joi, 7 iulie 2022

RCS RDS va efectua modificări semnificative ale grilei de programe, prin repoziționarea televiziunilor

RCS & RDS S.A. și-a anunțat abonații, prin intermediul unei scrisori (un fișier .pdf denumit "scrisoare_grila_tv", atașat în emailul care anunța emiterea facturii pe luna curentă) că va efectua modificări semnificative ale grilei de programe, prin repoziționarea televiziunilor.

Mai jos regăsiți textul scrisorii, citat integral:

"Având în vedere modificările aduse Legii audiovizualului, de către Parlamentul României, cu susținerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) și a Ministerului Culturii, vă informăm că suntem obligați să modificăm grila de programe prin repoziționarea canalelor TV. 

În consecință întreaga grilă de programe va suferi schimbări semnificative în ceea ce privește locul canalelor în grilă. Multe dintre canalele aflate până acum la sfârșitul grilei de canale vor fi regăsite la începutul grilei, precum și invers.

Cu toate că RCS & RDS și-a exprimat dezacordul cu privire la modificările legislative, modificări pe care le considerăm în detrimentul abonaților, legea a fost adoptată de către Parlamentul României fără a se ține cont de argumentele aduse de societatea noastră.

Vă anunțăm că aceste schimbări nu presupun eliminarea vreunui canal TV recepționat în prezent, ci doar repoziționarea canalelor în grilă. După actualizarea grilei, stabilirea ordinii canalelor poate fi realizată oricând de dumneavoastră din meniul televizorului, fie prin crearea propriei liste de canale favorite, fie prin aranjarea în ordine alfabetică.

Pentru mai multe informații legate de această reorganizare a grilei de canale TV, vă invităm să accesați site-ul www.digi.ro, să ne contactați la numărul de telefon 031 400 4414 (pentru București) sau 03XX 400 414, unde XX reprezintă prefixul județului, ori să vizitați cel mai apropiat magazin sau punct de prezență DIGI. 

Ne exprimăm regretul pentru eventualele inconveniente create.

Vă mulțumim pentru înțelegere!"

În scrisoarea de la RCS RDS nu este menționată data calendaristică a efectuării modificărilor.


25 de comentarii despre subiectul „RCS RDS va efectua modificări semnificative ale grilei de programe, prin repoziționarea televiziunilor”:
Anonim

Trebuia făcută treaba asa de mult timp, fără sa mai fie necesara intervenția autorităților statului.

Anonim

Pai și de ce a trebuit să intervină statul cu o astfel de măsură ? Nu mi se pare normal că sa modeleze statul un produs comercial privat. E exact cum ar obliga statul pe Sony sa ordoneze jocurile din lista consolei într-o anumită ordine, sau pe Netflix să pună filmele într-o ordine decisă de stat și nu de Netflix :)))

Anonim

Sunt absurzi anonim 2. grila lor era bună dacă aveai pana la 100 de posturi în grila, perioada de început a RCSului. De la 200 de posturi sa ai posturi de știri în SD când exista varianta HD la coada grilei deja tine de "rasu plânsu". Are și Digi dreptate cu multe chestii, nici mie nu mi se pare normal sa vadă postul acela cu chipurile cât ecranul în primele poziții la știri,

Anonim

Aceasta lege ne da numai de lucru, scaneaza din nou, ordoneaza din nou, oricum nu le las cum le pun ei, jumate le sterg si le pun intr-o ordine pe care le prefer. Din partea mea puteau fi si amestecate, oricum la o rescanare imi apar in ordine alfabetica

Anonim

Sper ca o sa împărtă grila digitala de la 1 la 100 în posturi HD, dea 101 la 200 în posturi SD și de la 400 incolo cele 4 K

Anonim

Este o ocazie excelentă pentru a scoate din grilă dublurile analogice sau SD.

Anonim

Nu sunt fan Digi da' sa vii cu niște legi absurde împotriva singurei companii românești care a băgat bani într-o rețea de fibra optica luata de la ZERo..

Cosmin

Anonim, legea se aplică nu doar "'impotriva' Digi, ci va trebui aplicata de toți operatorii aceasta reorganizare a grilei. Însă doar Digi a anunțat deocamdată. Dar o vor face toți.

Anonim

nu poti sa scoti analogicele sau SD-urile pana nu dispare si ultimul TV analog si/sau ultimul device care nu stie mpeg4
Legea te obliga sa asiguri clientului accesul la ceea a achizitonat.
Daca scoti si nu vede tzatza leana si alti 10, iti fac reclamatie la ancom si anpc

Anonim

Și cum aflăm cum dispare ultimul TV analog ? Cine stabilește ? Am și eu vreo 3 duse la țară cu ani în urmă, dar pe care nu le mai folosesc. Le socotești și pe acelea ?

Anonim

S-a avansat vreo dată din care va avea loc această schimbare a ordinii din grilă ?

Anonim

La mine azi 12 iunie au facut schimbarea si asa era varza aranjarea acum e mai varza, pe 314Mhz au bagat si Tv Galati

Anonim

Pardon, 10 iulie 2022 pentru mesaju de mai sus

Costi

Jud Tulcea grila modificată plus cum spune anonim mai sus tv galați adăugat

Anonim

Cei care avem Camuri CI PLUS de la Digi nu se modifică grila de canale

Dorin Florea

Nu poți să știi sigur, din cauză că există posibilitatea sa mute unele televiziuni pe alte frecvențe și astfel să schimbe parțial ordinea și la cei cu CAM-uri.

Grecu Dan

Au mai făcut odată acum câțiva ani în urmă. Este foarte bine că autoritățile statului i-a obligat, pentru că programele din listă sunt prost aranjate în listă. Este jenant din partea lor, pentru că numai respecta publicul și abonații români.

Anonim

Se pare că aceste schimbări s-au făcut nu doar asupra ordinii, ci și a conținutului canalelor. De exemplu în acest moment National Geographic difuzeaza o emisiune (Epave de război) cu sunet exclusiv în limba maghiară. Acum câteva zile am fost nevoit să văd filme pe un canal de filme, un film deasemenea dublat în limba moghiară, fără a putea alege o altă coloană sonoră. Ce se întâmplă ?

Cosmin

Modificările despre care spui că apar la tine nu au legătură cu schimbarea ordinii televiziunilor in grilă. Sunt variabile tehnice diferite pentru schimbarea ordinii și pid-urile audio. E doar o coincidența, adică modificări diferite care s-au întâmplat în același timp.

Cosmin

La mine merge in engleza pe National Geographic, rescanează.

Cristy

Aplicaţia Digi Online este acum disponibilă şi pe Android TV

brO

Salut dar si pe analogic o sa deranjeze sau numai pe digi tv :)

Anonim

Și la mine National Geographic merge în engleză cu subtitrare în limba română. E drept că mai sunt și "scăpări" în maghiară, asupra cărora nu se poate interveni, dar sunt foarte rare și nu trebuie luate în seamă.

Marius

Deja s-a intamplat acest lucru.

Anonim

Îmi puteți recomanda un decodor DVB-C care să poată sorta programele în ordinea transmisă de provider? (Sau la ce specificații să mă uit pentru o asemenea "funcționalitate"?)
Mulțumesc!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile