luni, 13 septembrie 2021

Eurosport Events devine Discovery Sports Events

Discovery a anunțat Discovery Sports Events ca noul său brand pentru divizia sa globală de promovare și gestionare a evenimentelor, cunoscut anterior ca Eurosport Events.

Divizia face parte din Discovery Sports (grupul care operează portofoliul companiei de mărci, canale și platforme sportive). Tranziția la Discovery Sports Events reflectă evoluția diviziei de evenimente: doar în următorii trei ani, divizia va administra un număr dublu de evenimente, acestea ajungând la 55 pe an, pe cinci continente, inclusiv prin adăugarea de noi active, cum ar fi UCI Track Champions League, FIM Speedway GP și FIA Electric GT. 

Extinzându-se dincolo de moștenirea de evenimente sportive tradiționale a Eurosport Events, Discovery Sports Events se va concentra pe trei domenii principale: curse de mașini electrice, curse cu motociclete și ciclism pe pistă.

Noile acorduri încheiate în ultimele 18 luni cu federațiile internaționale vor ajuta Discovery Sports Events să-și lanseze imediat portofoliul. Divizia acționează ca promotor global și deținător de drepturi  comerciale pentru șase campionate mondiale, prin acorduri pe termen lung cu promotori globali precum Federația Internațională de Automobilism (FIA), Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Uniunea Ciclistă Internațională (UCI).

Andrew Georgiou, președintele Sports, Discovery, a precizat: „Am dezvăluit recent identitatea corporativă Discovery Sports, pentru a reflecta amploarea de mărci, canale și platforme sportive a portofoliului Discovery. Discovery Sports Events combină anii de experiență globală în promovare cu capacitățile unei companii media globale, dar și cu capacitatea de a ajuta federațiile să-și dezvolte sporturile, utilizând expertiza noastră în întregul lanț valoric al unui eveniment, de la producție, difuzare și până la distribuție pe toate platformele”.

Francois Ribeiro, șeful Discovery Sports Events, a adăugat: „După 15 ani sub umbrela Eurosport Events, am ajuns la o nouă etapă a dezvoltării. Vedem o extindere rapidă a competițiilor celor șase campionate mondiale pe care le vom promova până în 2023, inclusiv prin adăugarea a trei active globale, respectiv UCI Track Champions League, FIM Speedway GP și FIA Electric GT”.

În perioada care a mai rămas din anul 2021, Discovery Sports Events va furniza 28 de evenimente care oferă peste 3.000 de ore de transmisii internaționale multi-platformă, ce se așteaptă să ajungă la peste 800 de milioane de consumatori. 

Este promotorul global al Cupei Mondiale FIA ​​World Touring Car, al Campionatului Mondial FIM Endurance și al Campionatului European de Raliuri FIA (care va fi predat Campionatului Mondial de Raliuri la sfârșitul sezonului) și al PURE ETCR, primul campionat electric din lume de mașini de turism, care a fost lansat la începutul acestui an și care va trece la Cupa Mondială FIA eTouring Car din 2022. Mai târziu în acest an și împreună cu UCI, Discovery Sports Events va lansa Liga Campionilor de Pistă UCI, un nou capitol din istoria ciclismului de acest tip, care urmează să extindă acest sport la un nivel global.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport Events devine Discovery Sports Events”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile