luni, 14 februarie 2022

Comisia Europeană se implică în rezolvarea penuriei de semiconductoare prin "Actul european privind cipurile"

Comisia Europeană a anunțat o serie de măsuri pentru a compensa penuria globală recentă de semiconductoare, care a cauzat probleme în producția de receptoare tv, console de jocuri, mașini, dispozitive de asistență medicală și altele. De exemplu, penuria și dependența de lanțul actual de producție și furnizare de semiconductoare au redus cu o treime producția auto în unele state membre ale Uniunii Europene.

Se preconizează că European Chips Act ("Actul european privind cipurile") va capitaliza 43 de miliarde de euro din investiții publice și private pentru a crește până în anul 2030 la 20% cota actuală a Europei din piața mondială a semiconductoarelor. Scopul este crearea unui sector prosper în acest domeniu, de la cercetare la producție, dar și a unui lanț de aprovizionare eficient. 

Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală, a declarat: „Cipurile sunt necesare pentru tranziția verde și digitală, dar și pentru competitivitatea industriei europene. Nu ar trebui să ne bazăm pe o singură țară sau pe o singură companie pentru a asigura siguranța aprovizionării. Trebuie să facem mai multe împreună, în cercetare, inovare, design, instalații de producție, pentru a ne asigura că Europa va fi mai puternică ca și actor cheie în lanțul de aprovizionare global. Deci de aceasta dezvoltare vor beneficia și partenerii noștri internaționali. Vom colabora cu ei pentru a evita viitoare probleme de aprovizionare”.

Comisia a lansat deja o consultare pentru părțile interesate, pentru a obține informații detaliate cu privire la cererea actuală și viitoare de semiconductori.


Niciun comentariu despre subiectul „Comisia Europeană se implică în rezolvarea penuriei de semiconductoare prin "Actul european privind cipurile"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile