luni, 14 februarie 2022

A fost înființată Alianța Mondială a posturilor de Radio (World Radio Alliance)

Cu trei zile înainte de Ziua Mondială a Radioului, care s-a sărbătorit pe 13 februarie 2022, și la inițiativa EGTA (asociație non-profit înființată în anul 1974, care reprezintă interesele mai multor studiouri de televiziune și radio din Europa), un număr de 14 asociații comerciale din Europa, SUA, Canada și Australia și-au unit forțele pentru a forma World Radio Alliance (alianța mondiale a posturilor de radio).

Acest grup mondial ce va reprezenta companii de radio și case de vânzări va promova și va demonstra pe scară largă puterea și valoarea posturilor de radio în peisajul media și va sublinia printr-o voce unică cele mai bune practici din industrie. 

Această cooperare între continente va evidenția numeroasele puncte forte ale radioului, puterea sa unică de marketing și oportunitățile media create de inovațiile audio din tehnologia publicitară.

Membrii fondatori ai Alianței sunt Radiocentre (Marea Britanie), Radiozentrale (Germania), Audify (Olanda), RAB (SUA), RadioMedia (Finlanda), Bureau de la Radio (Franța), VIA – Association of AV Media (Belgia), ACR – Associaciò Catalana de Ràdio (Spania), Radiocentre Ireland, FCP AssoRadio (Italia), Radio Connects (Canada), Association of Austrian Commercial Broadcasters (VÖP), Commercial Radio Australia și EGTA – International Association of TV & Radio Sales houses.

Lucy Barrett, Director al Radiocentre UK, va fi președintele inaugural. Va reprezenta Alianța in relațiile cu terții și va coordona activitățile grupului. Caroline Gianias, președintele al Radio Connects din Canada, va colabora cu Barrett în calitate de vicepreședinte al Alianței Mondiale Radio.

Este momentul perfect să ne unim forțele și să vorbim cu o voce unică. În ultimul deceniu, am observat o evoluție a mai multor formate audio comerciale, cum ar fi serviciile de streaming de muzică și podcasturile. Totuși, dominația radioului comercial în sector rămâne aproape intactă. Dar, așa cum se întâmplă atât de des în lumea media, așteptările și percepțiile legate de evoluția noilor formate sunt deconectate de această realitate. Pe măsură ce lumea a devenit mai mică, cu decizii media luate adesea pentru regiuni și continente întregi, este esențial să ne unim forțele pentru a spune povestea de succes a radioului”, a spus Barrett.

Această alianță fără precedent a asociațiilor de radio demonstrează dorința și nevoia de a pune radioul și conținutul audio în centrul atenției. EGTA este unul dintre numeroasele organizații comerciale aflate în avangarda acestei inițiative interesante, evidențiind numeroasele puncte forte ale radio-ului, atât pentru agenții de publicitate, cât și pentru experții din industrie”  a adăugat Laurent Bliaut, președinte EGTA și director general adjunct, de marketing, strategie și inovație la TF1 Pub.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost înființată Alianța Mondială a posturilor de Radio (World Radio Alliance)”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile