marți, 24 mai 2022

Euronews România a început să emită în HD pe Youtube. Lansarea: 25 mai 2022

Televiziunea Euronews România a început să emită în sistem tv online în rezoluție HD pe Youtube. Deocamdată sunt difuzate promoționale video care recomandă diverse emisiuni și producții locale și europene (de exemplu, The Cube, Ocean, Here we Grow, Rerouted, Smart Regions), realizatori și alți membri ai echipei din România și internaționale. Sunt prezente și bine-cunoscutele materiale "No comment". Este anunțată de asemenea și data lansării oficiale: 25 mai 2022.


Stream-ul live poate fi vizionat momentan la adresa https://www.youtube.com/watch?v=tdwXKd9Gqb8 si va putea fi găsit și pe canalul de Youtube al televiziunii Euronews România, la adresa https://www.youtube.com/c/euronewsro

Într-o postare de pe pagina de Facebook a Euronews România, televiziunea a precizat: "De mâine, suntem LIVE pe TV, începând cu ora 6.00 dimineața. 

Ne găsiți la toți marii distribuitorii din România (este posibil să fie nevoie de o scanare nouă a canalelor din pachet): 

Vodafone - poziția 410
Orange - poziția 117
RCS-RDS - începând din această noapte 

Tot de la prima oră, ne puteți urmări LIVE online pe www.euronews.ro și pe canalul nostru de YouTube. Ne găsiți și pe Twitter, Instagram și TikTok. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!"

Buletinele de știri se vor baza, în principal, pe transmisii în direct din studio cu o grilă pe bază de știri naționale, europene și internaționale. Euronews România va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți (din toată România, dar și de la Bruxelles), cărora li se va solicita să respecte valorile de independență și imparțialitate, dar și diversitatea de opinii care caracterizează politica editorială a Euronews, anunța televiziunea printr-un comunicat de presă, la începutul anului trecut.

De asemenea, Euronews Romania va contribui la diversitatea editorială globală, multilingvă și multiculturală a brandului. În schimb, Euronews România va beneficia de informațiile si de resursele editoriale și tehnice ale Euronews, pentru a aduce o perspectivă internațională unică pe piața media din România.

În luna aprilie a anului trecut, în urma unui parteneriat cu Euronews, Universitatea Politehnica din București a anunțat că dezvoltă Euronews România, televiziune ce va fi axată pe oferirea publicului român de știri internaționale, europene și naționale ce promovează valori europene, au un puternic caracter pluricultural și multilingvistic. Pentru dotarea tehnica a acestei televiziuni, universitatea a decis sa cumpere echipamente si a lansat un caiet de sarcini in acest sens, prezentat public în sistemul SEAP. Valoarea totala estimata a fost de 3 milioane euro.

Cu 12 versiuni lingvistice multiplatforme, inclusiv 9 versiuni tv distincte, Euronews este principala televiziune internațională de știri din Europa, oferind știri globale, multilingve, dintr-o perspectivă europeană, pentru peste 440 de milioane de locuințe din 160 de țări.

UPDATE 24 mai 2022: Televiziunea Euronews România HD/SD a intrat in grila de cablu a Digi / RCS RDS. Detalii găsiți AICI.


8 comentarii despre subiectul „Euronews România a început să emită în HD pe Youtube. Lansarea: 25 mai 2022”:
Anonim

Avem Euronews, Urmeaza si TVR info. Speram in stiri de calitate.

Anonim

Euronews Romania, din punctul meu de vedere, are o calitate foarte buna a programelor. Sper sa se mențină in continuare la fel. Este exact ceea ce eu aveam nevoie. A intrat in lista mea de programe direct pe locul 2, imediat după Digi24.

DTH Fan

Perfect, o grila axata pe stiri internationale, dar si locale inedite, informații utile, inclusiv despre tehnologie si dezvoltare economica europeana si nationala, stiri pozitive, putina politica interna sau deloc, grafica moderna si simpla, nota 10 cu felicitari, Euronews Romania!

Anonim

Și la Vodafone de ieri deja este în grilă Euronews RO în locul celui European

Anonim

Si la Orange a intrat.

Anonim

La Digi se vede perfect.

Anonim

La Orange DTH intră Euronews HD RO

Anonim

]Euronews European nu a fost inlocuit de cel romanesc ci sunt separate si se afla amandoua in grila de programe Vodafone!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile