vineri, 9 decembrie 2022

70 de persoane, anchetate pentru furnizarea de servicii tv prin protocol IP ce vizau 70% din streamingul ilegal din Italia

O operațiune a Poliției Poștale si de Comunicații din Catania împotriva pirateriei audiovizuale s-a finalizat cu executarea a numeroase percheziții și sechestre în 23 de provincii ale Italiei. 70 de persoane sunt în prezent anchetate pentru asociere infracțională care a vizat difuzarea ilegală a programelor de televiziune cu acces condiționat. De asemenea, aceste persoane sunt cercetate pentru o altă serie de infracțiuni precum spălarea banilor, transferul fraudulos de bunuri, uzurparea identității, deținerea și fabricarea de documente de identificare false, folosirea abuzivă și falsificarea instrumentelor de plată fără numerar.


Bărbat la tv - imagine realizată de HD Satelit România

Investigațiile (demarate din procedurile de monitorizare constantă a internetului pentru a combate infracționalitatea informatică) au făcut posibilă descoperirea unei asociații infracționale organizate ierarhic pe roluri distincte și foarte specifice (șef, șef adjunct, maestru, admin, tehnician, revânzător), ale căror servicii au fost distribuite în Italia (Catania, Roma, Napoli, Salerno și Trapani) și în străinătate (în Anglia, Germania și Tunisia).

Organizația era specializată în distribuirea in sistem tv prin protocol IP (dar în mod ilegal), către un număr mare de utilizatori, atât la nivel național, cât și internațional, a programelor live și a conținutului la cerere protejat prin drepturi de televizare, deținute de cele mai cunoscute platforme de televiziune.

Profiturile constatate doar în lunile de anchetă sunt de aproximativ 10 milioane de euro, dar prejudiciile pentru industria audiovizuală s-ar putea ridica la peste 30 de milioane de euro lunar, având în vedere că operațiunea a vizat 70% din streamingul național ilegal din Italia, adică peste 900.000 de utilizatori.

Primele investigații au evidențiat prezența organizației în cauză pe Telegram, pe diverse rețele de socializare, pe diverse site-uri, pe canale, grupuri, conturi, forumuri, bloguri și profiluri care promovau vânzarea pe teritoriul național a accesului la streaming ilegal prin tv prin protocol IP pentru cele mai cunoscute platforme.

Micul grup de lideri era responsabil de promovare și coordonare, de stabilirea prețurilor abonamentelor, de suspendarea serviciilor și de modalitățile de distribuire a dispozitivelor, precum și coordonarea operatorilor individuali pe teritoriul național.

În plus, pentru a se sustrage investigațiilor, suspecții au folosit aplicații de mesagerie criptate, identități fictive și documente false. Acestea din urmă au fost utilizate și pentru înregistrarea abonamentelor de telefonie și de televiziune, a cardurilor de credit și pentru închirierea de servere.

Fluxurile ilegale tv prin protocol IP a fost oprite de către autorități, care au confiscat în timpul perchezițiilor numeroase echipamente informatice și dispozitive pentru conexiuni și activități de difuzare în flux.

În această etapă, investigația i-a vizat doar pe cei care dețineau roluri de top în management organizației, precum și pe revânzătorii de pachete TV (reselleri), ulterior urmând a fi identificați utilizatorii serviciilor ilegale.


Un comentariu despre subiectul „70 de persoane, anchetate pentru furnizarea de servicii tv prin protocol IP ce vizau 70% din streamingul ilegal din Italia”:
7e

Există mai multe motive pentru care unele persoane fac piratarea serviciilor IPTV și apoi sunt anchetate. Unul dintre aceste motive este dorința de a accesa conținutul protejat de drepturi de autor fără a plăti pentru el.

De exemplu, unele persoane pot instala aplicații de piratare IPTV pentru a vedea filme sau emisiuni TV fără a plăti abonamentul necesar pentru a accesa aceste conținuturi. Alți oameni pot face piratarea serviciilor IPTV pentru a încălca drepturile de autor și a obține profit prin distribuirea conținutului piratat.

Indiferent de motivul pentru care oamenii fac piratarea serviciilor IPTV, acest lucru este ilegal și poate atrage consecințe juridice. De aceea, este important să respectăm drepturile de autor și să nu facem piratarea serviciilor IPTV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile