vineri, 8 aprilie 2022

Filmele si serialele europene și naționale, în minoritate (ca medie) pe platformele de streaming din UE

Având în vedere dezvoltarea accelerată a serviciilor VoD în Europa, Observatorul European al Audiovizualului, parte a Consiliului Europei de la Strasbourg, a actualizat raportul privind conținutul de filme si seriale din cataloagele platformelor de streaming.

Conținutul european reprezintă ca medie 35% din tot conținutul SVoD (contorizând filme și serialele), dar în cifre absolute mai mult conținut european este disponibil pe TVoD (plata per vizionare producție).

Procentul de seriale și filme (de pe platformele din UE) produse pe plan național este în medie de 24%. Așadar, ca medie a procentelor de pe platformele de streaming analizate, majoritatea conținutului oferit de aceste servicii prezente în UE este internațional (produse în alte țări din UE - nu în cea de destinație a serviciului respectiv - sau în afara Uniunii Europene).

Datele utilizate in statistică provin de la JustWatch, Filmtoro, Chili, La Pantalla Digital și EUROVOD; datele de conținut TV au fost furnizate de JustWatch. Raportul a fost susținut de Programul Europa Creativă al Comisiei Europene.

Un al doilea raport abordează vizibilitatea producțiilor europene pe paginile de pornire ale serviciilor video la cerere. Analiza paginii de start a unui eșantion de 54 de servicii din 9 țări europene arată că operele europene reprezintă în medie 32% din pozițiile de promovare. În toate țările din raport, cu excepția Regatului Unit și Franței, majoritatea pozițiilor de promovare a operelor europene sunt destinate titlurilor internaționale (produse în alte țări din UE sau în afara Uniunii Europene). Promovarea filmelor europene este foarte concentrată: primele cele mai promovate 10 filme europene reprezintă 69% din toate pozițiile de promovare dedicate filmelor europene.


2 comentarii despre subiectul „Filmele si serialele europene și naționale, în minoritate (ca medie) pe platformele de streaming din UE”:
Anonim

E firesc, deoarece continutul produs in mai multe tari e întotdeauna mai mult decat conținutul produs intr-o singura tara unde e oferit serviciul. Desigur, exista platforme mai speciale, care ofera procente mai mari de continut local, deoarece sunt deținute de televiziuni care produc acel conținut, dar nu se compara cu marii jucători din streaming ca număr de abonati.

Anonim

Perfect normal. Este vorba de adaptarea ofertei la cerere.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile