duminică, 13 februarie 2022

Japonezii au dezvoltat o cameră 8K UHD ce poate filma cu 240 de cadre/secundă

Divizia de cercetare a radiodifuzorului public japonez NHK a dezvoltat o cameră 8K care poate filma cu 240 de cadre/secundă cu ajutorul unui nou tip de senzor. Camera este utilă pentru producțiile 8K în care sunt utilizate cadre slow motion. Senzorul cu rezoluție 8K și filmarea la 240 FPS ar putea fi următorul pas al producătorilor de camere de cinema.

STRL (Science & Technology Research) de la NHK, divizia care a coordonat dezvoltarea tehnologiei 8K Ultra-HD, spune că noua cameră va oferi noi experiențe de vizionare și va obține rezultate în producție care nu erau posibile până acum.

Imaginile 8K Ultra HD vor fi captate cu mai multe cadre pe secundă, iar subiecții în mișcare rapidă vor fi portretizați mai expresiv printr-o redarea cursivă încetinită. Televiziunile japoneze BS4K și BS8K difuzează programe la 60 de cadre/secundă, iar pentru a produce un program care conține o secvență cu mișcare încetinită, dar cursivă (în principal programe sportive), secvența respectivă trebuie să fie capturată la o rată mult mai mare de cadre.

NHK a adăugat că există tehnologii care utilizează camere specializate și alte echipamente pentru a filma cu până la 10.000 de cadre/secundă sau mai mult, dar acestea sunt constrânse la o rezoluție mai mică și la câteva secunde ca timp de înregistrare.

Tehnologia prezentată de NHK STRL permite capturarea a 240 cadre pe secundă pe timpi lungi de înregistrare, după cum a afirmat NHK: „Am dezvoltat un sistem 8K 4x care poate înregistra continuu la 240 de cadre/s și care a fost folosit deja pentru mai multe programe. Utilizăm o nouă tehnologie pentru senzorul de imagine, care este o componentă cheie a camerei”.

Pentru a obține o imagine cu zgomot redus, dar captată în 8K la viteză mare, NHK a implementat două linii de semnal pentru fiecare coloană de pixeli, pentru a transfera semnalul și pentru a le utiliza alternativ pentru conversie, îmbunătățind timpul de lucru. NHK a dezvoltat circuite care împart conversia în trei pași (cu precizie grosieră, medie și precisă) și le-a optimizat-o pentru fiecare pas, dar și pentru procesarea în paralel. Circuitele sunt capabile să funcționeze la viteză foarte mare (efectuând peste un milion de conversii pe secundă) pentru a gestiona imagini în mare viteză, menținând în același timp consumul de energie suficient de scăzut pentru o funcționare continuă.


Un comentariu despre subiectul „Japonezii au dezvoltat o cameră 8K UHD ce poate filma cu 240 de cadre/secundă”:
Anonim

Oare câți GB va ocupa o filmare de o oră ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile