joi, 10 martie 2022

Discovery a renunțat complet la multiplexul de distribuție prin satelitul Thor 6 de la 0,8 grade Vest

Discovery a încetat să mai utilizeze multiplexul de distribuție prin satelitul Thor 6 de la 0,8 grade Vest, de pe frecvența 12303, polarizare verticala, SR 27500, FEC 5/6, DVBS2 8PSK. Pe această frecvență au fost retransmise anterior televiziuni ale Discovery pentru diverse piețe internaționale: Animal Planet HD, ID Xtra Europe HD, DTX HD, Discovery Science Europe HD și altele. Desigur, renunțarea la acest transponder nu va determina sistarea transmisiilor unor televiziuni Discovery pe alte frecvențe ce sunt închiriate pe acest satelit de diverși operatori.

De o perioadă de timp, Discovery a închiriat capacitate de transmisie (două transpondere) prin satelitul Eutelsat 9B de la 9 grade Est pentru redistribuirea televiziunilor sale prin satelit în Europa. Transmisia prin Eutelsat 9B este protejată de sistemul de acces condiționat Viaccess 6.0, probabil din cauză că vechiul sistem de codare (denumit PowerVu și utilizat și pe Thor 6, inclusiv pentru distribuția către cabliști din România) nu mai oferea protecția necesară. De asemenea, pe Eutelsat 9B utilizează doar două transpondere și nu trei, deoarece Discovery s-a axat pe distribuția în HD a televiziunilor sale, nu și a celor SD. Frecvențele utilizate pe Eutelsat 9B sunt 11881 și 11919, ambele cu polarizare verticală, SE 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK. Dar cu siguranță aceste date de recepție au fost deja comunicat operatorilor de servicii de televiziune cu plată și sunt inutile pentru publicul larg, deoarece transmisa e criptată în sistemul de acces condiționat Viaccess 6.0, nefiind oferită nicio televiziune la liber. Pentru unii cabliști este posibil să ofere distribuție IP (prin internet). 

De fapt, distribuția inițială a televiziunilor Discovery către Europa utiliza trei frecvențe (pe Thor 6 la 0,8 grade Vest si pe Astra 4A de la 4,8 grade Est). Renunțarea la sateliții Astra 4A și Thor 6 s-a realizat în mai multe etape: la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut au renunțat la transpondere de pe Astra 4A. Ulterior, mai multe televiziuni distribuite pe frecvența de pe Thor 6 au fost eliminate.


Niciun comentariu despre subiectul „Discovery a renunțat complet la multiplexul de distribuție prin satelitul Thor 6 de la 0,8 grade Vest”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile