marți, 31 mai 2022

Realitatea Plus a obținut licență HD

SC Geopol International SRL a solicitat și obținut o licență de comunicații pentru difuzarea prin rețele de comunicații a serviciului de programe Realitatea Plus HD. Formatul de principiul este același (tematic: știri și informații), cu zonă de difuzare națională. Ca alte modalități de receptie, solicitantul a specificat internetul (inclusiv prin Youtube și prin intermediul rețelelor de socializare).


Structura serviciului de programe este similară cu cea a televiziunii Realitatea Plus prin satelit (producție proprie 75%, producție de la alți producători 25%; cu programe de informare 75%, programe educative 5% și programe culturale 3%).

Orarul de difuzare este de 24 ore pe zi (cu reluări de 6 ore pe zi de luni până vineri în intervalul orar 01:00 - 07:00, respectiv de 7 ore pe zi sâmbăta și duminica, în intervalul orar 00:00 - 07:00).

Totalul general al investiției finalizate este de 800.000 euro. Investiții suplimentare sunt legate de modernizarea echipamentelor și a spațiilor de emisie. Noua licență nu creează costuri suplimentare.

Sursele de finanțare sunt din producția si difuzarea de spoturi publicitare, producția de filme de prezentare și din intermedierea de publicitate.

De asemenea, a fost modificată și licența audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe Realitatea Plus. Astfel, denumirea se schimbă din Realitatea Plus în Realitatea Plus HD, iar aria de difuzare se schimbă din națională-internațională în națională.

În plus, a fost solicitată modificarea deciziei de autorizare audiovizuală acordată pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe Realitatea Plus, renunțându-se la studiourile din Calea Florească nr. 111-113 și București-Ploiești nr.172-176, dar solicitându-se autorizarea studioului din strada Frumoasă, nr. 20 (proces verbal de autorizare încheiat la data de 30 mai 2022).

De asemenea, a fost anunțată modificarea furnizorului de uplink semnal către satelit, de la SC Geopol International SRL (prin satelitul Eutelsat 16A) la SC Freesat SRL (tot prin intermediul satelitului Eutelsat 16 de la pozitia orbitală 16 grade Est). Conform declarației radiodifuzorului, licența de utilizare a frecvențelor FS-LCX 02/2004 (aparținând SC Freesat SRL) este in curs de actualizare, în sensul includerii televiziunii în grupul de utilizatori.

De asemenea, acționariatul SC Geopol International SRL a fost modificat: SC Strategies Research Investments International SA deținea 99%, acum deține 0,25%; Bertalan Păcuraru Alexandra Beatrice deținea 1%, iar acum deține 99,75%.

"Există solicitări de modificare a sediului televiziunii noastre, deoarece au fost o serie de probleme și a trebuit sa ne mutăm într-un timp foarte scurt. Cel puțin o altă televiziune a mai trecut prin aceasta și se știe cât de dificil este să muți în trei zile o întreagă televiziune. Este același televiziune, în altă casă. Toate emisiunile și reluările sunt tot ca înainte, înainte de mutare. De asemenea, transmisia prin cablu va optimiza costurile de transmisie. Dorim ca la un moment dat să nu mai depindem de satelit", a precizat Mihăița Avram, reprezentantul televiziunii.

"Am solicitat această licență deoarece ne va ajuta să reducem costurile, respectiv plata satelitului, dar și să îmbunătățim calitatea imaginii oferită telespectatorilor. Am achiziționat echipamente noi care vor oferi o imagine de mai buna calitate. A fost o muncă incredibilă să ne mutăm în câteva zile. Încă mai avea de îmbunătățit lucruri, iar trecerea la HD ne va ajuta să oferim un produs mai bun. Nu modificăm grila", a explicat Roxana Băncuță, directorul executiv al televiziunii Realitatea Plus.

Solicitările au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA. 


10 comentarii despre subiectul „Realitatea Plus a obținut licență HD”:
Anonim


Era si cazul. Televiziunile de stiri si teleshopping din occident au fost primele care au transmis gratis in HD cu ani in urma. Ce inseamna ca si-au schimbat aria de acoperire din international in national ? Adica vor fi in HD numai pe cablu si codati sau deloc pe satelit ? De altfel, afirma ca vor sa nu mai fie dependenti de satelit.

Anonim

Au schimbat și denumirea din licență de satelit din SD in HD.

Anonim

Candva era un post de stiri Realitatea TV. Este acelasi ?

Anonim

Da.

Anonim

Pentru al treilea anonim: pana in 2019 au fost doua posturi de stiri: Realitatea TV si Realitatea Plus, din toamna lui 2019, CNA a retras licenta pentru Realitatea TV si de atunci Realitatea Plus a inlocuit Realitatea TV.

Anonim

Deci sa inteleg ca in viitor Realitatea va fi ca si Antena 3, in HD si codat pe satelit sau nu va emite prin satelit. Ca nu vor sa emita prin satelit mai este discutabil si ma refer la costuri dar sa transmiti prin satelit si codat cum este Antena 3 mi se pare o prostie, nu este ca si in cazul PRO TV sau Antena 1 sa codezi din cauza drepturilor de autor.

Cristian

Nu știu de unde ai dedus că va fi codat pe satelit...

Anonim

Am doua intrebari:
1. Realitatea HD va emite si pe satelit sau momentan licenta este doar pentru firmele de cablu?
2. Ce vor sa spuna prin: "Dorim ca la un moment dat să nu mai depindem de satelit" adica in viitor nu va mai fi deloc prin satelit ci doar prin cablu si online?

Anonim

Oare cand o sa intre REALITATEA PLUS HD in grila DIGI

Bogdan

A întrat la Digi, ascuns pe frecventa 545MHz

https://youtu.be/6Sif4h-7ZDw

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile