marți, 13 septembrie 2022

Winamp 5.9 a fost lansat cu suport oficial pentru Windows 11

Winamp a fost un popular player media (în special audio) la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000 și a primit actualizări rare în ultimii ani, în special pentru a rezolva problemele de compatibilitate. De aceea, lansarea actualizării Winamp 5.9 marchează un eveniment important pentru fanii acestui player audio, fiind primul update major după 4 ani.

Versiunea stabilă a Winamp 5.9 este acum disponibilă pentru descărcare pentru PC-uri Windows, după o lansare beta la începutul acestui an. Playerul media arată și funcționează în continuare la fel ca înainte, dar acum acceptă oficial Windows 11, fișiere media care utilizează codecul VP8 și fluxurile media HTTPS. Restul modificărilor sunt remedieri de erori sau cod rescris. Echipa de dezvoltare Winamp a explicat că schimbarea cea mai semnificativă a fost migrarea întregului proiect de la VS2008 la VS2019.

Winamp are acum la bază un cod mai modern și multe remedieri de erori, iar echipa intenționează să continue să lucreze la mai multe funcții. Este planificat suport pentru mai multe codecuri media, inclusiv Opus, OGV/OGM, H.265, VP9, precum și alte formate. Winamp ar putea adăuga, de asemenea, o vizualizare online pentru Bandcamp, Spotify, versuri online și alte servicii online.

Dezvoltarea versiunii clasice a Winamp are loc alături de alte idealuri ale dezvoltătorului aplicației, legate de muzică, implicând o versiune actualizată pentru mai multe platforme, precum o „Fundație Winamp” care finanțează muzicieni. Echipa Winamp a anunțat în luna martie că Winamp 6 va fi o „aplicație multiplatformă pentru Android, iOS, web etc”, iar Winamp 5 pentru Windows (care a primit acum o actualizare) „nu este pe un drum închis”.

Puteți descărca Winamp 5.9 de AICI. Pe aceeași pagină gasiti si changelog-ul oficial complet al noii versiuni. Versiunea are încă câteva erori minore, pe care echipa intenționează să le rezolve într-o viitoare actualizare 5.9.1.


2 comentarii despre subiectul „Winamp 5.9 a fost lansat cu suport oficial pentru Windows 11”:
Anonim

Îmi place. Îl folosesc de mai bine de 20 de ani.

Daniel S.

Și mie îmi place chiar dacă în ultimul timp am folosit și am deventi fan AIMP, cât timp Winamp a lipsit acesta a devenit cel mai bun player pentru muzică.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile