joi, 18 noiembrie 2021

De 1 decembrie, documentare despre Regina Maria și Regele Mihai la History Channel

Luna decembrie debutează la canalul factual numărul 1 din România cu o transmisie specială a documentarelor “Maria - Inima României” și “Regele Mihai - Drumul către casă” pentru a marca Ziua Națională, precum și cu o serie specială de documentare care dezvăluie gustul istoriei, anunta televiziunea printr-un comunicat remis către blogul HD Satelit România.

De 1 decembrie, documentare despre Regina Maria și Regele Mihai la HISTORY Channel


Miercuri, 1 decembrie, de la ora 15:15

De 1 decembrie, telespectatorii HISTORY Channel România au întâlnire cu istoria. HISTORY Channel marchează Ziua Națională cu transmisia specială a documentarelor istorice despre Regina Maria și Regele Mihai.

Maria – Inima României (1x60’, ora 15:15)


Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Regele Mihai: Drumul către casă (1x60’, ora 16:15)


Filmul prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș și sunt produse de Chainsaw Film Productions.

Istoria în bucate


Din 3 decembrie | În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, ora 22:00

În luna decembrie HISTORY Channel vine cu delicii de sezon. „Istoria în bucate” este o serie specială de documentare care dezvăluie gustul istoriei. Descoperiți poveștile care se ascund în spatele bucatelor de pe masa de sărbători, ascuțiți-vă cuțitele cu cei mai pricepuți măcelari și faceți o incursiune în istoria giganților industriei alimentare care au revoluționat mâncarea și au schimbat lumea.

Minuni moderne: Mâncarea (8x60’)

Din 3 decembrie | Vinerea, ora 22:00

Vreți să aflați cum sunt produse prăjiturile cu răvaș, ciocolata, brânzeturile sau înghețata? De la linii de producție uriașe din fabrici cu mașinării „coregrafiate” cu experiență care creează mii de produse pe minut, până la magazine mai mici, deținute la nivel local, care se bazează pe munca asiduă și pe cunoștințe antreprenoriale pentru a-și produce marfa, ingeniozitatea americană vine în toate dimensiunile.

În această serie originală marca HISTORY Channel care le va încânta ochii și papilele gustative tuturor gurmanzilor, expertul culinar Adam Richman străbate America în lung și în lat pentru a afla cum se fabrică mâncarea, dezvăluind procesele care stau la baza unora dintre cele mai iubite mâncăruri americane.

Războaiele Cola (1x120’)

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 22:00 EET

Pe parcursul a două ore, documentarul urmărește îndeaproape rivalitatea îndelungată și feroce dintre faimoasele branduri Coca-Cola și Pepsi, centrată pe dezastrul de marketing din 1985, când Coca-Cola a dezvăluit „New Coke”. Timp de aproape o sută de ani, Coca-Cola a fost liderul incontestabil al industriei globale de băuturi carbogazoase de miliarde de dolari, în timp ce Pepsi ocupa locul al doilea, atacându-și competitorul cu campanii publicitare cât se poate de inovative. Dar în 1985, într-o întorsătură mai ciudată decât ficțiunea, directorii Coca-Cola au luat o decizie atât de îndrăzneață ce i-a uimit atât pe angajații ambelor companii, cât și pe consumatori: au schimbat formula celei mai populare băuturi de pe planetă.

The Butcher: Întrecerea măcelarilor (6x60’)

Din 11 decembrie, sâmbăta, ora 22:00

De-a lungul istoriei, meseria de măcelar a fost considerată una de bază în lupta pentru supraviețuire. În civilizațiile timpurii, când erau des întâlnite situațiile de îmbolnăvire provocate de calitatea alimentației, măcelarii se asigurau că porționarea și pregătirea cărnii era realizată corect. Apoi, de-a lungul secolelor, măcelarii au devenit parte esențială din structura fiecărui oraș din America.

Serialul „The Butcher: Întrecerea măcelarilor” prezintă o întrecere a celor mai buni maeștri ai artei măcelăriei, 4 profesioniști care își aduc cuțitele ascuțite și aptitudinile într-o competiție inedită, cu o miză care crește de la etapă la etapă. În fiecare episod al serialului, măcelarii sunt supuși unor provocări care îi motivează să își dezvăluie toate aptitudinile, strategiile și tehnicile de tăiere a cărnii.

Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea - Episoade noi (11x60’)

Din 5 decembrie, Duminica, ora 22:00

Serialul documentar „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” surprinde poveștile unor branduri vizionare, care au transformat complet sectorul alimentar american. Acestea au contribuit decisiv la modul în care Statele Unite ale Americii au pus bazele unei industrii alimentare revoluționare.

După Războiul Civil a avut loc o revoluție condusă de antreprenori cu perspectivă, care au forțat limitele inventivității și au fondat afaceri care au schimbat această industrie. Pe măsură ce o nouă eră consumeristă se întrezărea, acești antreprenori și-au asumat riscuri și au lansat business-uri care au implicat tehnologii inovatoare pentru acea perioadă, redefinind sectorul alimentar, dar mai mult decât atât, obiceiurile alimentare ale întregii planete.

Documentarul „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea” este o punere în scenă a unor momente cheie din evoluția acestor magnați din sectorul alimentar, rivalitățile dintre aceștia, dar și modul în care au salvat economia americană. Nume precum Will Kellogg, Henry Heinz, Milton S. Hershey, frații McDonald sau frații Mars au ajuns să construiască imperii in domeniu, au ajutat la câștigarea Războaielor Mondiale și au schimbat peisajul american pentru totdeauna.

Orașe subterane (8x60’)


Din 8 decembrie, Miercurea, ora 22:00

Chiar sub picioarele noastre există orașe ascunse în negura timpului cu indicii care ar putea rescrie istoria. În „Orașe subterane”, prezentatorul de televiziune Don Wildman călătorește în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, folosind tehnologia de ultimă oră pentru a explora misterele îngropate adânc în subteran.

De-a lungul celor 8 episoade, Don va călca pe urmele vânătorilor de comori în căutarea unei o colonii aztece, va călători în Croația pentru a afla povestea puțin cunoscută a unei regine-pirat care și-a condus regatul dintr-o peșteră noroioasă. De asemenea, vom explora tunelurile subterane din Los Angeles care pot oferi indicii pentru rezolvarea unora dintre cele mai infame crime din istoria Americii.

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. The History Channel® reprezintă principalul canal din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, 
tv prin protocol IP și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, UPC Vodafone, Akta-DCS, Orange TV.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.


Niciun comentariu despre subiectul „De 1 decembrie, documentare despre Regina Maria și Regele Mihai la History Channel”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile