luni, 17 mai 2021

AT&T va fuziona cu Discovery

Compania americană de telecomunicații AT&T ar fi aproape de a încheia un acord cu Discovery, fuziune care ar da naștere unui gigant de streaming care ar valora 150 miliarde dolari, anunță BBC. Astfel, unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood și televiziunile Discovery ar avea același proprietar. 

AT&T deține CNN, HBO și Warner Bros, după ce a cumparat mai multe branduri într-o achiziție din anul 2018 a Time Warner, evaluată la 108,7 miliarde dolari.

Acordul ar marca intrarea unui jucător și mai puternic pe o piață de streaming deja aglomerată.

"Aceasta este o cursă a înarmărilor în streaming, iar AT&T face o mișcare strategică ofensivă pentru a-și extinde conținutul în lupta cu Netflix, Disney și Amazon, o dublare a resurselor de streaming", a explicat una dintre sursele BBC.

Acordul propus ar aduce împreună centrul de producție de filme Warner Bros. Entertainment, care deține francizele Harry Potter și Batman, și capacitățile de producție de programe ale Discovery.

HBO și HBO Max, deținute de WarnerMedia, au aproximativ 64 milioane de abonați în întreaga lume, fiind depășite de rivalii Netflix (care are 208 de milioane de abonați) și Disney + (care are peste 100 de milioane abonați).

Discovery, al cărui portofoliu include Animal Planet și Discovery Channel, ajunge la peste 88 de milioane de locuințe din SUA, în timp ce serviciul său de streaming Discovery +, lansat în ianuarie, are 15 milioane de abonați.

Valoarea de piață a Discovery se ridică în prezent la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Când AT&T a preluat Time Warner, acum trei ani, a planificat să creeze un gigant media și al telecomunicațiilor care să combine conținutul și distribuția. Cu toate acestea, planurile s-au dovedit extrem de costisitoare pentru momentul respectiv, deoarece compania își extindea în același timp și serviciile mobile din nouă generație.

AT&T a adăugat recent 14 miliarde de dolari la datorii pentru a finanța închirierea spectrului mobil.

În februarie, AT&T a fost de acord să vândă o participație majoră la serviciul de televiziune prin satelit DirecTV, tranzacție care a evaluat afacerea la mai puțin de un sfert din prețul său de achiziție în 2015.

AT&T este cea mai mare companie de telecomunicații din lume din punct de vedere al veniturilor.

A fost înființată în anul 1877 de Alexander Graham Bell, care a obținut primul brevet american pentru telefonie.

Reprezentanții AT&T și Discovery nu au comentat încă zvonurile prezentate de presa internațională și nu există în acest moment nicio certitudine că fuziunea va avea loc.


UPDATE 17 mai 2021: AT&T a confirmat printr-un comunicat de presă următoarele: 

- WarnerMedia și Discovery, Inc. vor crea unul dintre cei mai mari jucători de streaming global

- Președintele și CEO-ul Discovery, David Zaslav, va conduce o nouă companie, cu directori din ambele companii în roluri cheie de conducere.

AT & T Inc și Discovery, Inc. au anunțat astăzi un acord definitiv pentru a combina activitățile premium de divertisment, sport și știri de la WarnerMedia cu principalele companii de divertisment și sport ale Discovery, pentru a crea o noua companie independentă de top în divertismentul mondial.

În conformitate cu condițiile acordului, care este structurat ca o tranzacție de acțiuni, AT&T va primi 43 de miliarde de dolari (sub rezerva ajustării) într-o combinație de numerar, titluri de creanță și păstrarea de către WarnerMedia a anumitor datorii, iar acționarii AT&T vor primi acțiuni reprezentând 71% din noua companie. Acționarii Discovery vor deține 29% din noua companie. Consiliile de administrație ale AT&T și Discovery au aprobat deja tranzacția.

Companiile se așteaptă ca tranzacția să creeze o valoare substanțială pentru acționarii AT&T și Discovery prin:

- Reunirea celor mai puternice echipe de conducere, creatori de conținut și seriale, precum și biblioteci de filme de înaltă calitate;

- Accelerarea planurilor ambelor companii pentru servicii de streaming direct către consumator (DTC), pentru clienți la nivel global.

- Unirea punctelor forte ale conținutului de larg interes la public de la studiourile WarnerMedia și portofoliul de divertisment, animație, știri și sporturi iconice de Discovery.

- Formarea unei noi companii care va oferi resurse semnificativă de investiții, cu venituri prognozate pentru anul 2023 la aproximativ 52 miliarde dolari și EBITDA ajustat de aproximativ 14 miliarde dolari 

- Cel puțin 3 miliarde de dolari anual pentru ca noua companie să își mărească investițiile în conținut și inovație digitală și să își extindă afacerea globală.

Pentru AT&T și acționarii săi, această tranzacție oferă o oportunitate de a debloca valoarea activelor sale media și de a poziționa mai bine afacerea media, pentru a profita de tendințele atractive din industrie. În plus, tranzacția permite companiei să valorifice mai bine cererea pe termen lung de conectivitate:

- Acționarii AT&T participă la o companie media de top, cu un portofoliu global larg de branduri, un potențial extraordinar și active combinate consolidate.

- Creează oportunități substanțiale de valoare pentru acționarii AT&T prin investiții mai mari în domeniile în dezvoltare (servicii mobile și internet fix în bandă largă).

- Îmbunătățirea structurii capitalului va poziționa AT&T drept una dintre cele mai bine valorificate companii de conexiune în bandă largă 5G și de fibră optică din Statele Unite.

- Vor rezulta două companii independente - una de conectivitate în bandă largă și cealaltă de mass-media - pentru a accentua accentul pe investiții și pentru a atrage cea mai bună bază de investitori pentru fiecare companie.

Un competitor mai puternic în streaming-ul global

Noua companie va concura la nivel global în serviciile directe către consumatori, care sunt în evoluție rapidă, aducând conținut convingător abonaților din portofoliul său, inclusiv HBO Max și recent lansata platformă Discovery +. Tranzacția va combina biblioteca de conținut WarnerMedia cu amprenta globală a Discovery, o serie de conținut în limbi diverse și expertiză regională profundă în peste 200 de țări și teritorii. Noua companie va fi capabilă să investească în mai mult conținut original pentru serviciile sale de streaming, să îmbunătățească programele pe toate canalele sale globale de televiziune liniare cu plată și să ofere experiențe video mai inovatoare, dar și opțiuni suplimentare consumatorilor.


Unirea brandurilor și francizelor

Compania de conținut va deține una dintre cele mai vaste biblioteci media din lume (cu aproape 200.000 de ore de programe iconice) și va reuni mai mult de 100 dintre cele mai populare și de încredere branduri din lume sub un singur portofoliu global, inclusiv: HBO , Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, Turner Networks, TNT, TBS, Eurosport, Magnolia, TLC, Animal Planet, ID și multe altele.

Noua companie va putea crește investițiile și capacitățile de a crea conținut și programe originale și va oferi mai multe oportunități pentru creatorii independenți. Clienții vor beneficia de experiențe video inovatoare. Vor fi efectuate mai multe investiții în conținut de non-ficțiune de înaltă calitate, potrivit pentru familii.


Conducerea

Companiile au anunțat că președintele și CEO-ul Discovery, David Zaslav, va conduce noua companie cu o echipă de conducere de cea mai bună clasă și o conducere operațională și creativă de top de la ambele companii. 

Consiliul de administrație al noii companii va fi format din 13 membri, 7 numiți inițial de AT&T, inclusiv președintele consiliului. Discovery va numi inițial 6 membri, inclusiv CEO-ul David Zaslav.

Se preconizează că tranzacția se va finaliza la mijlocul anului 2022, sub rezerva aprobării de către acționarii Discovery și a condițiilor obișnuite de aprobare, inclusiv primirea aprobărilor de la autoritatile reglementare. Nu este necesar votul acționarilor AT&T.


Despre AT&T

AT&T Inc. ( NYSE: T) este un lider global în telecomunicații, mass-media, divertisment și tehnologie. Persoanele fizice și firmele au peste 225 de milioane de abonamente lunare la serviciile sale. AT&T Communications oferă pentru peste 100 de milioane de clienți americani experiențe de divertisment și comunicații pe mobil și de internet fix în bandă largă. În plus, furnizează conectivitate de mare viteză, dar și soluții inteligente pentru aproape 3 milioane de clienți business. WarnerMedia este o companie lider în domeniul mass-media și de divertisment, care creează și distribuie conținut premium și popular către publicul global prin intermediul brandurilor sale de consum, inclusiv: HBO, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC Entertainment, New Line, Cartoon Network, Adult Swim and Turner Classic Movies. Xandr, care acum face parte din WarnerMedia, oferă soluții de publicitate inovatoare și relevante pentru consumatori prin conținutului video premium și publicitate digitală, prin intermediul platformei sale. AT&T America Latină oferă servicii de televiziune cu plată în 10 țări și teritorii din America Latină și Caraibe și servicii wireless pentru consumatori și companii din Mexic.

Despre Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) este un lider global în divertismentul despre viața reală, furnizând conținut care inspiră, informează și distrează unui public pasionat din întreaga lume. Discovery oferă peste 8.000 de ore de noi programe originale în fiecare an și are o poziție de lider în categorii de conținut apreciat din întreaga lume. Disponibil în peste 220 de țări și teritorii și aproape 50 de limbi, Discovery ajunge la spectatori pe toate ecranele, inclusiv prin produse TV Everywhere, precum portofoliul de aplicații GO; servicii de streaming direct către consumatori, cum ar fi Discovery +, Food Network Kitchen și MotorTrend OnDemand; conținut digital și social din Group Nine Media; un parteneriat de istorie naturală și conținut real cu BBC; și o alianță strategică cu PGA TOUR pentru a crea casa internațională a golfului. Portofoliul de mărci premium Discovery include Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel și viitoarea platformă JV cu Chip și Joanna Gaines, Magnolia Network, precum și OWN : Oprah Winfrey Network din SUA, Discovery Kids din America Latină și Eurosport, cel mai important furnizor a trei sporturi premium relevante la nivel local. Este și casa Jocurile Olimpice din Europa. 

UPDATE 3 iunie 2021: "Warner Bros. Discovery" va fi denumirea companiei care se va naște prin fuziunea dintre WarnerMedia și Discovery. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 23 decembrie 2021: Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Discovery și AT&T WarnerMedia. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 11 aprilie 2022: Fuziunea celor două companii a fost finalizată. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „AT&T va fuziona cu Discovery”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile