luni, 11 aprilie 2022

Fuziunea dintre WarnerMedia și Discovery a fost finalizată

Sugerând că fuziunea va da naștere unei companii globale de presă și divertisment, de sine stătătoare, Discovery și AT&T au finalizat tranzacția prin care sunt unite WarnerMedia și Discovery. Noua entitate, Warner Bros. Discovery, Inc., va începe tranzacționarea pe Nasdaq începând de astăzi, 11 aprilie 2022, sub noul simbol „WBD”.

Warner Bros. Discovery va crea și distribui un portofoliu de conținut și francize prin televiziune, filme și servicii de streaming. Noua companie combină activele premium de divertisment, sport și știri ale WarnerMedia cu activele și brandurile non-ficțiune și internaționale de divertisment și sport ale Discovery, inclusiv Discovery Channel, discovery+, Warner Bros. Entertainment, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele.

Anunțul de astăzi marchează o etapă interesantă nu doar pentru Warner Bros. Discovery, ci și pentru acționarii și distribuitorii noștri, agenții de publicitate, partenerii de creație și, cel mai important, pentru consumatorii de la nivel mondial. Cu activele noastre puse in comun și cu modelul de afaceri diversificat, Warner Bros. Discovery oferă cel mai diferențiat și complet portofoliu de conținut prin filme, televiziune și streaming. Suntem încrezători că putem oferi mai multe opțiuni consumatorilor de pe tot globul, stimulând în același timp creativitatea și creând valoare pentru acționari. Echipele ambelor companii își vor uni eforturile pentru ca Warner Bros. Discovery să fie cel mai bun loc pentru poveștile importante", a precizat David Zaslav, directorul executiv al Warner Bros. Discovery.

Ne aflăm în zorii unei noi ere a conectivității, iar această zi marchează începutul unei noi etape pentru AT&T. Prin finalizarea acestei tranzacții, vom investi la niveluri record în zonele noastre de dezvoltare a rețelelor 5G și de fibră optică, pentru a deveni cea mai bună companie de internet în bandă largă din America. În același timp, ne vom concentra accentul pe randamentele pentru acționari. Vom investi pentru dezvoltare, ca să ne consolidăm bilanțul și să ne reducem datoriile, totul în timp ce continuăm să plătim dividende atractive care ne plasează acțiunile printre primele plătitoare de dividende din America. În WarnerMedia, Discovery moștenește o echipă talentată și inovatoare, dar și o companie globală dinamică, în plină dezvoltare, care este bine poziționată în transformarea care are loc în media și divertisment, tehnologie și distribuție directă către consumatori. Fuziunea celor două companii va consolida poziția consacrată și de lider a WarnerMedia în media și streaming. Acționarii noștri vor avea acum o cotă semnificativă în Warner Bros. Discovery și în proiectele sale viitoare. Așteptăm cu nerăbdare să vedem noile realizări ale echipei WBD, ce va beneficia de aceste active de top în industrie", a adăugat John Stankey, director executiv AT&T. 

În conformitate cu termenii acordului, AT&T a primit 40,4 miliarde de dolari (37,15 miliarde de euro) în numerar și retenția anumitor debite. În plus, acționarii AT&T au primit 0,241917 acțiuni WBD pentru fiecare acțiune obișnuită AT&T pe care o dețineau. Drept urmare, acționarii AT&T au primit 1,7 miliarde de acțiuni ale WBD, reprezentând 71% din acțiunile WBD pe o bază complet diluată. Acționarii existenți ai Discovery dețin restul noii companii.

De reamintit că Discovery+ va fuziona cu HBO MAX, iar Comisia Europeana a aprobat deja fuziunea celor două companii.


2 comentarii despre subiectul „Fuziunea dintre WarnerMedia și Discovery a fost finalizată”:
Anonim

Asta înseamnă că Discovery+ și HBO Max vor fi (împreună),disponibile și în România?Cam pe când?

Anonim

Nu a fost anunțata data exacta cand Discovery+ și HBO Max se vor uni.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile