sâmbătă, 18 decembrie 2021

Televiziunea Euronews a fost vândută

Alpac Capital a ajuns la un acord pentru a cumpăra televiziunea internațională de știri Euronews de la Media Globe Networks (MGN). Magnatul egiptean Naguib Sawiris urmează să-și vândă pachetul majoritar de acțiuni (88%), a anunțat astăzi televiziunea europeană. Prin această tranzacție, capitalul Euronews va reveni în proprietatea europeană, așa cum era la începuturi.

Televiziunea este de șase ani in proprietatea omului de afaceri egiptean, perioadă în care Euronews a fost parțial deținută de americanii de la NBC, dar care și-au vândut pachetul de 25% anul trecut. Între timp, televiziunea din Lyon a trecut de la formatul de programe fără prezentator la programe realizate după trenduri de prezentare contemporane, deși s-a confruntat cu pierderea finanțării de la Comisia Europeană și cu alte probleme.

Totuși, Euronews a precizat că veniturile din afilieri și parteneriate au crescut cu peste 400% și că a existat o creștere de 43% a veniturilor din publicitate și o creștere de 67% a publicității digitale, depășind obiectivele pentru anul în curs. Se anticipează că bugetul pentru 2022 va reduce pierderile din exploatare la jumătate.

Naguib Sawiris, președintele în exercițiu al Consiliului de Supraveghere al Euronews și președintele MGN, a declarat: „Ambiția mea principală a fost întotdeauna ca Euronews să fie un proiect de succes. Am investit în mass-media pentru că i-am văzut potențialul și s-a dovedit că aveam dreptate. Euronews este unic prin abordarea sa imparțială și prin angajamentul de a oferi mai multe puncte de vedere publicului în limba lor maternă. Pentru mine, Euronews este vocea conștiinței și a drepturilor. Această poziționare face ca televiziunea să devină puternică în ochii tinerei generații și a tuturor celor care prețuiesc libertatea de exprimare și toate principiile democratice în care credem și le prețuim cu toții. Sunt mândru de reperele realizate și încântat că munca depusă la toate nivelurile companiei este recunoscută. Vreau să-i mulțumesc în mod deosebit lui Michael Peters pentru viziunea și rolul său în procesul de transformare al companiei.".

Alpac Capital este un fond de capital de risc cu sediul în Portugalia, condus de Pedro Vargas David și Luis Santos. 

Aparțin generației care s-a născut și a crescut odată cu Europa. Dacă ne-a adus pace de zeci de ani, acesta este de asemenea un loc grozav de exprimare și dezbatere. Sunt profund convins că Euronews, datorită calității echipelor și potențialului său, poate fi locul unde se exprimă toate vocile Europei. În următoarele luni va trebui să construim un proiect digital important, astfel încât, odată cu această transformare, Euronews să-și poată ocupa locul cuvenit în Europa”, a spus Pedro Vargas David.

Michael Peters, CEO al Companiei din 2011, a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație, înlocuindu-l pe Sawiris într-o structură revizuită. Peters a declarat : „Euronews se află la un moment de cotitură în istoria sa. Schimbările care au fost implementate și vor fi implementate în viitor sunt o dovadă a succesului strategiei de transformare a companiei în ultimii ani, datorită eforturilor depuse și sprijinului principalilor noștri acționari. Deși Grupul continuă să evolueze într-un mediu economic complex, rezultatele și perspectivele nu au fost niciodată mai bune. În timp ce privim cu încredere către viitor, decizia investitorului european Alpac Capital de a cumpăra participația MGN la Euronews este un vot de încredere în strategia noastră și în oferta noastră unică pentru consumatori, în peisajul media de astăzi. Întărește ADN-ul european al Euronews și reprezintă o oportunitate importantă pentru grup de a-și asigura continuitatea și dezvoltarea. Sunt încrezător în viitorul Euronews și mai angajat ca niciodată să lucrez la transformarea acestuia, alături de acționarii noștri actuali și viitori și de toți colegii mei de la Euronews, care au avut întotdeauna respectul și admirația mea. Am o mare recunoștință și respect pentru Naguib Sawiris. fără de care nu am fi astăzi în această poziție puternică. El a coordonat schimbările și a muncit neobosit pentru a sprijini compania, respectând și susținând mereu viziunea noastră colectivă pentru Euronews

Tranzacția este de așteptat să fie finalizată în anul 2022, sub rezerva aprobărilor finale.

De reamintit că Euronews a anunțat anterior planurile de a lansa o versiune pentru români: Euronews România. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB). Euronews a lansat în ultimii doi ani și Euronews Albania și Euronews Georgia.

Euronews este o televiziune internațională de știri și unul dintre cele mai cunoscute și de încredere mărci de știri care operează în Europa. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 de țări și distribuit în aproape 400 de milioane de case – inclusiv 67% din locuințele din Uniunea Europeană plus Marea Britanie. În fiecare lună, Euronews ajunge la peste 140 de milioane de oameni, atât pe platformele TV, cât și pe platformele digitale.

UPDATE 24 mai 2022: Euronews România a început să emită in HD pe Youtube. Lansarea va avea loc pe 25 mai 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.


2 comentarii despre subiectul „Televiziunea Euronews a fost vândută”:
Anonim

Slabe șanse sa mai fie versiunea românească a acestui post

Cosmin D.

Anonim, ai dedus tu așa rapid, calculând toate premisele? :) Daca nu știai, versiunea romaneasca va fi independenta, prin afiliere, nu va fi finanțata de Euronews.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile