miercuri, 20 iulie 2022

Performanța economică a industriei sateliților

Timp de mai bine de două decenii, în fiecare an, Asociația Industriei Sateliților a prezentat analiza performanței economice a industriei sateliților. Cel mai nou raport arată că economia spațială globală avea o valoare de 368 de miliarde de dolari (359,4 miliarde de euro) la sfârșitul anului 2021, dintre care industria sateliților un total de 279 miliarde dolari.

Segmentul de lansare a sateliților, deși de mare importanță strategică în industria sateliților, este evaluat la doar 5,7 miliarde de dolari, în timp ce serviciile prin satelit pentru consumatori valorează peste 118 miliarde de dolari.

Serviciile de consum din industria sateliților (inclusiv DVB/DTH, radio prin satelit DARS și veniturile de la utilizatorii finali de bandă largă prin satelit) din SUA valorează 45,2 miliarde dolari, iar cele din restul lumii valorează 72,8 miliarde dolari. Serviciile „Enterprise”, inclusiv acordurile pentru închiriere transpondere, servicii gestionate în benzile FSS prin satelit, precum și de voce și date mobile prin satelit in benzile MSS, valorează 17,2 miliarde de dolari.

Echipamentele terestre ale consumatorilor, inclusiv antenele de satelit pentru consumatori și echipamentele aferente, au adus venituri de 17,3 miliarde de dolari. Construcția sateliților este declarată ca fiind în valoare de 13,7 miliarde de dolari, în ceea ce privește veniturile.

Industria lansărilor valorează în total 5,7 miliarde de dolari și este împărțită într-o cotă de de 2 miliarde de dolari (36%) pentru SUA și 3,7 miliarde de dolari pentru lansările comerciale din afara SUA (și un total de 113 lansări achiziționate comercial).


Un comentariu despre subiectul „Performanța economică a industriei sateliților”:
Anonim

pacat ca Romania nu are un satelit , mai ales sa fie pentru cati furnizori romani sunt pe hellast sat , eutelsat etc , era mai bine sa-i adune pe toti pe un singur satelit romanesc !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile