luni, 20 iunie 2022

TVR INFO revine din 22 iunie 2022, iar TVR Cultural din toamnă

Televiziunea de știri TVR INFO revine pe micile ecrane din 22 iunie 2022. Emisia va debuta la ora 7:00 dimineața, având motto-ul: „Știri de încredere”.

Avem nevoie mai mult ca niciodată de știri de încredere, atent verificate, realizate de jurnaliști cu experiență, care să ne ajute să navigăm prin vremurile complicate pe care le traversăm. Deși peisajul media nu pare să ducă lipsă de televiziuni de știri, nevoia de informații de calitate, serioase, echidistante, abordate cu calm și responsabilitate, este mai mare ca niciodată. Pentru a răspunde acestei nevoi relansăm TVR INFO. Atât TVR INFO, cât și TVR Cultural, pe care îl vom relansa la toamnă, vor fi finanțate din bugetul existent al televiziunii publice, fără alocări financiare suplimentare”, a explicat Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv, într-un comunicat de presă.

Viața politico-socială va fi analizată de jurnaliști precum Ramona Avramescu, Roxana Zamfirescu, Marinela Mititelu, Eugen Rusu sau Mihai Rădulescu. De educație se vor ocupa Diana Dumitrașcu și Laura Fronoiu, iar informațiile din apărare și securitate internațională sunt acoperite de Adelin Petrișor, Ilinca Nazarie și Vlad Ungar.

Ioana Dumitrescu, Lucian Pârvoiu, Gabriel Giurgiu și Loara Ștefănescu, printre alții, se vor axa pe politica externă. Economia este decriptată de Mădălina Chițu, Dragoș Porojnicu, Ionuț Gheorghe și Cătălin Deacu.

Viața parlamentară este monitorizată permanent de Alina Sorocean, Luiza Gireadă și Marius Vulpe. Cu ochii pe justiție stau Alex Costache, Marius Popescu și Liliana Năstase.

Sănătatea este diagnosticată de Diana Brâncuș. Cultura este adusă pe TVR INFO de Mirela Nagâț și Camelia Csiki, iar life style-ul și cultura urbană de Albertina Ionescu.

Dorina Florea, Alina Stancu, Stela Popa, Loredana Iordache, Teodora Antonescu, Andra Soceanu și Radu Andrei Tudor completează galeria jurnaliștilor care vor prezenta conținutul TVR INFO.

Producțiile TVR INFO vor fi realizate de către Direcția de Știri a Societății Române de Televiziune.

Ce programe vor fi difuzate la TVR INFO?

Începem dimineaţa, de luni până vineri, de la 7.00 la 10.00, simultan cu TVR 1, cu emisiunea „3 ceasuri bune”, alături de Maria Smarandache și Bogdan Muzgoci, iar informaţiile din oră în oră ne sunt aduse de Andra Soceanu.

Dezbaterile „INFO+”, cu personalităţi relevante şi evenimentele marcante ale zilei, vor fi moderate de Eugen Rusu, între orele 10.00 şi 12.00, iar de la ora 15.00, alternativ, de Radu Andrei Tudor/Loredana Iordache.

Buletinele informative ale zilei sunt prezentate de Stela Popa/Teodora Antonescu, de la 12.00, Loredana Iordache/Alina Stancu, de la 14.00, Radu Andrei Tudor/Dorina Florea, de la ora 20.00, în timp ce Mihai Rădulescu/Stela Popa/Dorina Florea aduc ştirile de noapte, de la ora 23.00.

Acestora li se adaugă jurnalele „INFO+” de weekend, ce vor fi prezentate de Alina Stancu/Cristi Petru/ Andra Soceanu/Loredana Iordache.

Deciziile care ne afectează viaţa pe plan economic sunt explicate zilnic, de la ora 16.00, la „Banii, azi”, de Catalin Deacu/Mădălina Chitu/Ionuț Gheorghe.

Printre programele proprii ale postului, telespectatorii vor putea vedea „Ediţia de luni” de la ora 17.00, cu Alina Stancu/Roxana Zamfirescu, „Info EDU”, miercuri, ora 17.00, cu Diana Dumitrașcu, „Prim-Plan”, cu Laura Fronoiu, de luni până vineri, ora 19.00, „Tema Zilei”, marţi - duminică, ora 21.00, prezentată de Ramona Avramescu/ Marinela Mititelu/Mihai Rădulescu, respectiv „Context”, de marţi până vineri, de la ora 22.00, cu Marinela Mititelu/Ramona Avramescu.

Radu Andrei Tudor ne aşteaptă în fiecare sâmbătă, de la 10.10 la emisiunea „Global”, iar de la 11.10 petrecem „Sâmbăta cu Albertina”, realizată de Albertina Ionescu.

În programul sfârşitului de săptămână mai regăsim un magazin informativ pentru minorităţi, „Info Etnic”, prezentat de Teodora Drăgoi, duminică, ora 11.00, emisiunea „Europa printre rânduri”, cu Lucian Pârvoiu - duminică, ora 15.10 şi o emisiune în direct dedicată iubitorilor sportului, „INFO Sport”, prezentată de Dorin Chioţea, în zilele de sâmbătă şi duminică, ora 22.00.

De asemenea, veți mai putea regăsi pe TVR INFO și programe care au debutat pe alte canale: „Referendum”, „Inspiră România”, „Breaking Fake News”, „Radar Geopolitic”, „COOLtura”.

În weekend, puteți urmări „Cu capu-n zori”, „Dosar România”, „Exclusiv în România”, „Frontul”, „Adevăruri despre trecut”, „Europa mea”, „E vremea ta” şi „Natură şi aventură”.

De la TVR Moldova, TVR INFO va prelua emisiunea „Conexiuni”.

Noua licență este și în HD


Societatea Română de Televiziune a obținut în luna martie licența audiovizuală pentru difuzarea prin satelit și în sistem digital terestru a serviciului de programe TVR INFO. Reprezentantul TVR a specificat în cadrul ședinței CNA din acel moment că se depun toate eforturile pentru a începe emisia cât mai rapid, iar cabliștii sunt nerăbdători sa preia TVR Info atunci când testele tehnice vor fi finalizate. În acel moment se mai preciza că formatul de difuzare prin satelit va fi HD, fără înscrierea HD în denumire, iar în multiplex MUX 1 va fi difuzat necriptat, în SD.

Date de recepție

TVR INFO va putea să fie recepţionat astfel:

- prin cablu: la toți operatorii autorizați din România;

- digital terestru: DVB-T2 – MUX1, operat de Societatea Națională de Radiocomunicații;

- satelit: din pachetul SRTv, cu următoarele date de recepţie:

Satelit: Eutelsat 16 A

Poziţie orbitală: 16°Est

Transponder D4

Frecvenţă de recepţie: 11512MHz

Symbol Rate: 29500

Polarizare: verticală


UPDATE 22 iunie 2022: TVR Info a început sa fie introdusă la majoritatea operatorilor de televiziune prin cablu din România (inclusiv la DIGI TV cablu tv digital, în versiune HD - detalii AICI).


26 de comentarii despre subiectul „TVR INFO revine din 22 iunie 2022, iar TVR Cultural din toamnă”:
Anonim

În sfârșit, revin. Totuși nici o veste despre rezoluția la care va fi relansat TVR Cultural. Sperăm să fie și aici HD.

Anonim

Păcat că nu o sa il vedem lansarea si pe online. Platforma TVR + nu mai funcționează din nou de mult timp.

Anonim

Pentru primul anonim. TVR Cultural va fi in HD pe cablu si satelit si SD pe terestru. De exemplu pe satelitul Eutelsat 16 Est TVR Info emite in HD la fel va fi si cu TVR Cultural la toamna.

Anonim

TVR INFO deja în grilă la Vodafone

Hypex

Sper să intre la DIGI

Anonim

Mai bine lansa TVR Cinema și TVR SPORT sau TVR Muzical

Anonim

În concluzie, ce canale HD se pot recepționa terestru la nivel national ?

Anonim

TVR info bine înțeles codat în sistem conax contego nici vorbă fta free to air..

Anonim

Pentru ultimul anonim: Canalele TVR se pot decoda, cumperi cartela TVR si ai gratuit TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3, TVR Info, TVR Moldova si in curand TVR Cultural pe satellitul Eutelsat 16 Est. Cartela costa 50 lei si te scuteste de antena terestra si in unele cazuri receptor DVB-T2

Anonim

Tvr HD info cand întra în grila rcs&RDS???

Anonim

A intrat si la RCS RDS, in HD, dar trebuie scanat manual dupa alti operatori, nu intra automat.

Anonim

Știți cumva pe ce frecventa a intrat TVR info la Digi? Eu am scanat și am găsit Realitatea plus HD pe frecvența 546.

Anonim

Pentru anonimul care spune că tvr info a întrat la digi sa spună și pe ce frecventa

Bogdan

A întrat la Digi, ascuns, frecventa 554MHz

https://youtu.be/Avx4O49fpFA

Emil Raevschi

Salut. Au intrat TVR INFO HD pe o frecventa noua 554000. 256QAM. 6900, iar REALITATEA PLUS HD pe frecventa cu EURONEWS 546000. 256QAM. 6900. se găsesc și la scanare după operație DIGI adică în NIT. (Drobeta Turnu Severin)

Anonim

a intrat începând de astăzi în grila DIGI Timișoara, nu știu pe ce frecvențe au intrat în țară următoarele programe HD !
programul Realitatea Plus HD pe frecventa 554000 6900 256 QAM (dacă nu vi-a intrat automat programul atunci trebuie să scanați manual frecvența)
programul TVR INFO HD a fost introdus pe o frecvență nouă 562000 6900 256 QAM (ATENȚIE ! ori o introduci manual ori dai resetare din fabrică a tv-ului)
vizionare plăcută !

Anonim

Tulcea: 554000 6900 256 QAM

HD Satelit România

TVR Info a început sa fie introdusă la majoritatea operatorilor de televiziune prin cablu din România (inclusiv la DIGI TV cablu tv digital, în versiune HD - detalii AICI).

Anonim

Întrebare este dece la posturile TVR trebuie neapărat card pentru decorarea în sistem conax de exemplu la toate posturile naționale ungurești de stat sunt la liber fta

Yala

A mai fost explicat: din cauza drepturilor de licențiere a programelor la nivel european, unde ajunge semnalul de la satelit, din următoarele considerente: maghiarii și alții dublează vocal programele străine in maghiara, deci nu le înțeleg decât maghiarii, iar TVR le lasă audio în engleză -de exemplu la filme, programe și documentare - , doar cu subtitrare in română, deci le înțeleg toți vorbitorii de limba engleza din toată Europa și astfel ar fi i încălcare a drepturilor de licențiere. Dacă și maghiarii și alții ar lăsa sunetul original in engleză, ar trebui sa le codeze.

Anonim

@Yala mai bine prefer ca filmele si serialele sa fie in limba originala decat dublate sau sa fie doua piste audio, una pentru limba originala a filmului si a doua limba romana. Ce nu inteleg de ce TVR Info este codat CONAX? Cand alte canale de stiri sunt transmise la liber pe satelit. La TVR 1, TVR 2, TVR 3 si in curand TVR Cultural inteleg motivul codarii. In cazul meu le pot vedea pe satelit pentru ca am cartela TVR.

Yala

Nu e vorba de cum preferăm, de fapt eu ți-am explicat chiar cauza necesității codării. Adică faptul că ei transmit sunetul in original, in engleză, ii obliga sa cripteze programele. Chiar aceasta e explicația, eu nu îmi expuneam preferințele mele. Îmi cer scuze daca nu am fost suficient de clar. Explicația o știu chiar de la un angajat pe juridic de la tv.

Cosmin

Anonim, tot așa știu și eu. Pe satelit semnalul ajunge in toată Europa, iar cei care vând filmele, serialele etc către TVR nu sunt de acord sa fie difuzate în engleza in toata Europa decât doar criptat, ca sa le poată vinde separat încă o dată și la alte televiziuni europene. Că doar nu cumpără TVR licență în engleză la filme pentru toată Europa, ar costa fiecare film de 20 ori mai scunp. Cine vrea sa le difuzeze la liber, fie le difuzează cu semnal doar pe teritoriul României,deci cablu tv sau dvbt2, fie le dublează vocal, fară pista originala, și le difuzează prin satelit, așa cum procedează Ungaria, Germania și alte țări.

Anonim

Totuși cea ce nu înțeleg dece TVR info este codat conax este post informativ de informații.

Anonim

@Anonim
Sunt doua raspunsuri, ori il va lasa la liber in viitor, ori ca sa te oblige sa cumperi cartela TVR daca ai propriul sistem de receptie prin satelit sau te multumesti cu TVR Info SD transmis terestru DVB-T2

Anonim

A fost aprobata licenta pentru emisia prin satelit, cablu si terestru. TVR Cultural va fi lansat pana la sfarsitul anului.

Sursa:
https://www.news.ro/cultura-media/tvr-cultural-va-emite-din-nou-dupa-10-ani-de-intrerupere-1922400406122022091820851334

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile