miercuri, 29 septembrie 2021

Concurent nou pentru oferta de 10 Gbps de la Digi Spania: Orange a lansat cea mai mare rețea comercială din Spania cu fibră simetrică de 10 Gbps

Orange a lansat cea mai mare rețea comercială din Spania cu fibră simetrică de 10 Gbps prin XGSPON. Disponibilă atât clienții rezidențiali, cât și pentru companii, rețeaua acoperă orașele Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia și Zaragoza, iar acoperirea sa va fi extinsă treptat.

Potrivit Orange, această lansare reprezintă o schimbare de paradigmă în accesul la internet, în aceste cinci orașe existând și o acoperire extinsă cu rețeaua sa 5G.

Noul serviciu este oferit la un preț cu 10 euro lunar mai mare decât prețul plătit de clienților rezidențiali cu abonamente Love Total și Love Total Plus 4 sau ale freelancerilor și IMM-uri cu pachetele Love Empresa 3 și 5.

Și compania Digi oferă în Spania internet prin fibră cu viteze de până la 10 Gbps simetric, cu instalare și router WIFI 6 inclus, la prețul de 30 euro lunar, același preț ca abonamentul Digi Spania de 1 Gbps. Oferta PRO-DIGI 10 Gb este disponibilă în prezent în zonele cu Fibra Smart din Comunitatea Madrid. Viteza maximă este de până la 10 Gbps pentru transmiterea datelor, dar aproximativ 8 Gbps va fi viteza maximă utilizabilă de dispozitive, iar restul asigură conectivitatea între echipamente. Măsurătorile de viteză maximă se pot realiza utilizând o conexiune prin cablu RJ45 de categoria 6A și placă de rețea de 10 Gbps sau adaptor Thunderbolt 3 de 10 Gbps. Operatorul Digi Spania instalează pentru aceasta oferta routerul ZYXEL AX7501, care are tehnologia WIFI 6 și XGS-PON.

UPDATE 30 septembrie 2021: DIGI lansează și în România internetul de 10 Gps Fiberlink 10 G. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Concurent nou pentru oferta de 10 Gbps de la Digi Spania: Orange a lansat cea mai mare rețea comercială din Spania cu fibră simetrică de 10 Gbps”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile