miercuri, 16 martie 2022

PRO GOLD redevine ACASĂ GOLD

După ce anterior a anunțat ca PRO X se transformă în PRO ARENA, iar PRO 2 redevine ACASĂ, S.C. PRO TV SRL București a solicitat și la CNA modificări ale licențelor audiovizuale pentru PRO 2 (prin satelit) și PRO 2 / PRO 2 HD (prin rețele de comunicatii electronice), PRO GOLD (prin satelit) și PRO GOLD / PRO GOLD HD (prin rețele de comunicatii electronice), PRO CINEMA (prin satelit) și PRO CINEMA / PRO CINEMA HD (prin rețele de comunicatii electronice), precum și pentru PRO X (prin satelit) și PRO X / PRO X HD (prin rețele de comunicatii electronice).

Astfel, a fost solicitată oficial modificarea denumirilor și a siglelor televiziunilor PRO 2 / PRO 2 HD (care se transformă în ACASA / ACASĂ HD) și PRO X/ PRO X HD (care se transformă în PRO ARENA/ PRO ARENA HD), așa cum a fost anunțat anterior.

Noutatea constă în solicitarea de schimbare a denumirilor și siglelor PRO GOLD / PRO GOLD HD, care se transformă în ACASĂ GOLD / ACASA GOLD HD.

Pentru PRO CINEMA/ PRO CINEMA HD a fost solicitată schimbarea siglei și a structurii de programe, denumirea fiind menținută. A fost solicitată de asemenea și prelungirea licenței audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a televiziunii PRO CINEMA.

În documentația prezentată la CNA, PRO TV a precizat ca televiziunile cu denumire schimbată vor putea fi vizionate in continuare ca tv online prin stream-uri pe Voyo, precum si prin platforma Pro Tv Plus, la fel cum se procedează în prezent pentru televiziunile actuale.

Anterior, în 2017, grupul Grupul Pro anunțase ca reunește televiziunile sale sub același concept grafic, precum și la nivel de denumiri. În acel moment, ACASA devenise PRO 2, iar ACASA GOLD devenise PRO GOLD. În decembrie 2020, PRO TV obținuse și licențe audiovizuale HD pentru PRO CINEMA și PRO GOLD, iar in ianuarie 2021, versiunile HD ale acestor televiziuni erau deja introduse în grile ale furnizorilor de servicii tv cu plată din România.

De asemenea, a fost solicitată modificarea acționariatului (structura acționariatului indirect rămâne neschimbată): CME Media Entreprises BV Olanda 99,9996%, CME Investments BV Olanda (0,0004%). Ca urmare a modificării acționariatului, se modifică toate licențele audiovizuale (11) deținute de radiodifuzor, implicit deciziile de autorizare audiovizuală.

Pro Tv mai precizează în documentația depusă la CNA: "Ținta PRO TV este de a deveni lider de piață pe frecare din nișele din portofoliul său de canale, construind și o puternică identitate a canalelor sale tematice. În acest scop este necesară adoptarea unui model de identitate de tip de branduri care să reflecte fidel orientarea spre public a fiecărui canal tematic, în concordanță cu tipurile de programe difuzate. PRO TV SRL își adaptează identitatea și noul design al logo-urilor canalelor sale tematice într-o formă grafică modernă. Misiunea principală a PRO TV SRL este sa ofere programe TV de calitate, programe care informează, distrează și inspiră telespectatori prin calitatea divertismentului și acuratețea informației. Canalele PRO TV SRL se adresează unui public larg, programele difuzate reprezentând o combinație de programe pentru tineri, adulți si vârstnici, arăt în mediul urban, cât și în mediul rural".

Florin Turcilă, reprezentantul PRO TV la ședința CNA, a precizat: "Schimbările de denumire a canalelor sunt dictate de schimbările de conținut pe care avem de gând sa le facem în canalele noastre tematice, în sensul că mărim numărul de producții specifice, ale noastre locale, pentru fiecare dintre aceste canale. Reducem cantitatea de conținut care în perioada anterioară trece de la un canal la altul, de la Pro Tv la celelalte canale, acele reluări pe care le programăm pe aceste canale. Practic, aceste canale vor fi mai diferite de celelalte. Vor fi canale cu identitate separată de canalul principal, Pro Tv. De aici este și necesitatea de a trece la sigle și denumiri de brand non-PRO, cu excepția unora care sunt deja consacrate (PRO CINEMA). Pentru cele două canale ACASĂ ( Acasă si Acasă Gold) se va investi în conținut specific pentru aceste televiziuni dedicate publicul feminin. Din punct de vedere al producției locale, vom avea producții create de noi sau comandate la terți, special pentru aceasta televiziuni. Gold va rămâne canalul cu cele mai bune telenovele, dar gradul de reînnoire va fi mai mare. Încă lucrăm la titlurile care vor fi programate, dar va fi actualizat. În urma experienței noastre din perioada anterioară, credem că schimbarea va fi în asentimentul telespectatorilor noștri. Privitor la PRO Cinema, este o schimbare minoră de siglă. Știu că este insesizabilă cu ochiul liber, dar este modificat fontul si dimensiunea, având în vedere și pachetele grafice ale celorlalte canale. Vom avea filme mai bune ca și rating. Vor fi filme premiate la galele cinematografice, la Bafta, la Oscar, iar gradul de reînnoire va fi mai mare. Vom încerca să luăm și cele mai recente filme, dar vom difuza și din cele vechi. Nu mă refer la filme alb negru mute, ci care au făcut carieră în spațiul cinematografic. Singurul element care arată apartenența acestor posturi la acest grup este acel punct pe care l-am păstrat din siglele actuale"

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat solicitările S.C. PRO TV SRL București.

Descrieri ale acestor televiziuni, prezentate în documentația depusă la CNA

Acasă

Lansat pe 2 februarie 1998, Acasă este canalul care a promovat telenovela la statutul de program premium. Acasă a fost și ramâne un canal dedicat pentru “happy end-uri". Același canal care a făcut istorie, primul canal de televiziune dedicat exclusiv femeilor, își continua misiunea în piața televiziunilor tematice pentru femeile din Romania și devine destinația audientei feminine tinere, consolidându-si strategia editorială cu un conținut orientat in principal către producții locale, seriale și filme străine. Acasă a fost si rămâne canalul unde femeile vin sa se relaxeze, să viseze și să trăiască intens povești de viată.

Semnalul Acasă va fi disponibil atât prin intermediul rețelelor electronice cât si prin intermediul satelitului Eutelsat 16, având locația orbitala la 16 grade Est. Acasă va difuza prin intermediul rețelelor electronice același conținut (simulcast), atât in format SD, cat si în format HD.

Acasă va aduce telespectatorilor cele mai noi si interesante producții locale, dar și producții străine, cum ar fi seriale din Turcia, America Latina si India si filme romance:

- Luni-Vineri ora 20:00 -  Producție locală: ,Mâncare pe care’

- Luni-Vineri ora 21:00 - Serial turcesc: ,Hayat - Dragoste fără cuvinte’

- Luni-Vineri ora 22:00 - Serial turcesc: ,Kefaret'

- Sâmbătă ora 20:00 - Producție locala: “Masterchef: Restul e plăcere'

- Sâmbătă - Duminică: ora 21:00 - Film romance.

Acasă Gold

Acasă Gold va oferi telespectatorilor săi telenovele si seriale turcești clasice și serialele romanesti îndrăgite de către iubitorii de telenovele. Specific pentru Acasă Gold rămâne programarea strip, de luni până duminica.

Luni - Duminică ora 19:00 - Serial turcesc: Dragoste si pedeapsa

Luni - Duminică ora 20:00 - Telenovelă: Nu-i nimeni ca mine

Luni - Duminică ora 21:00 - Telenovelă: Inima sălbatică

Luni - Duminică ora 22:00 - Serial românesc: Moștenirea

Pro Arena

PRO ARENA continuă misiunea in piața televiziunilor tematice pentru bărbații din România, oferind un mix de sport, acțiune, aventură. adrenalină, competiție, comedie pentru un brand masculin cu personalitate puternică. Semnalul PRO ARENA va fi disponibil atât prin intermediul rețelelor electronice cât și prin intermediul satelitului Eutelsat 16A, având locația orbitală 16 grade Est. PRO ARENA va difuza prin intermediul rețelelor electronice același conținut (simulcast) atât in format SD, cât și in format HD.

PRO ARENA continuă programele din zona de sport și entertainment: știri sportive, talk-show, magazine sportive, inuri competiții sportive (UEFA Europa League. UEFA Conference League, FA Cup, UFC). cât și conținutul cu seriale de acțiune și comedii de succes. precum și formate internaționale celebre. 

Luni-Vineri ora 19:00 - Războiul depozitelor

Luni-Vineri ora 20:00 - Camionagii ghețurilor

Luni-Vineri ora 21:00 - Serial (Transporter)

Luni-Vineri ora 22:00 - Serial (Cobra 11/SWAT/Lethal weapon)

Sâmbătă - Duminică ora 19:00 -  Documentar Sportiv (Last dance)

Sâmbătă - Duminică ora 20:00 -  Documentar

Sâmbătă - Duminică ora 21:00 - Serial românesc

Sâmbătă - Duminică ora 22:00. Emisiuni sportive / Eveniment sportiv 


Pro Cinema

PRO CINEMA este o televiziune dedicată difuzării de filme, lansată pe 19 aprilie 2004. PRO CINEMA este un canal pentru împătimiții de filme și rămâne unul din cele mal puternice canale de nișă, având de-a lungul anilor o promisiune constantă a calității programelor difuzate, aducând în permanentă producții internaționale de cea mai bună calitate. Semnalul PRO CINEMA este disponibil atât prin intermediul rețelelor electronice cât și prin intermediul satelitului Eutelsat 16A, având locația orbitală la 16 grade Est. PRO CINEMA difuzează prin intermediul rețelelor electronice același conținut (simulcast) atât în format SD. cât și in format HD. 


5 comentarii despre subiectul „PRO GOLD redevine ACASĂ GOLD”:
Daniel S.

Revin la forma consacrată care cu siguranță o să atragă mai mulți telespectatori, cu denumirile Pro s-a produs confuzie.

Anonim

Sper să promoveze mult mai mult Acasă Gold și să introducă cât mai multe seriale Românești !

Anonim

PRO X mai bine il redenumea Sport.ro decat PRO ARENA, toate cunostiintele inca si in 2022 ii spun Sport.ro in rest bine fac ca revin la numele vechi.

Anonim

Acasa Si Pro Arena incepand de astazi, iar Acasa Gold si Pro Cinema din 17 aprilie 2022, de ziua Pro Cinema.

Anonim

De 2 zile din data 11apr nu mai văd pe progold :dragoste și răzbunare.pe ce program l ați mutat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile