duminică, 30 octombrie 2022

Platforma Disney+ a cumpărat drepturile exclusive de streaming pentru serialul SF "Doctor Who"

Platforma Disney+ a cumpărat drepturile exclusive de streaming la nivel mondial pentru serialul științifico-fantastic emblematic Doctor Who, într-un acord de anvergură cu BBC Studios. Conform condițiilor acordului, platforma va difuza toate noile episoade ale serialului la nivel internațional, cu excepția Marii Britanii și Irlandei.


Platformă VOD - imagine realizată de HD Satelit România

Președintele Disney+ a precizat: "Suntem încântați de oportunitatea de a aduce noi sezoane ale acestei francize îndrăgite exclusiv la Disney+ și de a prezenta serialul următoarei generații de public din peste 150 de teritorii din întreaga lume. Serialul este o completare perfectă a catalogului nostru în continuă expansiune de conținut global".

CEO-ul pentru distribuție globală de la BBC Studios a adăugat: "Suntem încântați să ne unim forțele cu un partener care ne împărtășește viziunea și ambiția pentru una dintre cele mai emblematice producții din istoria televiziunii britanice. Aceasta este o veste grozavă pentru toți cei care iubesc Doctor Who și pentru toți fanii noi la care vom ajunge prin intermediul acestui parteneriat".

Noile episoade vor fi produse în Țara Galilor de compania Bad Wolf, împreună cu BBC Studios Production. Directorul de conținut al BBC a precizat că Disney este "partenerul perfect pentru serial și va oferi acestei producții audiente mai mari, ajungând la un nou public".

Disney+ are un palmares formidabil din zona producțiilor SF și de fantezie, cu francize precum Marvel și Star Wars. Investiția Disney+ în producția britanică "Doctor Who" va determina realizarea de noi sezoane ale serialului. La momentul redactării acestui articol, Disney + are aproximativ 152 de milioane de abonați la nivel mondial.

Doctor Who este un serial de televiziune britanic de science-fiction difuzat de BBC începând din anul 1963. Serialul prezintă aventurile unui Lord al Timpului, denumit Doctor, o ființă extraterestră care pare a fi umană. Cu diverși însoțitori, Doctorul luptă împotriva inamicilor pentru a salva civilizații și pentru a ajută oamenii aflați în nevoie, de obicei afectați de forțe, ființe sau obiecte extraterestre.

Doctorul explorează universul într-o navă spațială denumită TARDIS, care călătorește în timp și spațiu. Exteriorul TARDIS-ului este similar unei cabine telefonice a Poliției britanice, cabină care era o prezență comună în Marea Britanie în 1963, când serialul a fost difuzat pentru prima dată. De fapt, TARDIS-ul are un interior vast, dar pare mic la exterior. Este este echipat cu un circuit cameleon menit să ofere navei, pentru deghizare, aspectul exterior al unor obiecte locale. Dar, din cauza unei defecțiuni, TARDIS-ul Doctorului a rămas blocat in exterior la aceasta formă de cabină albastră a Poliției britanice. 

Începând cu William Hartnell, treisprezece actori au interpretat personalul Doctorul. În cele mai recente sezoane a fost interpretat de o femeie, actrița Jodie Whittaker. Actorul ruandez-scoțian Ncuti Gatwa va interpreta noul Doctor, începând din anul 2023. Trecerea de la un actor la altul se realizează prin conceptul de regenerare, ca o nouă încarnare, apelând la Tardis, care transformă corpul acestui Lord al Timpului într-unul nou atunci când cel actual este prea grav afectat pentru a se vindeca. Actorii au înfățișări și vârste diferite, dar toți interpretează etape din viața aceluiași personaj, care este aceeași ființă, indiferent de cum arată. Din cauza călătoriei în timp, diferite încarnări ale Doctorului se întâlnesc ocazional.

Serialul reprezintă o latură semnificativă a culturii populare din Marea Britanie și din alte teritorii, devenind unul emblematic, care a influențat generații de profesioniști britanici de televiziune, dintre care mulți au crescut urmărind serialul. Fanii serialului sunt uneori numiți Whovians. Serialul este listat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai longevivă producție tv științifico-fantastică din lume, precum și cel mai de succes serial SF din toate timpurile, pe baza audientelor generale, a DVD-urilor și cărților asociate, precum și traficul din iTunes.

Serialul a rulat inițial din anul 1963 până în anul 1989. A existat o încercare nereușită de a reînvia serialul în anul 1996, cu un episod pilot, sub forma unui film de televiziune intitulat Doctor Who. Serialul a fost relansat abia din anul 2005 și de atunci a fost produs intern de BBC Wales din Cardiff. Doctor Who a generat de asemenea numeroase spin-off-uri, inclusiv benzi desenate, filme, romane, drame audio și serialele de televiziune Torchwood (2006-2011), The Sarah Jane Adventures (2007-2011), K9 (2009-2010) și Class (2016). A fost subiectul multor parodii și referințe în cultura populară.


2 comentarii despre subiectul „Platforma Disney+ a cumpărat drepturile exclusive de streaming pentru serialul SF "Doctor Who"”:
Anonim

Wow!! Sunt un mare fan Doctor Who și am deja abonament la Disney Plus, deci ce veste mai buna puteam sa aflu? Mulțumesc de info!

CH+

Am urmărit primele sezoane din Doctor Who (2005) acum mulți ani când eram mic în primii 2 ani de școală. Ce bine că se difuzează din nou la TV în România după lansara BBC First la noi. În țara de origine, Marea Britanie, a ajuns la sezonul 13.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile