luni, 20 septembrie 2021

Rețea tv prin protocol IP pirat cu sute de mii de clienți, demontată în Anglia. Trei suspecți au fost arestați la fața locului.

Unul dintre cei mai importanți furnizori ilegali de conținut media din Marea Britanie a fost vizat de raidurile poliției. Suspecții, care ar fi oferit acces ilicit la conținut prin peste 100 de servicii tv pirat separate, au fost arestați la fața locului. Sute de mii de clienți au văzut mesaje de la Politie, în locul fluxurilor tv live, anunță organizația anti-piraterie FACT.

Trei persoane au fost arestate și o rețea de streaming ilegală majoră a fost demontată în urma unei operațiuni a Poliției din West Midlands. Se consideră că rețeaua, care a oferit acces ilegal la conținut premium prin mai mult de 100 de servicii pirat separate, a deservit sute de mii de clienți.

Din perspectivă tehnică și pentru informații, ofițerii de la West Midlands Police au colaborat cu reprezentanți ai organizației anti-piraterie FACT. Operațiunea, care a durat câteva luni, a închis rețeaua, a dezactivat fluxurile video ilegale și a transmis un mesaj pe ecrane celor care recepționau fluxurile, avertizându-i că accesul lor la conținut era ilegal. 

Serviciile de streaming în cauză au pus la dispoziție ilegal un catalog uriaș de conținut tv și video live din întreaga lume, inclusiv competiții sportive, pentru a fi utilizat pe televizoare smart, telefoane mobile, tablete și dispozitive de streaming.

"Doi bărbați cu vârstele  de 53 ani și respectiv 35 de ani și o femeie de 40 de ani au fost arestați pentru suspiciunea de încălcare a drepturilor media, fraudă și conspirație pentru comiterea fraudei. Ancheta noastră comună este în desfășurare”, a explicat politia.

Kieron Sharp, CEO al FACT, a declarat: „Sprijinim poliția din West Midlands în activitatea lor de a demonta o rețea atât de importantă. Acesta ar trebui să fie un avertisment serios pentru oricine este motivat de câștigurile financiare generate de implicarea în pirateria media, deoarece este o infracțiune care va fi luată în serios de poliție. Utilizatorii și abonații serviciilor ilegale ar trebui să fie conștienți că ei comit o infracțiune, dar se expun de asemenea și riscurilor. Acțiunea este cea mai recentă dintr-o serie concepută pentru a combate pirateria online, care nu numai că provoacă daune semnificative industriilor creative, dar pune, de asemenea, consumatorii în pericol de fraudă online, furt de identitate, malware și expunere la conținut extrem sau ilegal”.


Niciun comentariu despre subiectul „Rețea tv prin protocol IP pirat cu sute de mii de clienți, demontată în Anglia. Trei suspecți au fost arestați la fața locului.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile