joi, 2 septembrie 2021

US Open - Noi citate de la experții Eurosport

Eurosport a remis către HD Satelit Blog România un nou material care cuprinde o selecție de citate ale experților Eurosport despre ultimele zile de la US Open. Citatele sunt prezentate mai jos.

DATĂ: 1 septembrie 2021
CINE: Experții Eurosport Mats Wilander și Alex Corretja
SUBIECT: Mats Wilander și Alex Corretja analizează jocul Simonei Halep după victoria din turul doi, punând accent pe elementele care o vor ajuta mai departe la US Open


Mats Wilander:


Simona a fost în control de-a lungul meciului său din turul doi. S-a deplasat extrem de bine și a fost destul de agresivă încă din prima parte a meciului. Când a pierdut un game după 3-0 în setul secund, a devenit și mai agresivă. Ori a primit mai multă încredere, ori a înțeles cum trebuie să joace pe terenurile acestea de hard. Sunt foarte impresionat de ceea ce face Simona în acest moment. Putem vedea din atitudinea ei că se simte bine.

Serviciul său a fost foarte impresionant. Cred că odată ce înaintezi în vârstă îți dai seama că ai nevoie să joci puncte mai scurte. Cum? Încercând să obții ași, desigur, dar și plasând foarte bine primul serviciu și începând să dictezi punctul. Simona se îndreaptă în direcția bună – acesta este jocul pe care trebuie să-l facă pentru a avea vreo șansă împotriva generației mai tinere de jucătoare, fiindcă acestea lovesc foarte puternic, pe când Simona nu poate să o facă de pe fundul terenului. Astfel, serviciul e o armă bună.

Odată ce stai la marginea terenului la US Open realizez din nou cât de rapid este jocul. După ce m-am uitat la meciuri de acasă, la TV, am fost surprins să stau aici și să văd viteza – jucătoarele nu au timp să gândească sau să joace câte o minge înaltă, fiindcă adversarele sunt atât de agresive și lovesc mingea atât de devreme. Este un ale aer când vezi tenisul în direct de la fața locului. Cât despre Simona, serviciul ei este mai bun ca oricând, iar asta este partea cea mai importantă a jocului său.

Alex Corretja:

A fost o schimbare mare pentru ea să joace pe terenul central după ce a început turneul pe unul secundar. Simona a recunoscut și cu alte dăți că are emoții și că e o provocare pentru ea să joace pe terenul central.

La începutul meciului din turul secund a făcut câteva erori neforțate. Terenul central mereu pare mai mare, pe când cele secundare par mai mici, iar ca jucător ai impresia că ești în interiorul terenului, nu în spatele liniei de fund. Pe Arena Arthur Ashe simți că ești mai în spate și e ușor să lovești prea tare sau prea încet. Cred că de aceea Simona a făcut câteva greșeli la start, alături de faptul că nu-și cunoștea adversare foarte bine.


DATĂ: 1 septembrie 2021
CINE: Expertul Eurosport și de șapte ori câștigător de Grand Slam, Mats Wilander
SUBIECT: Mats Wilander crede că victoria prin neprezentare a lui Naomi Osaka nu o va ajuta în încercarea de a recăpăta cea mai bună formă a sa la US Open

Victoria prin neprezentare din turul doi e o mică piedică pentru Naomi. Nu cred că și-ar fi dorit o astfel de victorie în prima săptămână. În cea de-a doua e grozav dacă ar avea parte de una, însă acum cred că are nevoie de câteva meciuri jucate pentru a-și intra în ritm. Mai târziu, poate o pauză nu ar fi rea. Nu cred că e neapărat un lucru bun sau rău, dar aș spune că ar fi fost poate mai bune să joace.

În următorul tur, Naomi joacă împotriva lui Leylah Annie Fernandez, care este o stângace talentată, dar care e posibil să fie copleșită de puterea adversarei. Nu aș spune că este un pericol pentru Naomi, însă este o stângace împotriva căreia este mereu dificil de jucat. Osaka trebuie să-și intre în ritm, ceea ce nu este mereu ușor pe un teren mare și cu multe servicii tăiate. Cred că Fernandez este însă puțin prea slabă în joc pentru a-i face față lui Osaka prea mult.


DATĂ: 31 august 2021
CINE: Mischa Zverev, expert Eurosport și fost număr 25 mondial
SUBIECT: Mischa Zverev crede că Lorenzo Musetti va accede în elita tenisului masculin cât de curând

Uneori, când ai parte de un parcurs lung așa cum a avut Musetti la Roland-Garos, jucând mult timp pe zgură, nu este ușor să faci tranziția spre suprafețe de hard, pentru că jucătorii te cunosc acum. Încep să-ți studieze jocul, știu să anticipeze ce faci, îți înțeleg slăbiciunile și punctele forte. Devine tot mai greu să câștigi. Este cazul italianului.

Musetti este un jucător grozav și nu am niciun dubiu că va intra în top 10 sau 20 foarte curând, dar nu va este așa ușor cum pare. Lumea crede că datorită unui parcurs bun vei continua să joci bine, dar nu se întâmplă așa mereu. Musetti este însă u jucător prea bun pentru a nu intra în topuri foarte curând.


DATĂ: 31 august 2021
CINE: Boris Becker, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Boris Becker oferă o privire unică asupra felului în care Alexander Zverev este privit în vestiare după ce a câștigat titlul olimpic la Tokyo 2020


Vestiarul este un loc plin de orgolii în tenis, fiindcă spațiul sau dulapul adversarului tău poate fi chiar lângă cel al tău. Te vede în detaliu – înainte de meci, după meci, vede cum te pregătești emoțional, cum te simți. Imaginați-vă că Bayern Munchen s-ar încălzi în același vestiar cu Borussia Dortmund mereu. E imposibil.

Doar în tenis se întâmplă asta, fiindcă este un sport individual. Cu toții suntem în același vestiar mic. Acolo este lupul alfa, Djokovic, iar atunci când Federer sau Nadal intră în încăpere, ceilalți pleacă, fac loc sau se opresc din a vorbi. Este la fel acum cu Zverev, fiindcă jucătorii îi respectă performanța. Acesta este un bonus pe care l-a câștigat și pe care îl vedem și pe teren acum.


DATĂ: 31 august 2021
CINE: Patrick Mouratoglou, antrenorul lui Serena Williams
SUBIECT: Patrick Mouratoglou vorbește despre presiunea care există asupra lui Novak Djokovic în încercarea sa de a câștiga al 21-lea său titlu de Grand Slam și despre situația similară a Serenei Williams


Acest an este unul special pentru Novak. Mereu a fost în urma celorlalți doi (Roger Federer și Rafa Nadal) în ce privește numărul de titluri de Grand Slam. Acum se află la egalitate cu ei, cu 20, așa că știe că aceasta este o oportunitate de a rescrie istoria și simt că tensiunea s-a acumulat de-a lungul anului.

În primele două seturi din finala Roland-Garros contra lui Stefanos Tsitsipas am simțit că este foarte emoționat, mult mai mult decât în mod normal. La Jocurile Olimpice și-a pierdut cumpătul și a pierdut. Simt că tensiunea crește. Acest moment va fi în mare măsură despre a-și controla emoțiile pentru el. În ultimul turneu jucat a pierdut o semifinală contra lui Alex Zverev după ce din nou a fost emoționat, așa că a rămas cu un gust amar de care trebuie să scape.

Dacă aș cunoaște secretul, aș face totul mai ușor pentru Serena, însă să joace pentru câștigarea titlului 24 de Grand Slam a fost o presiune total nouă pentru ea – un singur meci pentru a intra în istorie. Uneori e vorba doar de un set pentru a intra în istorie. Este cea mai mare presiune care există.

Chiar dacă aceștia sunt unii dintre cei mai bun oameni din lume la gestionarea presiunii, uneori este prea mult și te apasă. Uneori devii emoționat sau nervos din cauză că emoțiile sunt prea dificil de controlat. Când vorbim de Serena, cred că a avut parte de câteva traume în ultimii ani și poate că simte că nu se mai poate exprima, iar asta nu îi face bine. Cred că e bună atunci când se comportă natural, când este ea. Simt că în unele momente din marile finale nu a reușit să-și dea voie să fie ea însăși, iar asta a costat-o.


Niciun comentariu despre subiectul „US Open - Noi citate de la experții Eurosport”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile