joi, 22 septembrie 2022

Eurosport transmite Laver Cup, ultimul turneu al lui Roger Federer

Două echipe se luptă pentru un trofeu măreț: doisprezece dintre cei mai buni jucători de tenis din lume, conduși de două legende, alături de sărbătorirea carierei lui Roger Federer. Ediția din acest an a Laver Cup este transmisă la Eurosport între 23 și 25 septembrie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Romania. Fanii din Europa pot urmări fiecare punct și moment important din competiția care marchează retragerea din activitate a legendarului Roger Federer, în direct și la cerere la Eurosport 1 și Eurosport Player.


Mingi de tenis - fotografie realizată de HD Satelit România

Competiția se desfășoară în acest an la Arena O2 din Londra. Timp de trei zile, Echipa Europei (Team Europe) se va duela cu Echipa Lumii (Team World), iar printre jucătorii care vor evolua se numără:

- Roger Federer, unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului, revine pe teren pentru ultima dată, în turneul care marchează retragerea sa din ATP Tour;

- Novak Djokovic și Rafael Nadal, având împreună 43 de titluri de Grand Slam câștigate, vor face parte din Echipa Europei, în timp ce fostul număr 1 mondial Andy Murray va juca și el în fața publicului din Londra;

- Stefanos Tsitsipas și finalistul US Open, Casper Ruud, vor face la rândul lor parte din echipa legendară a Europei de la Laver Cup;

- Starurile din top 20 mondial, Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman și semifinalistul US Open, Frances Tiafoe, vor reprezenta Echipa Lumii, care încearcă să câștige pentru prima oară Laver Cup;

- Alături de ei vor juca Alex De Minaur și Jack Sock;

- Marii rivali de odinioară, Björn Borg și John McEnroe, vor fi căpitanii celor două echipe, pentru care Thomas Enqvist și Patrick McEnroe vor fi vice-căpitani.

Eurosport va oferi fanilor toate meciurile de la Laver Cup, pe parcursul a trei zile dedicate tenisului. Conținut exclusiv, opiniile experților Eurosport, știri, video-uri și materiale speciale de la competiție se vor găsi și pe Eurosport.ro.

Scott Young, SVP Content and Production Warner Bros. Discovery Sports, a spus: „Laver Cup face parte dintr-un an monumental pentru tenis, pe parcursul căruia am fost martorii unor povești remarcabile, dar și controversate. Noi campioni de Grand Slam și-au lăsat amprenta asupra sportului, în timp ce legendele tenisului au stabilit noi recorduri, dar au fost nevoiți și să învingă adversitatea pentru ca moștenirile lor să reziste. Recent am sărbătorit retragerea unei adevărate campioane, iar acum este timpul să ne luăm rămas bun de la altă legendă a sportului. Acestea sunt momente pe care nu le-am mai văzut de ani de zile. Carlos Alcaraz este cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar la numai 21 de ani Iga Swiatek este, de asemenea, lider mondial și are trei trofee de Grand Slam în palmares. Acești jucători, precum și alții din era actuală, scriu viitorul sportului, iar noi suntem aici să oferim tuturor aceste momente. Toate acestea ne-au ajutat să interacționăm cu un număr record de fani în Europa prin transmisiunile noastre de la Grand Slam-uri și tot ce le înconjoară. La numai două săptămâni după US Open, fanii tenisului vor putea urmări unii dintre cei mai mari campioni ai sportului, iar echipa Eurosport va fi la Londra pentru a transmite în toată Europa fiecare lovitură și fiecare poveste, indiferent de platformele pe care vor urmări turneul.

Jucătorii celor două echipe (și clasarea lor ATP pe 19 septembrie)


- Team Europe: Casper Ruud (#2), Rafael Nadal (#3), Stefanos Tsitsipas (#6), Novak Djokovic (#7), Andy Murray (#43), Roger Federer

- Team World: Taylor Fritz (#12), Felix Auger-Aliassime (#13), Diego Schwartzman (#17), Francis Tiafoe (#19), Alex De Minaur (#22), Jack Sock (#128)


Programul Laver Cup


Vineri, 23 septembrie, 15:00 – Sesiunea de zi, 2 meciuri de simplu (1p)

Vineri, 23 septembrie, 21:00 – Sesiunea de seară, 1 meci de simplu, 1 meci de dublu (1p)

Sâmbătă, 24 septembrie, 15:00 – Sesiunea de zi, 2 meciuri de simplu (2p)

Sâmbătă, 24 septembrie, 21:00 – Sesiunea de zi, 1 meci de simplu, 1 meci de dublu (2p)

Duminică, 25 septembrie, 14:00 – Sesiunea finală, 2 meciuri de dublu, 2 meciuri de simplu (3p)

Prima echipă care adună 13 puncte câștigă Laver Cup

Citate ale experților Eurosport


Mats Wilander: „Faptul că avem din nou cei patru mari jucători la Laver Cup este cu adevărat incredibil. Vom putea urmări cum vor interacționa dacă vor juca în meciurile de dublu împreună, dar și atunci când se vor afla împreună urmărind alți componenți ai echipei jucând. Acest turneu ne prezintă o situație pe care nu o credeam posibilă. Nu s-a putut întâmpla în primii șase ani de Laver Cup, dar acum s-a întâmplat. Echipa Lumii va trebui să se ridice la înălțime și să facă din acest duel unul strâns. Istoric, Europa conduce cu 6-0, iar John McEnroe nu este un căpitan mulțumit în acest moment. Să conduci echipa împotriva celor patru mari jucători... John, succes!

Alex Corretja: „Abia aștept să-l văd pe Roger pe teren. Suntem cu toții încântați să-l vedem jucând, chiar și dacă va juca numai un meci de dublu. Să sperăm că va fi sănătos, în formă. Are nevoie de meciuri în picioare, așa că Laver Cup este competiția perfectă pentru el, pentru a vedea cum se deplasează și cum se ajustează. Este foarte important pentru tenis să-l vedem pe Roger înapoi, iar faptul că cei patru joacă împreună este un vis devenit realitate. Va fi extraordinar pentru fani și se va juca cu casa închisă. Va exista un contrast de stiluri de joc total diferite, fiecare cu jocul său și cu personalitatea sa, dar puși împreună în aceeași echipă va fi minunat să-i vedem. Abia aștept să vedem și combinația de meciuri de simplu și de dublu, să ascultăm ce-și spun unul altuia și ce vom învăța din asta. Chiar și marii jucători vor să primească sfaturi, așa că va fi interesant pentru public.

Barbara Schett: „Să-i vedem pe cei patru mari jucători reuniți este special. Nu am văzut așa ceva de foarte mult timp – din cauza accidentărilor sau a altor circumstanțe. Este ultima oară când îi vom vedea împreună, în special că nu vor fi rivali pe teren. Vor fi membrii aceleiași echipe și vor trebui să se susțină unul pe celălalt. Vor fi discuții multe și sfaturi împărțite, așa că va fi entuziasmant. De aceea este Laver Cup un turneu unic. Sunt foarte entuziasmată să-l văd pe Federer la Laver Cup. Nu l-am văzut jucând tenis de foarte mult timp. Anul trecut, la Wimbledon, a jucat ultimul său meci. Nu cred că va juca un meci de simplu. Cred că va juca dublu, probabil cu Nadal sau Djokovic. Cred, însă, că toată lumea e entuziasmată și toată lumea vorbește despre acest eveniment. Poate că va fi ultima oară când îl vom putea urmări pe Roger pe teren.

John McEnroe: "În opinia mea, Roger Federer a fost cel mai bun jucător masculin pe iarbă, Novak Djokovic a fost cel mai bun pe hard, iar Rafa Nadal a fost cel mai bun pe zgură. E ușor să trecem cu vederea cât de incredibil este să-i vedem pe toți aici. Cred că în 10-20 de ani, când vom privi înapoi, nu ne va veni să credem. Nu cred că va exista un nou jucător care să câștige 20 de turnee de Grand Slam, însă nu am crezut nici că vreunul dintre aceștia va reuși să o facă. Roger Federer și Serena Williams sunt niște superstaruri și niște legende, așa că pot face ce doresc. În opinia mea, când spui că te retragi trebuie să te retragi, însă observăm și cum alți sportivi revin, realizând că joacă bine și că pot câștiga, așa că totul depinde de ei. Pe de o parte, cred că ei sunt pregătiți să se îndrepte către altceva, însă este ceva foarte dificil de făcut, atunci când tenisul a reprezentat o parte așa de mare din viața lor. Normal că ne-am dori să-i vedem jucând pentru totdeauna, dar cred că atunci când fac astfel de anunțuri e bine să ne spunem că așa trebuie să se termine lucrurile.

Un mesaj personal către Roger: Am iubit să te urmăresc, iar să comentez meciurile tale a fost un privilegiu. Ești cel mai elegant jucător pe care l-am văzut vreodată pe un teren de tenis. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut, e tot ce pot să spun. Dragostea ta pentru sport se reflectă în fiecare dintre noi. Mi s-a făcut pielea de găină fiindcă a fost o plăcere să te urmăresc în acești ultimi 20 de ani.
"


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport transmite Laver Cup, ultimul turneu al lui Roger Federer”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile