duminică, 9 ianuarie 2022

Sony a anunțat PlayStation VR2

Sony a confirmat că va lansa o nouă versiune de PlayStation VR. Planurile pentru dispozitiv, denumit pur și simplu PlayStation VR2, au fost dezvăluite de președintele și CEO-ul Sony Interactive Entertainment, în timpul prezentării companiei la CES 2022.

Deși noile căști de realitate virtuală nu a fost încă prezentate (nici prețurile sau data de lansare), Sony a anunțat că dispozitivul va suporta feedback haptic, urmărire a ochilor, 4K HDR (2000 x 2040 pixeli /ochi), rate de cadre de 90/120 Hz, randare foveated și un câmp vizual de 110 de grade. Noile căști VR se vor conecta la consola PlayStation 5 (încă dificil de găsit în magazine) de la Sony printr-un singur cablu USB-C.

Compania a anunțat de asemenea un joc exclusiv VR, Horizon Call of the Mountain, ca primul titlu emblematic pentru noul dispozitiv.

În timp ce tehnologia VR se confruntă în prezent cu o revigorare datorită companiei Facebook și a investițiilor sale în metavers, valul anterior de produse VR a fost dominat de Sony. Până în 2019, PlayStation VR a vândut mai mulți ochelari VR decât Oculus, cât și decât dispozitivele HTC, datorită cerințelor tehnice reduse.

PlayStation VR2 va intra pe o piață dominată acum de Meta Quest 2 (fostul Oculus Quest 2), care este un dispozitiv autonom puternic care nu necesită conectivitate suplimentară pentru consolă sau PC. Quest se concentrează, de asemenea, pe conectivitate și aplicații video, alături de jocuri.


Niciun comentariu despre subiectul „Sony a anunțat PlayStation VR2”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile