vineri, 17 decembrie 2021

CNA TV, Mandarin TV și DieuTV HD, noi televiziuni gratis prin satelit (inclusiv în România)

Mandarin TV și-a început distribuția gratuită prin satelit în toată Europa, prin intermediul Eutelsat 9B de la poziția orbitală 9 grade Est. Noua distribuție a acestei televiziuni își propune să faciliteze schimbul cultural și cooperarea dintre China și Europa.

Mandarin TV este prima televiziune franco-asiatică operată din Franța care este aprobată de autoritatea locală de reglementare CSA. Mandarin TV este distribuită la nivel național în Franța prin rețelele Orange, Free, Bouygues și SFR. Potrivit sondajului Médiamétrie din mai 2019, Mandarin TV era cunoscut și urmărit in acea perioadă de 8% dintre respondenți, adică aproximativ 2,3 milioane telespectatori. Susținută de parteneriatele sale cu cei mai mari radiodifuzori media chinezi (CCTV, Shanghai Media Group, Zhejiang Satelitte TV, Shandong TV și alții), televiziunea oferă cele mai recente și mai populare programe în rândul populației chineze. Programele televiziunii includ de asemenea știri din întreaga lume, în limba franceză și chineză, documentare și reportaje despre dezvoltarea relațiilor si a schimburilor economice și sociale cu China, precum și despre condițiile de muncă și de viață ale chinezilor din alte țări. Seriale tv si filme sunt difuzate ca parte a programelor de divertisment ale televiziunii Mandarin TV.  Televiziunea este distribuita necriptat si poate fi recepționată în Romania cu antene (de receptie satelit) cu dimensiuni obișnuite (am testat cu o antena de 90 cm).

Datele tehnice de receptie sunt: satelit Eutelsat 9B de la 9° Est, frecvența 11823 GHz, polarizare orizontală, SR 27500, FEC 3/4; DVB-S QPSK.

IKO Media Group a reactivat unul dintre transponderele de pe satelitul Eutelsat Hot Bird 13B de la 13 grade Est, care a mai fost în funcțiune până pe 1 septembrie 2020. Frecven'a este din nou utilizată pentru distribuirea de televiziuni necriptate, dar multiplexul funcționează de data aceasta în standardul DVB-S2 și în modulația 8PSK (în locul configurației DVB-S / QPSK utilizate inițial). iKO Media Group își va dezvolta pe această frecvență pachetul de televiziuni necriptate. Pentru început, oferă două programe cu tematică religioasă, în limba franceză, pentru distribuție internațională în Europa și Africa de Nord. CNA TV și DieuTV HD sunt distribuite necriptat si pot fi recepționate în Romania cu antene (de receptie satelit) de dimensiuni obișnuite (am testat cu o antena de 90 cm). Pentru a le recepționa este necesar un receptor HD.

DieuTV este o televiziune creștină difuzată în limba franceză, destinat comunităților și țărilor care vorbesc limba franceză, adică pentru peste 300 milioane de telespectatori din peste 50 de țări. Misiunea este o evanghelizare interactivă și modernă. Televiziunea DieuTV HD a mai fost difuzată acum câțiva ani, dar în rezoluție SD, la poziția orbitală 13 grade Est.

CNA TV este un nou proiect la 13 grade Est, destinat telespectatorilor din Algeria, Libia, Mauritania, Maroc și Tunisia. Există aproximativ 30 de milioane de oameni care vorbesc berberi în Africa de Nord, iar CNA (prescurtarea de la Chaine Nord Africaine) difuzează aproximativ jumătate din conținutul său pentru această populație. Misiunea televiziunii este de a "predica nord-africanilor Evanghelia și Cuvântul lui Dumnezeu".

Datele de recepție pentru ambele televiziuni sunt: Eutelsat Hot Bird 13B de la 13 grade Est, frecvență 11470 GHz, polarizare verticală, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, necriptat.


Niciun comentariu despre subiectul „CNA TV, Mandarin TV și DieuTV HD, noi televiziuni gratis prin satelit (inclusiv în România)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile