joi, 20 ianuarie 2022

Eurosport: Ce a spus Simona Halep pentru Eurosport imediat după victoria sa din turul doi? Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a patra.

Eurosport a remis către HD Satelit România un nou comunicat care cuprinde o selecție de analize ale experților Eurosport și jucătorilor de la Australian Open. Prima parte o puteți accesa dând click AICI, iar partea a doua AICI. Partea a treia se poate citi AICI.

CINE: Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam 
SUBIECT: Simona Halep a vorbit la Eurosport despre victoria sa din turul al doilea și despre viața ei după căsătoria cu Toni Iuruc

Am lucrat mult în extrasezon și am așteptări de la mine însumi de a juca un tenis bun. Astăzi am făcut un meci grozav, m-am simțit bine, am simțit mingea bine și am fost încrezătoare, așa că probabil de aceea am putut să joc tenisul meu cel mai bun.

Viața mea după căsătorie nu este foarte diferită. Soțul meu este aici cu mine și mă susține să joc în continuare. Mă simt fericită în afara terenului și cred că asta mă ajută pe teren. Nimic nu s-a schimbat. Văd unele lucruri ușor diferit acum, de-a lungul turneului și calendarului. Nu a fost ușor în pandemie, nu am reușit să mă descurc în acele bule. Acum mă simt, însă, mult mai bine și sunt într-un moment bun din viață. Am realizat tot ce mi-aș fi putut dori în tenis, iar acum vreau doar să mă bucur. Orice vine extra este un bonus.

Sunt motivată, desigur, și devin nervoasă pe teren – asta nu se va schimba. Cred că sunt un pic mai calmă și încerc să mă controlez din punct de vedere emoțional mai mult. Mi-ar plăcea mult să câștig încă un Grand Slam, dar trebuie să lucrez în continuare din greu, iar dacă titlul vine, este bine-venit.

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander analizează meciurile Simonei Halep și Soranei Cîrstea din turul trei de la Australian Open

Simona Halep (România) vs Danka Kovinic (Muntenegru)

O văd pe Danka Kovinic în stare să-i pună probleme mari Simonei Halep. Poate fi foarte puternică și are un joc foarte solid. Nu știu de ce este atât de jos în clasament, dar este o jucătoare mai bună decât o arată poziția ei. Victoria împotriva Emmei Răducanu nu a fost numai despre tenis, ci despre a învinge o campioană US Open, un nume deja faimos în tenisul din ultimele șase luni. Kovinic este entuziasmantă și va fi o adversară foarte periculoasă pentru Halep. Acum doi-trei ani aș fi spus că acest meci ar trebui câștigat ușor de către Simona, dar acum ea încă își revine încercând să lege cât mai multe meciuri la rând, așa că eu o consider o partidă foarte echilibrată.

Sorana Cîrstea (România) vs Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia)

Sorana Cîrstea este o jucătoare bună, care lovește mingea bine. A fost mereu printre prezențele constante din circuit și a reușit să ajungă într-un sfert de finală de Grand Slam. Sorana este cu siguranță talentată și pare a fi într-o formă grozavă. Întrebarea este în ce formă se află Anastasia Pavlyuchenkova? Ea probabil nu a jucat la fel de bine după ce a ajuns în finala Roland-Garros anul trecut. Mereu a fost o jucătoare inconstantă. Nu-mi dau seama dacă își pierde interesul sau altele sunt problemele, dar este foarte talentată și vom asista la un duel al jucătoarelor care lovesc mingea puternic. Cred că Pavlyuchenkova este ușoară favorită, dar este un meci foarte deschis, 50-50.

CINE: Mats Wilander, expert Eurosport și de șapte ori campion de Grand Slam
SUBIECT: Mats Wilander vorbește despre înfrângerea Emmei Răducanu în fața lui Danka Kovinic

Emma Răducanu a dat dovadă de un spirit de luptă incredibil în acest meci, fiindcă a avut bășici uriașe pe mâna dreaptă și la un moment dat abia reușea să lovească un forehand. Eliminarea ei nu este o dezamăgire pentru mine și nu ar trebui să fie nici pentru ea sau sponsorii ei. A fost un efort grozav în fața unei jucătoare foarte, foarte bune. Jos pălăria pentru Emma.

După ce a ajuns în turul patru la Wimbledon și a câștigat titlul US Open, acum a câștigat un prim meci la Australian Open în fața unei foste campioane de Grand Slam, Sloane Stephens. Emma a jucat fantastic astăzi și este pe drumul cel bun.

CINE: John McEnroe, expert Eurosport și de șase ori campion de Grand Slam 
SUBIECT: John McEnroe crede că Nick Kyrgios este cel mai talentat jucător de tenis al ultimului deceniu, dar are nevoie să rezolve problemele sale mentale dacă vrea să-și atingă potențialul 

Îmi place de Nick Kyrgios ca și persoană. L-am „antrenat” la Laver Cup timp de patru ediții, este un puști bun, dar este greu să-l urmărești, pentru că este atât de talentat, grozav pentru tenis. Mi-ar plăcea foarte mult să devină unul dintre cei mai buni cinci-șase jucători din lume, pentru că acolo cred că îi este locul. L-am urmărit timp de cinci-șase ani jucând cu acești jucători de top precum Daniil Medvedev, cu care ar trebui să concureze pentru titluri de Grand Slam. Uitați-vă cum reacționează publicul când joacă. Nick îi incită și mi-ar plăcea enorm să-l văd atingând potențialul său maxim, sau măcar să ajungă aproape de el.

Pentru mine tot ce îi lipsește pentru a-l învinge pe Daniil este latura mentală. Are un joc complet, grozav. Din punct de vedere al tenisului este cel mai talentat jucător pe care l-am văzut în ultimii zece ani, însă trebuie să evolueze un nivel bun zilnic.

Nick a jucat puțin tenis în ultimele 15-16 luni, pe durata pandemiei. Știm asta. L-am întrebat chiar eu dacă nu dorește să joace în câteva turnee pregătitoare pentru Wimbledon, unde poate fi un jucător periculos. Nu și-a dorit să părăsească Australia. L-am întrebat la Laver Cup care îi este planul și cum va recăpăta încrederea și pregătirea fizică de care are nevoie, dar și-a dorit să se întoarcă acasă. Din punct de vedere uman este de înțeles că a dorit să se întoarcă și să-și vadă mama.

Mi-am putut da seama ce se va întâmpla împotriva lui Medvedev de la mare distanță. Nick s-a ridicat la așteptări, i-a arătat adversarului că are posibilitatea de a rămâne în meci, dar nu a mai avut suficientă forță la final. Îmi fac griji, pentru că îmi place de Nick și vreau să-l văd fericit și sănătos.

Partea a cincea o puteți accesa dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport: Ce a spus Simona Halep pentru Eurosport imediat după victoria sa din turul doi? Analize ale experților Eurosport de la Australian Open - Partea a patra.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile