miercuri, 6 iulie 2022

HBO Max nu va mai realiza producții originale locale în Europa Centrală și alte regiuni

Warner Bros. Discovery (WBD) nu va mai realiza producții originale locale pentru serviciul de streaming HBO Max în țările nordice și Europa Centrală și nici în Țările de Jos și Turcia (după mai puțin de un an). Decizia este parte a unei revizuiri a strategiei globale, în urma fuziunii WarnerMedia și Discovery și a planurilor ulterioare de a combina HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu, gigantul media urmărind să facă astfel economii de 3 miliarde dolari în doi ani. Nu au fost luate încă decizii cu privire la posibile concedieri și nu au exista nici demisii, ca urmare a noilor decizii.

Gigantul media a confirmat că analizează în prezent ceea ce este deja în producție sau post-producție în țările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda), Europa Centrală și Țările de Jos, pentru a determina dacă respectivele producții vor fi disponibile pe HBO Max sau dacă se vor fi semnate acorduri diferite de acordare a licențelor. Anumite producții europene și americane sunt deja eliminate de pe HBO Max, la nivel global.

Cu toate acestea, producțiile din Spania și Franța nu sunt afectate, iar modificările nu afectează afacerea Discovery moștenită sau televiziunile gratuite ale Warner Bros. Discovery. Compania a precizat: „Pe măsură ce continuăm să lucrăm la combinarea HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care va exemplifica amplitudinea conținutului de la Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conținut pentru serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programe originale de la HBO Max, precum și să încetăm eforturile noastre inițiale de programe pentru HBO Max în țările nordice și în Europa Centrală. De asemenea, am încetat activitățile noastre de producție în teritoriile mai noi, adică în Țările de Jos și Turcia, care au început în ultimul an. Totuși, angajamentul nostru față de aceste piețe nu s-a schimbat. Vom continua să comandăm conținut local pentru rețelele liniare ale Warner Bros. Discovery din aceste regiuni și rămânem cumpărători importanți de conținut local de la terți, pentru a fi utilizat în serviciile noastre de streaming.

Warner Bros. Discovery (WBD) urmează să lanseze noul său serviciu de streaming combinat în Franța, gigantul media confirmând că lansarea globală a HBO Max s-a încheiat. Nu a fost anunțată o dată de lansare pentru serviciul de streaming (care încă nedenumit) care va combina conținut HBO Max și Discovery+. Era de așteptat ca HBO Max să fie lansat în Franța în 2023.

Planurile anunțate anterior (de a lansa HBO Max în Islanda, Turcia, Grecia și Țările Baltice), făcute înainte de fuziunea de 43 de miliarde de dolari și schimbarea ulterioară a managementului, au fost, de asemenea, abandonate, deși nu este încă confirmat dacă în aceste țări va fi lansat serviciul de streaming combinat.

Franța este un teritoriu european cheie pentru serviciile de streaming de la nivel mondial, iar Warner Bros. Discovery a făcut o serie de angajări recente în această țară, inclusiv fostul director al Canal+ (Vera Pelketian), precum și Clémentine Bobin de la Arte France, pentru a dezvolta și produce originale franceze pentru HBO Max.

Deși nu este confirmat dacă respectivii directori vor lucra acum pentru conținutul serviciului combinat, eforturile originale de programe franceze urmează să continue în Franța.

Warner Bros. Discovery a confirmat că lansările HBO Max în Europa, din luna martie, au fost ultimele. CEO-ul și președintele David Zaslav a declarat: „Nu vom lansa serviciul pe noi piețe deocamdată. Nu vom urmări în mod agresiv creșterea numărului abonaților, atâta timp cât lucrăm la această nouă prioritate, adică la combinarea acestor platforme”.

Totuși, lansarea platformei Discovery+, care a debutat în Germania și Austria săptămâna trecută, este de așteptat să continue, cu strategii diferite pentru cele două servicii separate, înainte să fie în cele din urmă fuzionate.

Gigantul media a mai precizat: „Warner Bros. Discovery și-a declarat public angajamentul față de un serviciu de streaming unic care combină HBO Max și Discovery+ și valorifică conținutul combinat de neegalat al organizației. Continuăm să ne dezvoltăm planurile de a lansa un serviciu global de înaltă calitate, atât în ​​teritoriile în care avem prezență în streaming, cât și pe noi piețe. Franța rămâne o piață importantă din punct de vedere strategic și vom confirma momentul lansării, în timp util.


Niciun comentariu despre subiectul „HBO Max nu va mai realiza producții originale locale în Europa Centrală și alte regiuni”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile