duminică, 21 noiembrie 2021

Internet de 380 Mbps prin satelit în sate izolate din Kazahstan

Rețeaua de sateliți Medium Earth Orbit a SES poate oferi viteze record de 380 Mbps downlink și 120 Mbps uplink către sate izolate din Kazahstan, putând astfel facilita accesul la internetul de mare viteză in astfel de zone, anunță compania SES printr-un comunicat pentru presă.

Locuitorii din două sate izolate din Kazahstan pot beneficia acum de viteze de internet prin satelit fără precedent în acea zona geografică, printr-o rețea configurată timp de 30 de zile de furnizorul de soluții de conectivitate SES.

Demonstrația este implementată în cooperare cu Centrul Republican pentru Comunicații Spațiale (RCSC, o subsidiară a Ministerului Dezvoltării Digitale, Inovațiilor și Industriei Aerospațiale) și AsiaNetCom (un furnizor de servicii de conectivitate din Kazahstan). În timpul demonstrației s-au atins viteze de 380 Mbps downlink și 120 Mbps uplink prin intermediul constelației de sateliți O3b a SES, cea mai mare viteză a internetului prin satelit înregistrată vreodată în Kazahstan.

Demonstrația este parte a proiectului național denumit „Descoperire tehnologică prin digitalizare, știință și inovare”, care își propune să reducă decalajul digital și să aducă beneficiile rețelelor de comunicații de înaltă performanță pentru serviciile de sănătate, afaceri, administrații locale, educație și altele.

Ca parte a acordului de colaborare între SES și RCSC, semnat la începutul acestui an, testul demonstrează beneficiile rețelelor Medium Earth Orbit (MEO) ale SES și viitorul său sistem de comunicații O3b mPOWER din a doua generație.

Rețeaua demonstrativă utilizează prima generație de sateliți O3b ai SES pentru a conecta un teleport RCSC situat în Kokterek cu satele Akterek și Beriktas, pentru a oferi acces la internet de mare viteză.

Kazahstanul a făcut deja progrese în furnizarea de conectivitate la internet pentru populație. Cu toate acestea, există încă sate îndepărtate în care este imposibil să fie furnizată o rețea de internet folosind comunicații prin relee radio sau prin cablu. În acele circumstanțe, am decis să folosim constelații de sateliți care ne vor permite să ne extindem acoperirea și să oferim populației din Kazahstan conexiune la internet în bandă largă”, a declarat Bagdat Mussin, ministrul dezvoltării digitale, inovațiilor și industriei aerospațiale.

Premisa proiectului național „Descoperirea tehnologică prin digitalizare, știință și inovare” este de a aduce oportunitățile oferite de accesul la internet fiecărui cetățean al Kazahstanului, oriunde ar locui, în Nur-Sultan sau într-un sat dintr-un munte îndepărtat. În unele cazuri, utilizarea rețelelor terestre este nepractică din punct de vedere economic și luăm în considerare posibilitatea de a implementa tehnologii inovatoare prin satelit, pentru a oferi conectivitate de mare viteză în acele sate îndepărtate”, a precizat Malik Zhuiriktayev, președintele Consiliului de administrație al JSC RCSC.

Suntem foarte încântați să participăm la acest proiect din Kazahstan. Astăzi, în colaborare cu partenerii noștri RCSC și AsiaNetCom, am demonstrat performanța rețelei MEO prin conectarea la internet a unei zone rurale izolate a Kazahstanului. Când va fi operațional, anul viitor, sistemul nostru MEO din a doua generație, O3b mPOWER, va multiplica și mai mult capacitatea furnizată, precum și lățimea de bandă. În plus, va oferi viteze semnificativ mai mari, într-un mod și mai flexibil, răspunzând nevoilor tot mai mari ale guvernelor, întreprinderilor și operatorilor de telefonie mobilă”, a precizat Sandeep Jalan, Chief Financial Officer al SES. 


Un comentariu despre subiectul „Internet de 380 Mbps prin satelit în sate izolate din Kazahstan”:
Anonim

Si de stiut ca in curind e valabil si pentru Romania !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile