marți, 29 martie 2022

Netflix va deschide un birou în Polonia, ce va funcționa ca un hub pentru Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România

Netflix a anunțat că va crea hub pentru Europa Centrală și de Est (CEE) la Varșovia (în Polonia) și a prezentat de asemenea planurile de producție pentru regiune. Hub-ul va fi dedicat și pentru România.

Larry Tanz, vicepreședinte al departamentului de seriale din EMEA la Netflix, a precizat: 

„Au trecut șapte ani de când am început călătoria Netflix în Europa Centrală și de Est, o regiune cu tradiții creative profunde și talente creative deosebite. În 2016 ne-am localizat serviciul în Polonia. La scurt timp după aceea, Netflix a devenit disponibil în limbile română, cehă, maghiară, croată și ucraineană. 

De-a lungul acestei perioade și pentru că știm cât de mult iubesc abonații noștri din regiune titlurile locale, am colaborat cu comunitatea creativă din ECE pentru a crește lista de filme și seriale locale. În Polonia am investit peste 490 milioane PLN (104 milioane euro) în filme și seriale originale Netflix și am creat peste 2.600 de locuri de muncă în producțiile noastre, oferind oportunități actorilor, scenariștilor, regizorilor și tuturor echipelor care sunt coloana vertebrală a fiecărei producții. 

În paralel, am investit constant în licențe pentru multe titluri locale extrem de populare în Cehia, România, Ungaria și altele. CEE a devenit, de asemenea, un centru strategic de producție pentru programele noastre internaționale, cu titluri majore precum Extraction 2 sau Shadow & Bone Sezonul 1, filmate cu succes recent în regiune. 

Am colaborat îndeaproape cu creatori polonezi celebri pentru a aduce o varietate de filme și seriale poloneze abonaților Netflix din Polonia și din întreaga lume. Serii precum The Woods, Sexify, Rojst '97 și filme precum David and the Elves, Nobody Sleeps in the Woods Tonight, How I Fell in Love with a Gangster și producția apreciată de critici Operation Hyacinth s-au conectat cu publicul din întreaga regiune și în mod regulat au fost în Top 10 al Netflix. 

Ziua de astăzi marchează o altă piatră de hotar în călătoria noastră în Europa Centrală și de Est, aducându-ne și mai aproape de abonații și partenerii noștri creativi. Sunt încântat să anunț că intenționăm să deschidem un birou Netflix CEE la Varșovia, la sfârșitul acestui an, care va funcționa ca un hub pentru regiune. 

Biroul Netflix din Varșovia este pasul natural următor ce ne va ajuta la dezvoltarea cooperării pe termen lung în regiune, precum și la aprofundarea legăturilor existente, creând noi oportunități pentru creatorii și producătorii de conținut. Creativitatea și potențialul industriei locale vor transforma Varșovia într-un loc minunat pentru a ne dezvolta afacerile în Europa Centrală și de Est. 

Mulțumim tuturor abonaților noștri, regizorilor și partenerilor extraordinari din regiune pentru ultimii șapte ani de sprijin și colaborare. Așteptăm cu nerăbdare să scriem împreună următorul capitol pentru Netflix în Europa Centrală și de Est”, a conchis Tanz.


2 comentarii despre subiectul „Netflix va deschide un birou în Polonia, ce va funcționa ca un hub pentru Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România”:
Daniel S.

Multe companii americane preferă Polonia și Ungaria și evită România.

Anonim

Pai nu evita România, Netflix exista în România și are cel mai tare conținut în română din toate platformele. Că nu fac ei sediul central de creație in Romania pentru Europa de Est, asta nu înseamnă că evită România ca servicii, ci doar că ei au mai multe facilități, logistică și simplitate birocratică in alte țări, deci decizia lor e firească în privința sediilor fizice. Oricum, nu contează de unde se coordonează zonal, important e că oferă conținutul în România la aceeași calitate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile