitetul Paralimpic Internațional (IPC).

Jocurile paralimpice s-a născut din eforturile unui mic grup de veterani britanici din cel de-al doilea război mondial în 1948, devenind unul dintre cele mai mari evenimente sportive internaționale de la începutul secolului XXI. Jocurile Paralimpice au crescut de la 400 de sportivi cu dizabilități din 23 de țări în 1960 la mii de concurenți din peste 100 de țări la Paralimpiadele de vară din 2012. Sportivii paralimpici se străduiesc pentru a promova un tratament egal comparativ sportivii olimpici fără dizabilități, dar există un decalaj mare de finanțare între sportivii olimpici și cei paralimpici.


Niciun comentariu despre subiectul „Jocurile Paralimpice la Look Sport, din 24 august 2021”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile