miercuri, 2 noiembrie 2022

Doi bărbați au fost condamnați la închisoare cu executare pentru furnizarea ilegală de servicii tv prin protocol IP și VOD

Doi bărbați au fost condamnați după ce au vândut retransmisii tv prin protocol IP ilegale ale unor programe produse de Sky și BT Sport și au permis distribuirea neautorizată de filme la cerere.

Mașină de Poliție britanică - imagine realizată de HD Satelit România

În urma unui proces la Canterbury Crown Court din sud-estul Angliei, pe baza unei investigații efectuate de Kent County Council Trading Standards, numitul B. M. din Londra a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, iar numitul D. B. din Dover a fost condamnat la 2 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru trei capete de acuzare.

Cei doi au fost arestați după ce și-au vândut „Pachetul diamant” de 120 de lire sterline/an unui angajat al Consiliului, în 2019. În scurt timp au fost executate mandate de percheziție de către echipa Kent County Council Trading Standards din Dover și Tonbridge, unde au fost confiscate mai multe dispozitive electronice, inclusiv receptoare personalizate si media-playere. 

Conform anchetatorilor, aceste dispozitive ilegale utilizau software dedicate si suplimente speciale pentru a accesa transmisii tv în mod ilicit. Ancheta ofițerilor a mai relevat că respectivele persoane vindeau diferite niveluri de abonament, oferind instrucțiuni abonaților despre cum să acceseze programe, filme și evenimente sportive.

Operațiunea ilegală a fost derulată prin intermediul rețelelor de socializare, sun denumirea de Bills Tv, iar banii au fost încasați prin intermediul a cinci conturi separate ale unui serviciu de transfer online. În aproximativ 18 luni, frauda le-a adus celor două persoane peste 540.000 de lire sterline (619.000 de euro). Numitul B. M. a obținut 399.536 lire sterline, iar D. B. a obținut 140.568 lire sterline, fonduri despre care se crede că sunt provenite din această activitate ilegală.

Ambele persoane au motivat faptul că au familii numeroase care se bazau pe aceste fonduri și că, înainte de aceste infracțiuni, au fost cetățeni exemplari. Însă judecătorul a spus că problema este „prea gravă” pentru a evita pedepsele privative de libertate, trimițând un avertisment celor care doresc să procedeze la fel sau celor care aleg să cumpere abonamentele tv ilegale.

Autoritățile au început și procedurile de confiscare a beneficiilor materiale ale infracțiunii.


Niciun comentariu despre subiectul „Doi bărbați au fost condamnați la închisoare cu executare pentru furnizarea ilegală de servicii tv prin protocol IP și VOD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile