sâmbătă, 19 februarie 2022

Universul Warcraft va ajunge pe dispozitive mobile

În comunicatul de presă privind rezultatele financiare din al patrulea trimestru al anului trecut, Activision Blizzard a dezvăluit că va lansa anul acesta universul Warcraft pe dispozitive mobile.

Acum un an, CEO-ul companiei, Bobby Kotick, anunțase investitorii că dezvoltatorul de jocuri a creat deja „multiple experiențe free-to-play Warcraft pentru dispozitive mobile”, care erau în dezvoltare avansată chiar de atunci. Blizzard încă nu a dezvăluit informații mai detaliate despre joc și nici o dată calendaristică mai concretă, așa că nu este clar dacă planurile de lansare includ toate acele "experiențe" sau doar câteva.

În comunicat se arată: „Blizzard a planificat lansarea în anul 2022 de conținut nou pentru franciza Warcraft, inclusiv noi experiențe World of Warcraft și Hearthstone. Vom aduce pentru prima dată conținut Warcraft complet nou în mâinile jucătorilor”.

Până în prezent, singura prezență mobilă pentru Warcraft, o franciză de peste 25 de ani (cu un MMO de peste 15 ani) a fost în Hearthstone. Jocul free-to-play a fost lansat pe dispozitivele cu iOS în aprilie 2014 și pentru dispozitivele cu Android la sfârșitul aceluiași an. Dar Hearthstone este un joc de colecție de cărți, cu totul diferit de experiența RPG de acțiune din World of Warcraft sau de strategia în timp real a primelor trei titluri Warcraft.

Warcraft este o franciză de jocuri video, nuvele și conținut media, creat de Blizzard Entertainment. Seria este compusă din cinci jocuri de bază: Warcraft: Orcs & Humans, Warcraft II: Tides of Darkness, Warcraft III: Reign of Chaos, World of Warcraft și Hearthstone. Primele trei dintre aceste jocuri de bază sunt din genul de strategie în timp real, în care jucătorii oponenți comandă armate virtuale și luptă unul împotriva celuilalt sau a unui inamic controlat de computer. Al patrulea și cel mai bine vândut titlu al francizei este un joc de rol cu multiplayer online masiv (MMORPG), în care jucătorii își controlează caracterul și interacționează între ei într-o lume virtuală. Warcraft este una dintre francizele de jocuri video cu cele mai mari încasări din toate timpurile, având încasări totale până în anul 2018 de 11,2 miliarde de dolari.


Niciun comentariu despre subiectul „Universul Warcraft va ajunge pe dispozitive mobile”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile