joi, 15 decembrie 2022

Tele Europa Nova va emite și în HD

În ședința CNA din 13 decembrie 2022 a fost aprobată in unanimitate solicitarea SC. NOVA MEDIA SRL Timișoara pentru modificarea acționariatului, formatului de difuzare, a siglei și structurii serviciului de programe al televiziunii Tele Europa Nova TM din Timișoara.


Femeie privind la tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit România


Astfel, televiziunea locală generalistă Tele Europa Nova TM a solicitat schimbarea formatului de difuzare din SD în SD/HD (fără includere în denumire). Așadar, postul tv din Timișoara va emite și în HD (nu  fost precizată o data calendaristica a disponibilității emisiei High Definition). A fost aprobată și modificarea siglei.

Structura serviciului de programe se schimbă: programele de informare sunt în procent de 50% (anterior 45%), programele educative sunt în procent de  3% (anterior 0%), ia programele culturale în procent de 2% (anterior 2,68%)

De asemenea, acționariatul societății se schimbă. Anterior, acționar 100% era Iordache Stan, acum acțiunile sunt deținute în totalitate de SC SM Vest Media SRL (Roman Doinița 100%).

Orarul de difuzare rămâne nemodificat (24 ore pe zi, cu reluări de 15,5 ore lunea, de 16 ore pe zi miercurea și vinerea, de 17 ore zilnic marțea și joia, de 18 ore duminica și de 20 ore sâmbătă).

Televiziunea emite online și pe internet, Facebook sau Youtube.

Ciprian M., directorul televiziunii Tele Europa Nova TM, a precizat: "Dorim să modificăm puțin grila de programe. Am adus emisiuni noi, au dispărut unele dintre cele vechi. Avem o emisiune de sport dedicată fotbalului și am introdus încă o emisiune nouă de sport, care include și celelalte sporturi, nu doar fotbalul. Mai avem emisiunea informativă denumita După gratii, despre cum să nu ajungem acolo. O altă emisiune este Tu Știai, o emisiune informativă. Altă emisiune, Destine frânte, este despre cazuri sociale. Top Trending este o altă emisiune informativă. Jurnal de psiholog este o emisiune de psihologie. Acestea sunt emisiunile noi."

Într-o mențiune se specifică faptul că radiodifuzorul deține și licență audiovizuală pentru difuzarea digital terestră a aceluiași serviciu de programe. Pe adresa de înaintare a prezentei documentații se solicitase și retragerea acestei licențe, dar ulterior aceasta solicitare a fost anulată.


5 comentarii despre subiectul „Tele Europa Nova va emite și în HD”:
Anonim

Parcă îmi amintesc de un post tv cu acest nume care emitea prin Bucureștii anilor '90.

Anonim

Este acelasi post care emitea si in Bucuresti.

Anonim

Eu nu cred că postul care emitea in București avea în denumire TM,, adică prescurtarea de la Timișoara....

Anonim

Pentru ca este local.

Anonim

Deci e altul ? De fapt ce conteaza e doar calitatea programului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile